header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Oportun: Verantwoorde financiele gewoonten aanleren met Oportun

Jul 20, 2023 10:58 AM ET

Het is altijd een goed idee om nieuwe manieren te leren om financieel slimmer te worden. Hoe sneller iemand een goed inzicht krijgt in zijn persoonlijke financien, hoe sneller hij financieel zelfvertrouwen krijgt om geldbeslissingen te nemen. Hoewel bepaalde financiele instrumenten zoals creditcards en persoonlijke leningen kunnen helpen om onverwachte uitgaven te dekken, is leren budgetteren een goede voorbereiding op het verantwoord omgaan met financiele instrumenten. Begin met een paar eenvoudige stappen om goede geldgewoonten aan te leren.

Inkomsten en uitgaven bijhouden

Het bijhouden van alle financiele activiteiten gedurende minimaal een maand kan inzichten bieden die nodig zijn voor het ontwikkelen van effectieve gewoonten. Het helpt om je bewust te worden van waar het geld vandaan komt en waar het naartoe gaat om onnodige uitgaven te identificeren of mogelijke veranderingen die de geldstroom kunnen verbeteren. Sommige apps doen dit automatisch door stortingen en kosten van bankrekeningen te analyseren en ze vervolgens te categoriseren om de rekeninghouder inzicht te geven in zijn financien.

Doelen stellen

De financiele doelen van iedereen kunnen er een beetje anders uitzien. Over het algemeen is het goed om een reeks doelen voor de korte tot middellange termijn vast te stellen en ten minste een langetermijndoel dat veranderingen in financieel gedrag motiveert. Bijvoorbeeld, iemands middellangetermijndoelen kunnen zijn om (1) een spaarrekening voor noodgevallen aan te leggen en (2) uitstaande creditcardschulden over een aantal maanden af te lossen. Hun langetermijndoel zou het afbetalen van studieleningen, het plannen van een bruiloft of het kopen van een huis kunnen zijn. Deze concrete doelen kunnen helpen om iemands budget vorm te geven en hem of haar aan te moedigen om te sparen.

Een budget vinden dat werkt

Bijgehouden uitgaven en financiele doelen vormen een uitstekende structuur voor een budget. Het ideale budget moet rekening houden met benodigdheden, wensen, schulden en besparingen. Verschillende budgetteringsmethoden kunnen beter werken in verschillende situaties, waardoor het cruciaal is voor iemands persoonlijke financien om de juiste te vinden. Hieronder staan twee populaire opties voor beginners:

50/30/20 Methode

Bij de 50/30/20 budgetteringsmethode wordt 50% van iemands inkomen besteed aan noodzakelijke uitgaven, zoals huur, boodschappen, nutsvoorzieningen en kinderopvang. Dan gaat 30% naar de wensen van een persoon, waar mensen zonder kunnen overleven, zelfs als ze het leven beter maken. De wensen en behoeften van elke persoon kunnen verschillen; een smartphone met een groot data-abonnement kan bijvoorbeeld een cruciaal onderdeel zijn van het dagelijks leven van de ene persoon, terwijl een goedkope fliptelefoon voor een andere persoon zou werken. Tot slot moet de resterende 20% gaan naar sparen en het afbetalen van schulden.

De voorgestelde verhouding van 50/30/20 kan ook worden aangepast op basis van iemands situatie. Mensen met lagere inkomens of hogere noodzakelijke uitgaven moeten misschien 80% aan behoeften besteden en de laatste 20% aan zowel wensen als sparen. Het belangrijkste is om een structuur aan te brengen en daar elke maand naartoe te werken om controle te krijgen over je financien.

Nulmethode

Simpel gezegd betekent zero-based budgeting dat het inkomen van een persoon min de maandelijkse uitgaven altijd gelijk moet zijn aan nul. Het vereist een gedetailleerd budget dat elke dollar die iemand elke maand ontvangt, toewijst aan een vaste categorie. Nulbudgetten zijn zeer aanpasbaar. Ze kunnen veel rubrieken bevatten, zoals “huur” en “boodschappen”, maar ook “pensioensparen”, “creditcardschuld” of “bioscoopkaartjes”. Het budget van iedereen zou een onderdeel moeten bevatten voor noodsparen in het geval van onverwachte uitgaven.

Automatiseer waar mogelijk

Iedereen heeft andere doelen en budgetteringsbeperkingen op basis van hun financiele behoeften. Ongeacht de aanpak is het belangrijk om tijdens het hele proces georganiseerd en gedisciplineerd te blijven. Dit kan worden bereikt met apps zoals Oportun die mensen helpen om betalingen voor leningen, sparen en investeren te automatiseren. Door zo\’n tool te implementeren, kunnen mensen zich meer richten op de financiele aanpak die voor hen het beste werkt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire