header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verandering eisen: King & Siegel\’s rechtszaak werpt licht op Amazon\’s zwangerschapsdiscriminatie

Jul 20, 2023 10:36 AM ET

Aanklagers beschuldigen het online winkelconglomeraat van oneerlijke arbeidspraktijken

Los Angeles, CA – Op 9 december 2022 dienden advocaten Julian Burns King, Elliot Siegel en Margaret Wright van King & Siegel LLP een collectieve aanklacht in tegen Amazon namens huidige en voormalige werknemers die zwangerschapsverlof of zwangerschapsonderbreking aanvroegen onder de Californische wetgeving. De rechtszaak, die nu aanhangig is in het Central District of California, zaak nr. 5:23-cv-00086-MEMF-KK, beweert dat Amazon wetten op de werkvloer heeft geschonden die bedoeld zijn om zwangere en gehandicapte werknemers te beschermen.

Vorige maand wees de arrondissementsrechtbank de motie van Amazon om de zaak te verwerpen af en stond toe dat de zaak klassikaal werd behandeld.

De claims

De aanklacht stelt dat Amazon de Californische wetten overtreedt die zwangerschapsdiscriminatie en vergelding verbieden, waaronder de Fair Employment and Housing Act (FEHA) en de Pregnancy Disability Leave Law (PDLL). De vier genoemde aanklagers beweren dat ze in magazijnen van Amazon in Californie hebben gewerkt en dat hen zwangerschapsgerelateerde aanpassingen werden geweigerd en dat ze werden bestraft omdat ze deze wilden.

Beschuldigingen van eiser Sattar

Zoals in de aanklacht wordt gesteld, begon mevrouw Sattar rond juni 2019 voor Amazon te werken als medewerker in een Amazon-magazijn in Vacaville. Haar prestaties als Associate leidden tot een snelle promotie tot Ambassador, waarvoor ze vaak lange diensten van 10,5 uur of meer moest draaien.

In juni 2020 ontdekte mevrouw Sattar echter dat ze zwanger was en informeerde ze Amazon.

Ondanks de wettelijke verplichtingen heeft Amazon haar nooit verteld over haar recht om zwangerschapsverlof op te nemen.

Op 13 november 2020 diende mevrouw Sattar een doktersbriefje in met het verzoek om zwangerschapsverlof van 2 maart 2021 tot 9 juni 2021. Dit verzoek werd afgewezen. Later, in januari 2021, begon ze ernstige pijn te krijgen die verband hield met haar zwangerschap. De arts verzocht om haar werktijd met ten minste een uur per dienst te verminderen. Dit verzoek werd geweigerd door haar manager, die haar zei,

“Iedereen moet dezelfde diensten draaien.”

Toen mevrouw Sattar terugkwam, dreigde haar manager haar te degraderen en vertelde haar dat ze waarschijnlijk haar baan zou verliezen als ze vervroegd zwangerschapsverlof zou nemen. Slechts vier dagen later degradeerde Amazon haar en verlaagde haar uren van fulltime naar parttime. Hierdoor verloor ze kort voor haar uitgerekende datum haar ziektekostenverzekering.

De eiseres was niet de enige die discriminatie ondervond vanwege haar zwangerschap. De drie andere genoemde aanklagers ondervonden naar verluidt een opmerkelijk vergelijkbare behandeling door Amazon.

De rechtbank verwerpt Amazon\’s motie tot niet-ontvankelijkverklaring

De aanklacht stelt dat Amazon herhaaldelijk wetten van Californie heeft overtreden die discriminatie en vergelding verbieden tegen werknemers die aanpassingen of verlof aanvragen vanwege zwangerschap en handicap, waaronder de Fair Employment and Housing Act (FEHA) en de Pregnancy Disability Leave Law (PDLL). De aanklagers beweren dat ze in magazijnen van Amazon door heel Californie hebben gewerkt en dat zij en werknemers in dezelfde situatie consequent het recht werd ontzegd om zwangerschapsverlof op te nemen of om aanpassingen op de werkplek te krijgen.

Amazon probeerde de class action op technische gronden af te wijzen. Op 23 juni 2023 heeft de rechtbank de motie van Amazon afgewezen en de zaak door laten gaan. De volgende stap in de rechtszaak is het verzamelen van informatie en getuigenissen van Amazon en vermeende groepsleden via het ontdekkingsproces. Nadat het onderzoek is afgerond, zullen de aanklagers een \’certificering\’ van de groep aanvragen, waardoor de zaak formeel verder kan gaan namens alle huidige en voormalige zwangere werknemers.

Hebt u te maken gehad met oneerlijke arbeidspraktijken bij Amazon?

Als u momenteel of eerder bij Amazon heeft gewerkt en te maken heeft gehad met discriminatie of om een andere reden onterecht bent ontslagen, neem dan contact op met King & Siegel. Deze collectieve rechtszaak tegen Amazon staat open voor alle potentiele leden van de groep die een van de volgende zaken hebben ervaren als gevolg van hun zwangerschap:

Als u bent gediscrimineerd door Amazon vanwege uw zwangerschap, neem dan contact op met Jazmine Vera op (213) 279-7822. Jouw betrokkenheid kan helpen om gerechtigheid te krijgen voor jezelf en andere vrouwen bij Amazon.

Over King & Siegel LLP:

Opgericht door partners Julian King en Elliot Siegel in 2018, is King & Siegel LLP toegewijd aan het beschermen van de rechten van werknemers die worden geconfronteerd met discriminatie en intimidatie op de werkplek. Het kantoor heeft uitgebreide ervaring met het procederen in zaken van onrechtmatige beeindiging, vergelding op de werkplek, onbetaalde loonclaims, discriminatie en meer. Met erkenningen van Avvo en SuperLawyers weet King & Siegel wat er op het spel staat voor mensen die onrecht wordt aangedaan door hun werkgever.

Contactgegevens:

King & Siegel LLP724 S Spring Street Suite 201Los Angeles, CA 90014(213) 465-4802


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire