header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waarom een hypotheek herfinancieren niet voor iedereen de juiste keuze is

Jul 20, 2023 11:07 AM ET

Herfinanciering kan een aantal grote financiele voordelen bieden, zoals een lagere rente of een lagere maandelijkse betaling. Je hebt misschien ook de mogelijkheid om je zuurverdiende eigen vermogen aan te spreken met een cash out-herfinanciering.

Maar het is belangrijk om ook de nadelen van hypotheekherfinanciering te begrijpen. Bij elk complex financieel product wegen de kosten voor sommige mensen zwaarder dan de voordelen.

Hieronder bespreken we de mogelijke nadelen van een herfinancieringslening, zodat je kunt zien of het iets voor jou is.

Potentieel langere aflossingstermijn

Als je een cash out herfinanciering neemt, zal je nieuwe lening groter zijn dan je oude. Om dezelfde maandelijkse betaling te houden, moet je je lening meestal over een langere termijn spreiden. Als gevolg daarvan zul je langer moeten wachten voordat je een eigen huis hebt.

Afsluitkosten

Herfinancieringsleningen zijn nieuwe hypotheken, dus er komen afsluitkosten bij kijken.

Bij een herfinanciering moet je rekening houden met afsluitkosten. Dit bedrag kan varieren afhankelijk van je kredietverstrekker, geografische locatie en unieke financiele situatie. Je kunt ook op zoek gaan naar herfinancieringen zonder afsluitkosten om deze kosten te vermijden.

Als de besparingen niet opwegen tegen de afsluitkosten, is de herfinanciering misschien niet de moeite waard. U kunt een herfinancieringscalculator gebruiken om uw potentiele resultaten in te schatten.

Renterisico

Een van de grootste voordelen die veel huiseigenaren zoeken bij een herfinanciering is een lagere rente. Het vastzetten van een hypotheek met een lage vaste rente is een van de beste redenen om te herfinancieren en kan u zowel direct als later geld besparen.

Herfinancieren naar een hypotheek met instelbare rente (ARM) kan extra risico\’s met zich meebrengen. Als de rente relatief laag is wanneer u herfinanciert, kan deze later mogelijk stijgen en leiden tot hogere maandelijkse betalingen.

Kredietscore

Voor het herfinancieren van uw hypotheek is meestal een sterke kredietscore nodig. Als uw kredietscore is gedaald sinds u uw huis hebt gekocht of sinds u voor het laatst hebt geherfinancierd, kunt u mogelijk niet worden goedgekeurd of de lening krijgen die u wilt.

Bovendien zal je kredietscore waarschijnlijk worden beinvloed wanneer je een aanvraag indient – ongeacht goedkeuring – omdat de kredietverstrekker een hard onderzoek moet uitvoeren.

Gebrek aan eigen vermogen

Sommige kredietverstrekkers laten je helemaal niet herfinancieren, tenzij je een bepaalde hoeveelheid eigen vermogen hebt – meestal minstens 20%. Hoewel het mogelijk is om uw hypotheek te herfinancieren met minder eigen vermogen, kan het zijn dat u in die situatie een hogere rente of hogere kosten betaalt.

Als u minder dan dat hebt, wilt u misschien eerst eigen vermogen opbouwen voordat u een herfinanciering overweegt. Bij een cash out-herfinanciering moet u ook een bepaald percentage eigen vermogen beschikbaar hebben om geld uit te putten als u een grotere hypotheek wilt nemen om het verschil in contanten op te strijken.

Hypotheek herfinancieren: Goed voor sommigen, maar niet voor iedereen

Zelfs als je een hypotheek kunt herfinancieren, is het niet altijd de juiste keuze.

Het belangrijkste is om te kijken of de voordelen – uw besparingen of de mogelijkheid om uw eigen vermogen te gebruiken – opwegen tegen de kosten. Als dat niet het geval is, kunt u een hypotheekherfinanciering voorlopig beter uitstellen.

Over Discover Home Loans

Discover Home Loans biedt woninghypotheken en hypotheekherfinancieringsopties met een scala aan voordelen voor gekwalificeerde huiseigenaren. Vind opties die binnen uw budget passen op discover.com/home-loans. © 2023 Discover Bank, Lid FDIC | NMLS ID 684042


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire