header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De MICHELIN Gids arriveert in Atlanta

Jul 25, 2023 4:49 PM ET

Atlantafoto\’s.nl

  • Atlanta wordt negende MICHELIN Guide bestemming in Noord-Amerika
  • MICHELIN Gids inspecteurs zijn al in het veld om culinaire juweeltjes te vinden

ATLANTA, 11 juli 2023 – De MICHELIN Gids is geland in de Peach State, want Michelin en het Atlanta Convention & Visitors Bureau (ACVB) hebben vandaag de Michelin Gids Atlanta onthuld.

Liefhebbers van eten en reizen hebben veel te ontdekken in Atlanta: het hart van het Zuiden. Het is een cultureel diverse stad, wat zorgt voor een levendige culinaire scene. Atlanta heeft van alles te bieden, van heerlijke diners tot creatieve Zuiderse gerechten en lokale favorieten.

De eerste selectie van de MICHELIN Guide Atlanta zal in de herfst worden onthuld en zal restaurants van wereldklasse in het metrogebied van Atlanta bevatten.

De beroemde anonieme inspecteurs van de MICHELIN gids kennen de iconische MICHELIN sterren toe – één, twee of drie – aan een ongeëvenaarde keuken. De gids staat ook bekend om zijn Bib Gourmand-selectie, waarbij restaurants worden belicht die eten van geweldige kwaliteit tegen een goede prijs bieden. De MICHELIN Groene Ster wordt gegeven aan restaurants die toonaangevend zijn op het gebied van duurzame gastronomie. Aanbevolen restaurants en speciale professionele prijzen worden ook benadrukt door de inspecteurs.

“We willen erkennen dat Atlanta een culinaire krachtpatser is, met een lange lijst van stijlen en smaken waar fijnproevers van kunnen genieten. Men zou de stad onmiddellijk associëren met de zuidelijke keuken, en terecht, maar er is hier veel diepgang die niet over het hoofd mag worden gezien,” zegt Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Guides. “Atlanta zit boordevol innovatie en talent, wat volgens onze anonieme inspecteurs duidelijk terug te zien is in de restaurantscene.”

De beroemde anonieme inspecteurs van de MICHELIN Gidsen zijn al ter plaatse, maken in het geheim reserveringen en betalen voor al hun maaltijden om er zeker van te zijn dat ze hetzelfde worden behandeld als elke andere klant.

“Atlanta’s culinaire scene is rijk aan diversiteit en voortdurend in ontwikkeling, maar is lange tijd een van de meest ondergewaardeerde activa in onze stad geweest,” zei William Pate, voorzitter en CEO van ACVB. “We zijn trots op de erkenning die de MICHELIN Gids zal brengen aan onze bestemming als het hoogtepunten onze lokale chef-koks en keuken.”

De MICHELIN Gids observeert voortdurend de evolutie van culinaire bestemmingen over de hele wereld. Michelin werkt samen met Destination Marketing Organizations, of toerismebureaus, om de reisindustrie in de respectievelijke locaties te promoten, maar het selectieproces van de MICHELIN Gids blijft volledig onafhankelijk. Terwijl de selecties volledig onafhankelijk bepaald blijven door anonieme inspecteurs, werkt de MICHELIN Gids alleen samen met ACVB aan marketing- en promotieactiviteiten.

De 2023 Atlanta restaurant selectie zal later dit jaar toetreden tot de MICHELIN Guide selectie van hotels en zal beschikken over de meest unieke en spannende plekken om te verblijven in Atlanta en over de hele wereld. De selectie bevat meer dan 6.000 hotels in meer dan 130 landen, met opties voor alle budgetten. Elk hotel is gekozen door de experts van de MICHELIN Gids voor zijn buitengewone stijl, service en persoonlijkheid – en elk hotel kan direct worden geboekt op de MICHELIN Gids website en app.

Geschiedenis en methodologie

De komende Atlanta-restaurantselectie zal de historische methodologie van Michelin volgen, gebaseerd op vijf universele criteria, om ervoor te zorgen dat de selectie van elke bestemming gelijkwaardig is: 1) kwaliteitsproducten; 2) de harmonie van smaken; 3) de beheersing van kooktechnieken; 4) de stem en persoonlijkheid van de chef zoals weerspiegeld in de keuken; 5) consistentie tussen elk bezoek en doorheen het menu (elk restaurant wordt meerdere keren per jaar geïnspecteerd).

De MICHELIN Gids blijft een betrouwbare metgezel voor elke reiziger die op zoek is naar een heerlijke maaltijd. De gids werd voor het eerst gepubliceerd in Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw om de verkoop van banden aan te moedigen door praktisch advies te geven aan Franse automobilisten. De inspecteurs van Michelin gebruiken nog steeds dezelfde criteria en selectiemethoden als in het prille begin, nu toegepast op bestemmingen over de hele wereld.

Michelin publiceerde zijn eerste Noord-Amerikaanse gids in 2005 voor New York. Sindsdien zijn er gidsen toegevoegd in Washington, D.C.; Chicago; Californië; Miami/Orlando/Tampa, Florida; Colorado; Toronto; en Vancouver.

 

Over MICHELIN North America, Inc.

MICHELIN, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf, werkt met banden, rond banden en voorbij banden om Motion for Life mogelijk te maken. Toegewijd aan het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid van haar klanten, ontwerpt en distribueert MICHELIN de meest geschikte banden, diensten en oplossingen voor de behoeften van haar klanten. MICHELIN biedt digitale diensten, kaarten en gidsen om reizen te verrijken en tot een unieke ervaring te maken. Het bedrijf brengt zijn expertise naar nieuwe markten en investeert in hoogtechnologische materialen, 3D-printing en waterstof om een grote verscheidenheid aan industrieën te bedienen – van lucht- en ruimtevaart tot biotechnologie. Met het hoofdkantoor in Greenville, South Carolina, heeft MICHELIN North America ongeveer 23.000 werknemers en 34 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada.(michelinman.com)

Over Atlanta Convention & Visitors BureauOpgericht

in 1913, Atlanta Convention & Visitors Bureau (ACVB) is de officiële bestemming marketing organisatie voor de stad en dient om gunstige invloed Atlanta\’s economie door middel van conventies en toerisme. Bezoek discoveratlanta.com en @discoveratlanta op sociale media voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Andrew Festa
MICHELIN North America – External Communications
[email protected]
Heather Kirksey
Atlanta Convention & Visitors Bureau – Director of Public Relations
[email protected]


Tags:   Dutch, United States, Wire