header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Sterren van Californie komen naar buiten om te schitteren op 2023 MICHELIN Gids Ceremonie

Jul 26, 2023 6:43 PM ET
  • Zes eetgelegenheden ontvangen voor het eerst een MICHELIN ster
  • Inspecteurs kennen vier nieuwe Groene Sterren toe, wat het staatstotaal op 15 brengt
  • 87 restaurants krijgen in totaal MICHELIN sterren – zes met drie sterren
  • Selectie bestaat uit 614 restaurants en 61 keukensoorten

OAKLAND, Californië, 18 juli 2023 – De editie 2023 van de MICHELIN Guide California telt zes nieuwe restaurants met één MICHELIN-ster en vier nieuwe restaurants met groene sterren.

Aphotic en Heritage kregen elk één MICHELIN-ster plus een Groene Ster. Providence keert in 2023 terug als restaurant met twee MICHELIN-sterren, maar nu met een groene ster erbij. Pomet ontving een MICHELIN Groene Ster als Aanbevolen restaurant. Californië heeft nu 15 van de 17 Green-Starred restaurants in Noord-Amerika.

“Californië is het hele jaar door spectaculair, maar we vinden het geweldig om de editie van 2023 in de zomer aan te kondigen”, zegt Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de MICHELIN Guides. “Dit jaar verwelkomen we zes nieuwkomers in de familie van restaurants met een MICHELIN-ster. Dit zijn echt etablissementen van wereldklasse die een uitstekende keuken serveren.

“Bovendien vonden onze inspecteurs vier restaurantteams die de MICHELIN Groene Ster waardig zijn. In Californië vinden fijnproevers en reizigers duurzame en inspirerende gerechten over land en over zee, die het beste laten zien van wat landen en seizoenen te bieden hebben. Deze etablissementen – en de Golden State als geheel – zijn echt rolmodellen van milieubewuste gastronomie.”

Hier zijn de nieuwe restaurants met één MICHELIN-ster, met aantekeningen van de inspecteurs van elk restaurant (de opmerkingen van de inspecteurs staan volledig op de MICHELIN Guide website en mobiele app):

Eén MICHELIN-sterAphotic(San Francisco; zeevruchten)

Treffend vernoemd naar de zonloze diepten van de oceaan, is deze enorme, tienebrijze ruimte mijlenver verwijderd van het alledaagse en biedt een verfijnd pescatarisch proefmenu dat barst van de persoonlijkheid. Chef-kok Peter Hemsley maakt optimaal gebruik van de overvloed van de Californische kust, hij betrekt uitzonderlijke zeevruchten van kleine duurzame leveranciers en gebruikt technieken zoals dry aging en fermentatie voor een maximaal effect.

Auro (Calistoga; eigentijdse keuken)

Geniet van de landelijke pracht van de noordelijke uithoeken van Napa in het Four Seasons resort, de ideale omgeving voor deze au-courante belichaming van het klassieke Wine Country fine dining. Dankzij zijn vaardigheden die hij heeft opgedaan in enkele van de meest opmerkelijke keukens van de Bay Area, toont chef-kok Rogelio Garcia een duidelijk Californisch perspectief, waarbij hij gebruikmaakt van precieze technieken om uitzonderlijke ingrediënten te benadrukken – waarvan de meeste lokaal worden ingekocht, onder andere uit tuinen ter plekke.

Chez Noir (Carmel-By-The-Sea; eigentijdse keuken)

Als chef-kok Jonny en zijn vrouw, Monique Black (die de leiding heeft over het bedieningsteam), je het gevoel geven dat je in hun eigen huis wordt uitgenodigd, dan komt dat omdat de tweede verdieping van dit huis in Craftsman-stijl hun thuis is. De twee hebben een overvloed aan bona fides op het gebied van lekker eten, maar hier streven ze naar een meer laagdrempelig gevoel. De keuken is gebaseerd op Franse bistrogerechten en laat de overvloed van de Californische kust zien. Zeevruchten, zoals zeebaars en abalone, maken grote indruk.

Heritage (Long Beach; Californische keuken)

Deze uitnodigende locatie is gevestigd in een omgebouwde Craftsman in de historische wijk Rose Park, ver weg van de drukte van Long Beach. Broer en zus Philip en Lauren Pretty runnen respectievelijk de keuken en de bediening en zorgen voor een ontspannen ervaring met de juiste details. Er wordt een enkele meergangenproeverij aangeboden (redelijk geprijsd) waarbij de beste ingrediënten worden benadrukt, waaronder producten van hun nabijgelegen boerderij.

Nari (San Francisco; Thaise keuken)

Dit gestroomlijnde restaurant in Hotel Kabuki levert een één-tweetje met een dramatische omgeving en een verfijnde keuken. De persoonlijkheid van chef-kok Pim Techamuanvivit en zijn scherp gehemelte komen naar voren in gerechten die gebruik maken van fantastische Californische ingrediënten met een duidelijke, hedendaagse Thaise lens. De gerechten zijn in familiestijl, zij het met een vleugje verfijning. Intens aromatische curry\’s bereiken een prachtige complexiteit, zoals in een baksteenrode bumbai curry met krokant gebakken aubergine, geserveerd met een etherisch vlokkig roti brood.

Valle (Oceanside; Mexicaanse keuken)

De beroemde chef-kok Roberto Alcocer brengt zijn verfijnde, moderne uitdrukking van de Mexicaanse keuken naar de States in deze elegante ruimte in het Mission Pacific Hotel, met uitzicht op de schilderachtige pier van Oceanside. Gasten kunnen een keuze maken uit een prix fixe van vier gangen of de keuken volledig zijn gang laten gaan voor een proeverij van acht gangen. De gerechten vormen een goed evenwicht tussen traditie en creativiteit, zoals in een tetela gemaakt met heirloom maïs masa en hoja santa, gevuld met sappige cantharel paddenstoelen en romige geitenkaas, en gecombineerd met een complexe salsa van morita chiles – tegelijk aards en helder.

MICHELIN Groene SterAphotic(San Francisco; zeevruchten)

De visie van de chef: Onze kerndoelstelling is om vissers en aquacultuurpartners te kennen en rechtstreeks bij hen in te kopen. We brengen de vis persoonlijk vanuit satelliethavens in de Bay Area en vliegen verse zeevruchten in van vertrouwde partners in San Diego.

Heritage (Long Beach; Californische keuken)

Visie van de chef: We verbouwen onze eigen producten op onze boerderij en halen onze producten van lokale boerenmarkten. We werken samen met lokale partners, waaronder een bakker en een naaister voor de schorten van het personeel. Al ons vlees en zeevruchten zijn afkomstig uit Californië.

Pomet (Oakland; Californische keuken)

De visie van de chef: Het team hier verenigt de eigenaar van een familieboerderij K & J Orchards en chef-kok Alan Hsu; we werken met regeneratieve ranchers voor ons rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, kip; snoeihout van de boerderijen of gepensioneerde bomen worden gebruikt in onze houtvuuroven.

Providence (Los Angeles; Zeevruchten)

De visie van de chef: Providence laat een ware en niet aflatende toewijding zien aan alle aspecten van duurzaamheid in elke mogelijke vorm en op elke mogelijke manier. Ze verleggen de grenzen van duurzame vis-, schaal- en schelpdierpraktijken door alleen in het wild gevangen, duurzame producten te gebruiken, door ter plekke een tuin op het dak aan te leggen en een zero-waste bean-to-dessert chocoladeprogramma.

Bib Gourmand

De inspecteurs van de MICHELIN gids hebben 10 restaurants toegevoegd aan de Bib Gourmand lijst, die eetgelegenheden erkent voor heerlijk eten tegen een goede prijs: Bansang, Bombera, Carnes Asadas Pancho Lopez, Cobi\’s, Eat Joy Food, Mabel\’s Gone Fishing, Maligne, Petiscos, Snail Bar en Villa\’s Tacos.

Speciale prijzenNaastde Bib Gourmands en Sterren, kondigde de gids vier speciale prijzen aan:

 

 

De MICHELIN Gids Ceremonie wordt gepresenteerd met de steun van Capital One. Vervoer verzorgd door Lucid Motors.

Hotels

De selectie van restaurants in Californië sluit zich aan bij de selectie van hotels in de MICHELIN-gids, die de meest unieke en spannende plekken om te verblijven in Californië en de rest van de wereld bevat.

Elk hotel in de gids is gekozen voor zijn buitengewone stijl, service en persoonlijkheid – met opties voor alle budgetten – en elk hotel kan direct worden geboekt via de MICHELIN Guide website en app. De selectie voor Californië bevat de meest spectaculaire hotels van de staat, waaronder pioniers op het gebied van duurzaamheid zoals Napa\’s Carneros Resort en de Ranch at Laguna Beach, toppers uit onze “Plus” collectie zoals de Madrona in Healdsburg en de Aster in Los Angeles, bohemia aan het strand zoals Surfrider Malibu en Cambria Beach Lodge, oases in de woestijn zoals Holiday House Palm Springs, en zelfs The Charlie, een verzameling bungalows in Engelse stijl in L.A. die ooit eigendom was van Charlie Chaplin.

De MICHELIN Gids is een referentie in gastronomie. Nu zet het een nieuwe standaard voor hotels. Bezoek de MICHELIN Guide website, of download de gratis app voor iOS en Android, om elk restaurant in de selectie te ontdekken en een onvergetelijk hotel te boeken.

 

De selectie van 2023 van de MICHELIN-gids voor Californië:

 

 

restaurants met 2023 MICHELIN-sterren in Californië

 

 

restaurants met 2023 MICHELIN-Green-sterren in Californië

 

 

2023 Bib Gourmand restaurants in Californië

 

 

Over Michelin North America, Inc.

Michelin, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf, werkt met banden, rond banden en voorbij banden om Motion for Life mogelijk te maken. Toegewijd aan het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid van zijn klanten, ontwerpt en distribueert Michelin de meest geschikte banden, diensten en oplossingen voor de behoeften van zijn klanten. Michelin biedt digitale diensten, kaarten en gidsen om reizen te verrijken en tot een unieke ervaring te maken. Het bedrijf brengt zijn expertise naar nieuwe markten en investeert in hoogtechnologische materialen, 3D-printing en waterstof om een grote verscheidenheid aan industrieën te bedienen – van lucht- en ruimtevaart tot biotechnologie. Michelin North America heeft zijn hoofdkantoor in Greenville, South Carolina, telt ongeveer 23.000 werknemers en heeft 34 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada.(michelinman.com)

Over Capital OneBijCapital One hebben we een missie voor onze klanten – door hen de beste producten, beloningen, service en ervaringen in hun klasse te bieden. Capital One is een gediversifieerde bank die producten en diensten biedt aan particulieren, kleine bedrijven en zakelijke klanten. We maken gebruik van technologie, innovatie en interactie om consumenten te voorzien van producten en diensten die voldoen aan hun behoeften. Met Capital One Dining en Capital One Entertainment bieden we onze klanten toegang tot onvergetelijke ervaringen op het gebied van eten, muziek en sport. Lees meer op capitalone.com/dining en capitalone.com/entertainment.

Neem voor meer informatie contact op met:Andrew FestaMichelin North[email protected]GunnCapital[email protected]:571-308-4762


Tags:   Dutch, United States, Wire