header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt bepaalde koolhydraatclaims voor Ole Mexican Foods Tortilla\’s gegrond; adviseert andere claims te schrappen

Aug 2, 2023 7:08 PM ET

New York, NY – 24 juli 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vastgesteld dat Ole Mexican Foods, Inc. een redelijke basis heeft verschaft voor de totale koolhydraatbedragen, sommige netto koolhydraatbedragen en koolhydraateffectieve berekeningen die worden geadverteerd op de productverpakkingen en website voor de La Banderita en Xtreme Wellness tortilla\’s. De NAD heeft echter aanbevolen dat Ole stopt met het volgende.

 

Het NAD adviseerde Ole echter om te stoppen:

  • Alle claims dat haar producten “0 netto koolhydraten per portie” hebben, “keto net zero” zijn en alle berekeningen van het aantal effectieve koolhydraten die 0 netto koolhydraten per portie aangeven voor producten met meer dan 0,5 gram netto koolhydraten; en
  • De “Carb Lean” claim op de productetikettering en website voor het La Banderita Carb Counter product en bepaalde Xtreme Wellness producten.

De claims in kwestie werden aangevochten door Gruma Corporation. Zowel Gruma als Ole produceren en verkopen producten met “weinig” of “geen” netto koolhydraten.

 

Totale koolhydraatclaimsNAD

 

merkte op dat de Federal Drug Administration (FDA) de variabiliteit in natuurlijke ingredienten in de industrie van verpakte voedingsmiddelen erkent, wat leidt tot variaties in de voedingsinhoud, en dat ze rekening houdt met de discrepanties die hieruit kunnen voortvloeien. Daarom staat de FDA een afwijking van 20% toe van de totale hoeveelheid koolhydraten die op het etiket wordt vermeld. Het NAD stelde vast dat, hoewel uit de tests van Ole blijkt dat de totale hoeveelheid koolhydraten afwijkt van de hoeveelheid die op de verpakking van het product wordt geadverteerd, deze verschillen binnen het bereik vallen dat de FDA redelijk acht.Het NAD oordeelde dan ook dat de totale koolhydraatgehalten zoals geadverteerd op de productverpakking en website voor La Banderita en Xtreme Wellness tortilla\’s worden ondersteund, omdat ze binnen de variatie vallen die binnen de industrie is toegestaan.

 

Netto koolhydraatclaimsGruma

 

vocht ook de netto koolhydraatclaims van Ole aan, waaronder de uitdrukkelijke vermelding “netto koolhydraten per portie” op de voor- en achterkant van de verpakking van elke tortilla en de berekening “effectief aantal koolhydraten per tortilla” op de achterkant van de verpakking van elk product.Gezien de variatie in voedingssamenstelling die inherent is aan ingredienten en het feit dat de FDA en de industrie van verpakte voedingsmiddelen deze variaties accepteren en erkennen, oordeelde de NAD dat Ole een redelijke basis had voor de declaratie van netto koolhydraten en de berekening van het aantal effectieve koolhydraten op bepaalde La Banderita- en Xtreme Wellness-tortillaverpakkingen.Met betrekking tot de bewering op de verpakking van de La Banderita Carb Counter Street Taco tortilla van Ole dat deze “0 netto koolhydraten per portie” heeft en “keto net zero” is, stelde de NAD vast dat consumenten redelijkerwijs zouden verwachten dat de bewering “0 netto koolhydraten” betekent dat het product minder dan 0,5 gram netto koolhydraten heeft. Daarom adviseerde het NAD Ole te stoppen met claims dat haar producten “0 netto koolhydraten per portie” hebben, “keto net zero” zijn en met alle berekeningen van het aantal effectieve koolhydraten die 0 netto koolhydraten per portie aangeven voor producten met meer dan 0,5 gram netto koolhydraten.

 

Carb Lean ClaimHet NAD

 

concludeerde dat de term “Carb Lean” in de context van tortillaverpakkingen redelijkerwijs de boodschap overbrengt dat het product ofwel weinig totale koolhydraten ofwel weinig netto koolhydraten bevat. Bij gebrek aan enige uitleg over hoe de koolhydraatgetallen in de tests van Ole deze claims onderbouwen, adviseerde NAD Ole te stoppen met de claim “Carb Lean” op bepaalde productverpakkingen en op de website.In de adverteerdersverklaring verklaarde Ole dat het “zal stoppen met het gebruik van \’carb lean\’ claims” ondanks het feit dat het bedrijf het niet eens is met de conclusie van de NAD en dat het “zal voldoen aan de aanbeveling van de NAD met betrekking tot het maken van \’zero net carb\’ claims wanneer het over onderbouwing beschikt die in overeenstemming is met de afrondingsregels van de FDA.” Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision samenvattingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Deze uitgave mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

 

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de Amerikaanse onafhankelijke zelfregulering van de industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

 

About the National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire