header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kolacia Law, een advocatenkantoor voor strafrechtelijke verdediging in Rancho Cucmonga, licht de nieuwe Californische wet toe die het mogelijk maakt om het strafblad van miljoenen mensen te schrappen

Aug 2, 2023 12:26 PM ET

Kolacia Law, een gerenommeerd strafrechtelijk advocatenkantoor in Rancho Cucamonga, Californie, verwelkomt de implementatie van de baanbrekende SB 731, een wetsvoorstel dat is ontworpen om levens te veranderen door het mogelijk te maken om bijna alle veroordelingen uit het strafregister te verwijderen. Deze baanbrekende wetgeving, die op 1 januari van kracht wordt, biedt hoop en een nieuwe start aan miljoenen mensen in de staat die hun leven een andere wending hebben gegeven.

SB 731, ook bekend als de Fresh Start Bill, maakt de weg vrij voor belangrijke veranderingen door mensen de mogelijkheid te geven om hun fouten uit het verleden uit het publieke leven te laten verwijderen. Volgens de bepalingen van dit wetsvoorstel kunnen bijna alle veroordelingen op iemands strafblad worden uitgewist als hij alle gevangenisstraffen heeft uitgezeten en minstens vier jaar vrij van veroordelingen is gebleven. Dit betekent dat acht miljoen Californiers die momenteel een arrestatie of veroordeling op hun strafblad hebben staan, een kans krijgen op een nieuwe start.

Dit is een opmerkelijke stap voorwaarts in het waarborgen van eerlijkheid en gelijke kansen voor alle Californiers,” zegt Daniel Kolacia, oprichter en hoofd strafrechtadvocaat bij Kolacia Law. “Wij geloven heilig in de kracht van verlossing en een tweede kans. SB 731 zal een positieve invloed hebben op talloze levens door mensen in staat te stellen hun fouten uit het verleden achter zich te laten en hun toekomst met hernieuwde hoop opnieuw op te bouwen.”

Subsidiabiliteit en automatische kwijtschelding

Vanaf 1 juli zullen naar schatting 225.000 mensen met oude veroordelingen hun strafblad automatisch laten schrappen, waardoor ze weer hoop krijgen en hun leven opnieuw kunnen opbouwen. Bovendien zullen nog eens een miljoen mensen in aanmerking komen om een verzoekschrift in te dienen bij een rechter voor de schrapping van hun strafblad, waardoor ze een kans krijgen om fouten uit het verleden te overwinnen en een betere toekomst na te streven.

Hoewel SB 731 een kans biedt op verlossing en een nieuw begin, is het belangrijk op te merken dat veroordelingen voor zedendelicten niet kunnen worden gezegeld onder deze wetgeving. Door deze overtredingen uit te sluiten, geeft het wetsvoorstel prioriteit aan openbare veiligheid en zorgt het ervoor dat er waarborgen zijn om gemeenschappen te beschermen.

Records verzegelen vs. uitwissen: Het verschil begrijpen

Het verzegelen van het strafblad en het uitwissen van hetstrafblad zijn twee juridische processen die mensen in Californie kunnen volgen om de gevolgen van een strafblad uit het verleden te beperken. Hoewel beide opties bedoeld zijn om verlichting te brengen en iemands kansen op het vinden van werk, huisvesting of andere mogelijkheden te verbeteren, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Het verzegelen van strafbladen verwijst naar het proces van het verbergen of ontoegankelijk maken van iemands strafblad voor het grote publiek. Wanneer strafbladen worden verzegeld, worden ze niet volledig gewist, maar worden ze aan het zicht van het publiek onttrokken. Alleen bepaalde overheidsinstanties, zoals rechtshandhavingsinstanties of rechtbanken, hebben toegang tot verzegelde gegevens. Het doel van het verzegelen van gegevens is het beschermen van de privacy van een persoon en het voorkomen van onnodige schade als gevolg van openbaarmaking. Verzegelde gegevens kunnen echter nog steeds door rechtbanken in aanmerking worden genomen in toekomstige juridische procedures.

Uitwissen houdt in dat je een verzoek indient bij de rechtbank om je schuldbekentenis of veroordeling in te trekken en opnieuw een onschuldig pleidooi in te dienen. Als een strafblad wordt gewist, is het alsof de veroordeling nooit heeft plaatsgevonden. Schrapping is mogelijk voor personen die hun proeftijd of straf voor een misdrijf of bepaalde lichte misdrijven metsucces hebben voltooid . Het is echter niet van toepassing op ernstige misdrijven zoals moord, seksuele misdrijven of bepaalde andere gewelddadige misdrijven. Gezuiverde gegevens zijn meestal niet toegankelijk voor het grote publiek, met inbegrip van potentiele werkgevers, maar kunnen nog steeds in overweging worden genomen door sommige overheidsinstanties en in specifieke juridische situaties.

Het is belangrijk om op te merken dat de details van het verzegelen van strafregisters en het schrappen van strafregisters kunnen varieren afhankelijk van het rechtsgebied en de omstandigheden van elke zaak. Het is raadzaam om een strafrechtadvocaatte raadplegen of juridisch advies in te winnen om de beschikbare opties te begrijpen en de beste handelwijze te bepalen op basis van individuele omstandigheden.

Een nieuwe start met gewiste strafbladen

Door het schrappen van oude strafbladen onder SB 731 kunnen mensen hun privacy terugkrijgen en verder gaan met hun leven. Met deze nieuwe wet kunnen mensen de belemmeringen die een strafblad met zich meebrengt overwinnen en werk, huisvesting en andere mogelijkheden nastreven.

Het schrappen van een strafblad kan een ingewikkeld juridisch proces zijn en het team van Kolacia Law in Rancho Cucamonga is toegewijd om mensen te helpen bij deze reis. Als ervaren strafrechtadvocaten biedt Kolacia Law persoonlijke en uitgebreide juridische bijstand aan mensen die hun oude veroordelingen willen schrappen. Met een diepgaand begrip van de nuances van SB 731 en de implicaties ervan, biedt Kolacia Law begeleiding en vertegenwoordiging, zodat individuen de best mogelijke kans hebben om de verzegeling van hun strafblad te bereiken en een nieuwe start te maken.

Ga voor meer informatie over hoe SB 731 van invloed kan zijn op je strafblad of om juridische hulp te zoeken bij het verzegelen van je oude veroordelingen naar https://kolacialaw.com/.

Over Kolacia Law

Kolacia Law Firm is een advocatenkantoor in Californie met een getalenteerd team van strafrechtadvocaten in Rancho Cucamonga. Met een focus op zaken varierend van rijden onder invloed en huiselijk geweld tot diefstal, witteboordencriminaliteit en verborgen wapenbezit, begrijpt Kolacia Law het unieke karakter van elke situatie. Het kantoor wordt geleid door voormalig officier van justitie Daniel Kolacia, een zeer gerespecteerde strafrechtadvocaat met meer dan 17 jaar ervaring. Het kantoor bedient clienten in heel San Bernardino, Riverside en Orange Counties en is toegewijd aan het beschermen van de rechten van clienten en het bereiken van succesvolle resultaten.

Als er een onderzoek tegen je loopt of als je wordt geconfronteerd met strafrechtelijke vervolging, boek dan een consultatie of bezoek Kolacia Law aan 8291 Utica Ave, Ste 110, Rancho Cucamonga, CA 91730.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire