header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Rechtszaak van $6,3 miljard tegen Nouryon en Akzo Nobel over schending octrooien klimaatveranderings technologie

Aug 2, 2023 12:15 PM ET

NEW YORK – Xene Corporation daagt de Nederlandse composietgigant Nouryon BV en Akzo Nobel voor $6,3 miljard voor het vermeende gebruik van Xene\’s gepatenteerde technologie voor de productie van onderdelen voor Boeing en Airbus vliegtuigen, General Electric windturbines en auto\’s en helikopters.

Xene, een Amerikaanse en internationale octrooihouder van een op schuim gebaseerd koolstofcomposietmateriaal en fabricageproces met de naam Xenecore, spande de rechtszaak aan in de Amerikaanse arrondissementsrechtbank voor het oostelijke district van New York.

In de aanklacht stelt Xene dat Nouryon BV, bekend als Akzo Nobel Special Chemicals voordat het werd verkocht aan The Carlyle Group en GIC en in 2018 een nieuwe naam kreeg, in 2014 overeenkwam om het Xenecore materiaal en proces te distribueren en te verkopen aan klanten voor beide bedrijven voor wederzijds geldelijk voordeel. Xene beweert echter dat Nouryon dit heeft gedaan zonder Xene te compenseren en het Xenecore materiaal en proces blijft verkopen aan een groot aantal van haar klanten, waaronder Boeing Aircraft, Evonik Industries JAG, General Electric, Lantor Composites en Spheretex.

Xene spande de rechtszaak aan in mei 2022, een jaar nadat The Carlyle Group naar verluidt was begonnen met de voorbereidingen voor een beursgang van Nouryon op de NASDAQ.

Xene begon in 2010 met de productie van koolstofvezel tennisrackets onder het merk Donnay . Daarna breidde het bedrijf het gebruik van zijn microsfeerproducten uit naar andere toepassingen, waaronder windmolenwieken op basis van luchtweerstand, de Fanturbine. Xene beweert dat de Fanturbine exponentieel meer windenergie vangt dan traditioneel gevormde aerobladen. Een verhaal over de Fanturbine stond in de juli 2023 editie van Composites World Magazine en is hier beschikbaar .

Xenecore beweert dat de technologie bewijst dat Newtons Wet van Behoud van Energie een eeuw van Betz\’ theorieen dat luchtweerstand een “verlies van energie” veroorzaakt, tenietdoet. Volgens de wet van Newton kan weerstandsenergie niet verloren gaan. Ventilatorbladen zetten deze om in energie en leveren een exponentieel vermogen ten opzichte van “heffen” met de conventionele vliegtuigbladen.

Een white paper van Paulo Abdala, een luchtvaartprofessor, laat zien dat door gebruik te maken van luchtweerstand in plaats van lift, turbines van 14 megawatt 1,4 gigawatt aan energie kunnen produceren, 100 keer meer dan de huidige conventionele technologie.

De gerechtelijke documenten die Xene heeft ingediend verwijzen naar een video die laat zien hoe de microbolletjes worden gebruikt bij de productie van Airbus onderdelen.

Noryoun heeft een motie ingediend om de rechtszaak te verwerpen vanwege een vermeend gebrek aan rechtsbevoegdheid en een andere motie op basis van het feit dat Xene geen bewijs zou hebben geleverd van Noryoun\’s directe patentinbreuk. Xene heeft hierop gereageerd door eenbrief in te dienen met meer details over hoe

drie van Nouryons klanten het Xenecore proces zouden hebben gebruikt met medeweten en hulp van Nouryon.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire