header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


World Services Group Werkgelegenheid & Labour Group publiceert Europees klokkenluidersrapport per land

Aug 2, 2023 12:13 PM ET

World Services Group Werkgelegenheid & Arbeid Groep publiceert Europees klokkenluidersrapport per land

Updates geven aan dat bedrijven zeer veel waarde hechten aan het vaststellen van duidelijke en beknopte normen voor de bescherming van klokkenluiders in de Europese Unie

De World Services Group (WSG) Employment and Labor Group heeft een Europees klokkenluidersrapport gepubliceerd, dat per land belangrijke updates biedt over minimumnormen voor de bescherming van klokkenluiders in de hele Europese Unie.

Op 16 december 2019 is Richtlijn (EU) 2019/1937 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van personen die inbreuken op het recht van de Unie melden (ook wel de “Klokkenluidersrichtlijn” genoemd) (de “Richtlijn”) in werking getreden. Het doel van de richtlijn is het waarborgen van minimumnormen voor de bescherming van klokkenluiders in de hele Europese Unie. De EU-lidstaten moesten de richtlijn tot 17 december 2021 omzetten in nationale wetgeving. Nationale wetten moeten voldoen aan de minimumeisen van de richtlijn, maar het is aan de nationale wetgever om op nationaal niveau strengere regels op te stellen en het toepassingsgebied uit te breiden.

In reactie hierop heeft het WSG-netwerk van advocatenkantoren in meer dan 20 Europese jurisdicties samengewerkt om het European Whistleblower Report op te stellen, dat kennis verschaft over de implementatie van de EU-klokkenluidersrichtlijn in de verschillende lidstaten – en niet-lidstaten – die hun eigen wettelijke regels hebben met betrekking tot de bescherming van klokkenluiders. Het rapport dient ook als hulpmiddel voor internationale bedrijven om het nieuwe wettelijke kader te leren kennen en zich aan te passen aan de specifieke kenmerken van elk land. Het werpt licht op de wettelijke vereisten en benadrukt de strategische waarde van effectieve klokkenluidersmechanismen voor risicobeheer en bedrijfsimago.

De belangrijkste aandachtsgebieden en updates per land die in het rapport aan bod komen, zijn onder andere de verplichtingen en processen van het bedrijf om klokkenluiders te beschermen. Klik hier voor toegang tot het volledige Europese klokkenluidersrapport van WSG .

“Het Europese klokkenluidersrapport is een voorbeeld van de voortdurende samenwerking tussen de leden van de World Services Group (WSG) om proactief kennis over rechtsgebieden te delen ten behoeve van onze wereldwijde WSG-collega\’s en klanten. Naast het verschaffen van gedetailleerde landspecifieke inzichten, biedt het rapport ook lokale WSG-contactpersonen om vragen van praktijkmensen te beantwoorden,” aldus Florina Thenmayer, Principal Associate bij DORDA en lid van de WSG Employment and Labor Group.

Over de arbeidsrechtengroep van de WSG

De Employment & Labor Group faciliteert belangrijke kennisuitwisseling tussen leden, zowel wereldwijd als regionaal, over belangrijke industrie- en praktijkonderwerpen, expertise en trends. De groep organiseert ook elk jaar verschillende netwerk- en leerevenementen voor leden van het netwerk, klanten en andere experts uit de sector.

Over World Services Group

World Services Group is het meest prominente wereldwijde netwerk van onafhankelijke kantoren dat een exclusieve omgeving en platform biedt om haar leden in contact te brengen met de meest elitaire advocatenkantoren en hun multinationale clienten wereldwijd. WSG biedt branche-overschrijdende toegang tot een select aantal investeringsbank- en accountantskantoren en creeert zo uitgebreidere mogelijkheden om clienten van dienst te zijn. Het netwerk bestaat uit meer dan 120 kantoren wereldwijd. Leden zijn actief in meer dan 150 rechtsgebieden met meer dan 23.000 professionals wereldwijd. www.worldservicesgroup.com.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire