header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Aflac: 5 manieren om de dekking van een overlijdensrisicoverzekering te wijzigen

Aug 3, 2023 1:16 PM ET

Een tijdelijke levensverzekering wordt vaak gekozen door mensen die betaalbare bescherming zoeken voor een specifieke periode.

Als de levensomstandigheden echter veranderen, kunnen polishouders erachter komen dat hun huidige overlijdensrisicoverzekering niet meer voldoet aan hun behoeften. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de dekking aan te passen. Hier zijn vijf manieren om te overwegen.

1. Termijnpolis omzetten naar een permanente levensverzekering

De eerste optie is om een tijdelijke levensverzekering om te zetten naar een permanente levensverzekering.

Een permanente polis, zoals een levenslange of universele levensverzekering, biedt dekking voor de gehele levensduur van de polishouder en heeft een contante waarde component die in de loop van de tijd groeit.

Het omzetten van een overlijdensrisicoverzekering naar een permanente polis kan uitgebreidere langetermijndekking en financiele voordelen bieden. Het kan echter gepaard gaan met hogere premies en men moet zijn budget overwegen voordat men overstapt.

2. Dekking verlagen

Een andere optie om de dekking van een overlijdensrisicoverzekering te wijzigen is om het dekkingsbedrag te verlagen.

Als de financiele situatie van een polishouder is veranderd en hij niet langer zoveel dekking nodig heeft als voorheen, kan het verlagen van de dekking helpen om de premies te verlagen. De dekking regelmatig herzien is belangrijk om ervoor te zorgen dat de polishouder alleen betaalt voor wat nodig is.

3. Ruiters toevoegen

Ruiters toevoegen aan de polis is een derde optie om de dekking van de overlijdensrisicoverzekering te wijzigen. Ruiters zijn extra voorzieningen die polishouders aan hun levensverzekeringspolis kunnen toevoegen om hun dekking aan te passen, indien beschikbaar.

Een critical illness rider kan extra voordelen bieden als de polishouder gediagnosticeerd wordt met een ernstige ziekte, zoals kanker of een hartaanval. Een invaliditeitsverzekering kan een maandelijks inkomen bieden als de polishouder gehandicapt raakt en niet kan werken.

Ruiters kunnen de dekking verbeteren en extra bescherming bieden aan de polishouder en hun gezin.

4. Dekkingsperiode verlengen

Als een huidige overlijdensrisicoverzekering afloopt, maar er nog steeds dekking nodig is, kunnen polishouders de dekkingsperiode verlengen.

Sommige polissen kunnen met een bepaald aantal jaren worden verlengd of worden omgezet in een permanente polis. Het is van cruciaal belang om de opties voor verlenging en conversie te bekijken om voldoende dekking te garanderen.

5. Koop extra dekking

Tot slot, als het huidige dekkingsbedrag niet langer toereikend is, is het een optie om extra dekking te kopen, en hulpmiddelen zoals een levensverzekeringscalculator kunnen hierbij helpen.

Dit kan vooral belangrijk zijn als er belangrijke veranderingen in het leven hebben plaatsgevonden, zoals een huwelijk, kinderen of de aankoop van een huis. Door extra dekking te kopen, kunnen polishouders

ervoor zorgen dat hun dierbaren financieel beschermd zijn als hen iets overkomt.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het wijzigen van de dekking

Voordat de dekking van een overlijdensrisicoverzekering wordt gewijzigd, is het essentieel om de huidige financiele situatie en toekomstige behoeften in overweging te nemen. Factoren om te overwegen zijn onder andere

  • huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven
  • schulden en verplichtingen
  • afhankelijke personen en hun behoeften
  • pensioendoelstellingen
  • doelen voor estate planning

Door deze factoren in overweging te nemen, kunnen polishouders bepalen of hun huidige dekking voldoende is of dat er wijzigingen moeten worden aangebracht om zichzelf en hun dierbaren beter te beschermen.

Conclusie

Hoewel een overlijdensrisicoverzekering waardevolle bescherming biedt, moeten polishouders hun dekking regelmatig herzien om er zeker van te zijn dat deze aan hun behoeften voldoet.

Of het nu gaat om het omzetten naar een permanente polis, het verlagen van de dekking, het toevoegen van varianten, het verlengen van de dekkingsperioden of het kopen van aanvullende dekking, er zijn opties beschikbaar om de dekking aan te passen om extra financiele bescherming te bieden.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac agent.

Leven – Serie 68000 – In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In New York, NY68100-NY68400. Termijn/Geheel Leven – Serie B60000 – In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Polissen: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Groepsleven – Q60000-serie – In Arkansas, Polis Q60100CAR. In Delaware, Polis Q60200M. In Idaho Polis Q60100CID. In Oklahoma, Polis Q60100COK. In Oregon, Polis Q60100COR. In Texas, Polis Q60100CTX. Groepsleven Q60000 Serie – In Delaware, Polissen Q60200C. In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Texas, Policies ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

De dekking van de Aflac-verzekering wordt onderschreven door Aflac. In New York wordt de dekking verzorgd door Aflac New York.

Aflac | WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire