header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Case Law Analytics sluit zich aan bij LexisNexis

Aug 3, 2023 11:30 AM ET

LexisNexis kondigt vandaag de overname aan van Case Law Analytics, een Frans legaltech bedrijf gespecialiseerd in het modelleren van juridische risico\’s met behulp van kunstmatige intelligentie.

Parijs, 3 augustus 2023 – Case Law Analytics, opgericht in 2017, heeft een oplossing ontwikkeld voor de beoordeling van juridische risico\’s op basis van een grondige analyse van juridische teksten en het gebruik van kunstmatige intelligentie en probabilistische modellen. De oplossing maakt het mogelijk om de mogelijke uitkomsten van gerechtelijke procedures te simuleren in meer dan twintig rechtsgebieden, waaronder burgerlijk recht, ondernemingsrecht en sociaal recht. Het biedt waardevolle hulp bij het bepalen van de beste strategie om een geschil op te lossen en bij het vinden van de jurisprudentie die het dichtst bij de zaak in kwestie staat om deze beter te kunnen verdedigen. Het bedrijf ondersteunt nu 6.000 gebruikers binnen verzekeringsmaatschappijen, advocatenkantoren, juridische afdelingen en human resources.

Eric Bonnet-Maes, CEO LexisNexis Continental Europe, Middle East and Africa, zegt: “Case Law Analytics heeft zich in Frankrijk gevestigd als een belangrijke speler op het gebied van juridische risicobeoordeling, dankzij zijn op kunstmatige intelligentie gebaseerde technologie en voorspellende analysetools voor advocaten. We zien aantrekkelijke mogelijkheden om Case Law Analytics samen te brengen met LexisNexis AI en generatieve AI juridische oplossingen. Deze overname is perfect in lijn met onze strategie om productiviteits- en beslissingsondersteunende tools voor juridische professionals te ontwikkelen door gebruik te maken van de meest efficiënte technologieën die momenteel op de markt zijn.”

Jacques Lévy-Véhel, oprichter en CEO van Caselaw Analytics, voegt toe: “We zijn erg blij om ons bij LexisNexis aan te sluiten. Er zijn veel synergieën tussen onze entiteiten. Deze alliantie met een wereldspeler op het gebied van informatie- en juridische technologieën zal ons in staat stellen om onze groei te versnellen en onze internationalisatiestrategie te lanceren. We kijken ernaar uit om samen te werken met het LexisNexis team om de levering van nieuwe inzichten en manieren van werken voor de advocatuur te ondersteunen door de adoptie van kunstmatige intelligentie.”

Over LexisNexis Legal & Professional

LexisNexis Legal & Professional® levertjuridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Het bedrijf is een digitale pionier en was de eerste die juridische en zakelijke informatie online bracht met de Lexis®enNexis®-diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.300 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van informatiegebaseerde analyses en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Over RELX

RELX is een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en besluitvormingstools voor professionele en zakelijke klanten. RELX bedient klanten in meer dan 180 landen en heeft kantoren in ongeveer 40 landen. Er werken meer dan 33.000 mensen, waarvan 40% in Noord-Amerika. De aandelen van RELX PLC, het moederbedrijf, worden verhandeld op de aandelenbeurzen van Londen, Amsterdam en New York onder de volgende tickersymbolen: Londen: REL; Amsterdam: REN; New York: RELX.

De marktkapitalisatie is ongeveer £49,7 miljard/€58 miljard/$64 miljard.

Contactgegevens:

Name: Stephanie Sommese
Email: [email protected]
Job Title: Chief Communications Officer
Tags:   Dutch, United States, Wire