header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dit wetsvoorstel kan uw kredietpunten om zeep helpen. Dit is hoeveel geld u kunt verliezen

Aug 3, 2023 4:55 PM ET

In een oogopslag

De Credit Card Competition Act van 2023 heeft de laatste tijd de krantenkoppen gehaald. Punten- en mijlenliefhebbers hebben alarm geslagen over de gevolgen die deze wet met zich mee zou kunnen brengen.

Wat is de Credit Card Competition Act van 2023?

De voorgestelde tweepartijdige wet, geintroduceerd door twee Amerikaanse senatoren, Richard Durbin en Roger Marshall, zou vereisen dat banken handelaren ten minste een ander creditcardnetwerk dan Visa of Mastercard aanbieden. Het idee is dat dit de concurrentie met andere netwerken zal vergroten, wat zal resulteren in lagere swipe fees. Omdat Visa en Mastercard meer dan 80% van de markt in handen hebben, hebben ze een soort monopolie. Toen ze vorig jaar hun tarieven verhoogden, werd dit wetsvoorstel geintroduceerd.

Dit betekent dat winkeliers goedkopere creditcardverwerkingsnetwerken kunnen kiezen om geld te besparen, maar dit kan ertoe leiden dat privegegevens kwetsbaar worden. Hoewel het nuttig is voor kleinere bedrijven die moeite hebben om te profiteren van creditcardtransacties, zou het uiteindelijk resulteren in een netto negatief effect voor de consument.

Winkeliers zouden de besparingen van de lagere kosten kunnen houden terwijl ze hetzelfde bedrag in rekening brengen voor goederen en diensten, wat nadelig is voor consumenten terwijl het grote winkeliers helpt hun winsten te verhogen. Voorstanders van het wetsvoorstel zeggen dat het zou leiden tot lagere prijzen voor consumenten, maar er wordt verwacht dat detailhandelaren deze besparingen niet zullen doorgeven en in plaats daarvan zullen houden om hun winst te vergroten.

Wat zijn de gevolgen voor consumenten?

Het zou de financiering van beloningsprogramma\’s op creditcards ernstig beperken of zelfs helemaal stopzetten. Als gevolg van deze veranderingen zouden uitgevers van creditcards hun beloningssystemen waarschijnlijk herstructureren en veel extraatjes schrappen, zoals geld terug of bonuspuntencategorieen. Als luchtvaartmaatschappijen en hotels de inkomsten verliezen die ze krijgen van hun co-branded creditcards, zouden ze mogelijk hogere tarieven kunnen vragen voor vluchten of hotelovernachtingen. Deze veranderingen zouden waarschijnlijk snel komen als het wetsvoorstel wordt aangenomen. Uiteindelijk zullen bedrijven ervoor zorgen dat hun bedrijfsresultaten beschermd blijven ten koste van de consument.

Deze gevolgen zouden nog verder kunnen gaan – verschillende banen draaien om punten en mijlen die beinvloed zouden kunnen worden als dit wetsvoorstel het huidige systeem zou vernietigen. En mensen met een slechte kredietwaardigheid kunnen moeite hebben om een kaart te vinden waarvoor ze goedgekeurd kunnen worden. Er zijn al maar een paar kaarten op de markt die mensen met een slecht krediet kunnen krijgen, maar met lagere afwikkelingsvergoedingen zouden banken misschien niet gestimuleerd worden om hen creditcards aan te bieden.

Hoeveel geld zou je verliezen als dit wetsvoorstel wordt aangenomen?

Het is onduidelijk hoeveel mensen kunnen verliezen als dit wetsvoorstel wet wordt. Voor liefhebbers van punten en mijlen kan het redelijk in de duizenden lopen. Door gebruik te maken van welkomstbonussen en bonuspuntcategorieen hebben veel mensen honderdduizenden punten beschikbaar op elke kaart.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u 159.721 Capital One miles hebt. Als u deze miles inwisselt via het Capital One Travel portaal, zijn deze miles $1.597 waard. Als u deze miles echter 1:1 overdraagt naar een luchtvaartpartner, kunt u gemakkelijk $3.000 of meer aan waarde uit deze punten halen. En dat is alleen van de Capital One Venture X. Dit is exclusief andere punten Chase Ultimate Rewards punten of mijlen van mijn Delta Skymiles Platinum American Express.

Zonder deze beloningsprogramma\’s zou ik mijn punten niet kunnen gebruiken voor vluchten, hotelovernachtingen, autohuur of andere reizen. Ik zou ook geen tegoedbonnen krijgen voor reizen, uitgebreide verzekeringsprogramma\’s of andere waardevolle extraatjes. Je kunt de totale waarde van het beloningsprogramma niet kwantificeren als het strategisch wordt gebruikt. Natuurlijk is dit hypothetisch en een vooruitblik op wat er zou kunnen gebeuren. Een ding is duidelijk – dit zal consumenten schaden.

Conclusie

Het is onduidelijk wat er met dit wetsvoorstel gaat gebeuren en of het het bureau van president Biden zal bereiken om wet te worden. Je moet echter zeker contact opnemen met je lokale politici om je zorgen over het wetsvoorstel te bespreken. Het wetsvoorstel zal consumenten schaden en detailhandelaars meer winst opleveren.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire