header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoeveel kost tandheelkundige zorg zonder verzekering?

Aug 3, 2023 1:05 PM ET

Volgens Forbes bedragen de gemiddelde kosten voor een tandartsonderzoek en een gebitsreiniging ongeveer 160 dollar. Tel daar rontgenfoto\’s bij op, die om de zes maanden nodig kunnen zijn, en je komt uit op een gemiddeld totaal van iets meer dan $300.1

Het advies is om elke zes maanden of twee keer per jaar naar de tandarts te gaan om ervoor te zorgen dat uw mond gezond blijft. Dat betekent dat je gemiddeld zo\’n $600 betaalt voor preventieve zorg.

En dan hebben we het nog niet eens over correctieve ingrepen, zoals diepliggende scaling, wortelschaven of wortelkanalen.

Tandheelkundig werk is duidelijk behoorlijk duur zonder verzekering. In dit artikel bespreken we de voordelen van een tandartsverzekering.

Voordelen van een tandartsverzekering

Hier zijn een paar voordelen van een tandartsverzekering:

1. Het kan helpen de out-of-pocket kosten te verlagen

Zoals gezegd kan regelmatige preventieve zorg zoals onderzoeken, rontgenfoto\’s en poetsbeurten enkele honderden euro\’s per jaar kosten. Bovendien kan uw tandarts gebitsproblemen ontdekken tijdens uw regelmatige mondcontroles.

Procedures om deze problemen te verhelpen kunnen veel kosten. Diepschalen en wortelschaven kost bijvoorbeeld ongeveer 200 dollar per kwadrant van uw mond. Dat kan oplopen tot bijna $800 voor al uw tanden of $1.400 per jaar als u uw reguliere onderzoeken, rontgenfoto\’s en poetsbeurtenmeerekent1.

2. Het kan u helpen een goede mondhygiene te behouden

Wanneer u een tandartsverzekering afsluit, betaalt u premies ongeacht of u naar de tandarts gaat. Regelmatig naar de tandarts gaan kan u stimuleren om optimaal gebruik te maken van de voordelen van uw polis, zoals preventieve zorg.

Dit houdt je tanden en mond gezond. Naast de voordelen voor de gezondheid zorgt dit voor lagere tandartskosten doordat u geen eigen risico hoeft te betalen voor een dure corrigerende ingreep. Het helpt je tandarts ook om potentiele problemen in een vroeg stadium op te sporen en ze te verhelpen wanneer dat goedkoper en beter beheersbaar is.

3. Het is betaalbaar in vergelijking met tandheelkundige procedures

Forbes wijst erop dat de gemiddelde preventieve tandartsverzekering $26 per maand of $312 per jaar kost. Zelfs uitgebreidere plannen die grote tandheelkundige ingrepen dekken, zoals wortelkanalen, kosten gemiddeld 47 dollar per maand of 564 dollar per jaar. Deze plannen dekken meestal 100% van de preventieve zorg, 80% tot 100% van de basisdiensten en 50% tot 80% van de grote restauratieve diensten.2

Vergeet niet dat preventieve zorg je gemiddeld tot $600 per jaar kan kosten. Zelfs als u alleen preventieve zorg nodig heeft, zal een meer uitgebreid tandartsverzekeringsplan in veel gevallen minder kosten dan het betalen voor preventieve zorg zonder verzekering.

Een tandartsverzekering houdt uw gebit gezond voor minder

Tandartskosten zonder verzekering kunnen duur zijn, zelfs als je alleen voor preventieve zorg gaat. En het repareren van grote problemen zal de kosten alleen maar opdrijven.

Aan de andere kant kosten zelfs de meest uitgebreide tandartsverzekeringen net iets meer dan preventief onderhoud. Ze kunnen zelfs minder kosten als je dekking kunt krijgen via je werk.

Tandartsverzekeringen bieden gemoedsrust omdat je een vangnet hebt als problemen zoals tandbederf, tandvleesproblemen of andere problemen dure procedures vereisen. Ze moedigen je ook aan om regelmatig naar de tandarts te gaan omdat je hoe dan ook je premies betaalt.

Het is dus bijna altijd een goed idee om een tandartsverzekering af te sluiten. Dat gezegd hebbende, ga op zoek naar meerdere polisaanbiedingen om de beste tarieven en voorwaarden te vinden voor de dekking die je nodig hebt.

[Bronnen voetnoot].

1 Forbes. “Hoeveel kost tandheelkundig werk?”

2 Forbes. “Is een tandartsverzekering de kosten waard?

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige informatie, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac-verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac-agent.

De dekking van de Aflac-verzekering wordt verzorgd door Aflac. In New York wordt de dekking verzorgd door Aflac New York.

De dekking van de Aflac verzekering wordt verzorgd door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Voor Tier One wordt de dekking verzorgd door Tier One Insurance Company.

Tandheelkunde (81000-serie) In Delaware, polissen A81100-A81400. In Idaho, polissen A81100ID-

A81400ID. In New York, Policies NY81100-NY81400. In Oklahoma, Policies A81100OK- A81400OK.

A81400OK.In Virginia, Policies A81100VA-A81200VA.Dental (82000 series) In Delaware,

Polissen A82100R-A82400R. In Idaho, polissen A82100RID-A82400RID. In New York, polissen

NY82100-NY82400. In Oklahoma, Policies A82100ROK-A82400ROK. In Virginia, Policies

A82100RVA-A82400RVA Tandheelkunde, gezichtsvermogen, gehoor (DVH): Polis Serie T80000 – In Idaho, Polis

T80000ID. In Oklahoma, Polis T80000OK.Niet beschikbaar in New York, Pennsylvania of Virginia.

Dit is slechts een kort productoverzicht. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar

niet beperkt tot DE, ID, NJ, NM, NY of VA. Voordelen/premietarieven kunnen varieren op basis van het geselecteerde plan.

geselecteerd plan. Optionele aanvullingen zijn beschikbaar tegen extra kosten. De polis heeft beperkingen en

uitsluitingen die van invloed kunnen zijn op de te betalen uitkeringen. Raadpleeg de polis voor alle details, beperkingen en uitsluitingen,

en uitsluitingen. Voor de kosten en volledige details van de dekking kunt u contact opnemen met uw plaatselijke Aflac

agent

OPMERKING: De aangeboden dekking is geen gekwalificeerd gezondheidsplan (QHP) onder de Patient Protection and Affordable Care Act (ACA) en hoeft niet te voldoen aan de essentiele gezondheidsvoordelen van de ACA. De dekking biedt beperkte voordelen.

Tot de groep verzekeraars van Aflac behoren Aflac, Aflac New York, Continental American Insurance Company en Tier One Insurance Company.

Aflac | WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire