header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Welke senioren kunnen profiteren van een levensverzekering?

Aug 3, 2023 1:03 PM ET

Een levensverzekering kan op elke leeftijd een nuttig instrument zijn. Maar vooral senioren hebben er veel baat bij.

De juiste levensverzekering kan hen helpen om hun partners te beschermen, hun geliefden bij te staan, meer vermogen aan hun erfgenamen door te geven en de kosten voor medische zorg bij pensionering te dekken.

In dit artikel bespreken we een aantal omstandigheden waarin senioren veel baat kunnen hebben bij een levensverzekering.

1. Senioren met een partner

Als je een partner hebt, kan een levensverzekering een belangrijk financieel vangnet voor hem of haar zijn als je vroegtijdig overlijdt.

De uitkering bij overlijden helpt hen bij het afbetalen van eventuele schulden die je nog hebt, zoals een hypotheek of een autolening, en bij het aanvullen van hun pensioenvermogen. Bovendien kan het hen helpen om kosten aan het einde van hun leven te dekken, zoals medische zorg en begrafeniskosten.

Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om het grootste deel van je vermogen door te geven aan je erfgenamen – de overlijdensuitkering van de levensverzekering kan je helpen om je partner te beschermen zonder je estate planning in gevaar te brengen.

2. Zij die hun vermogen willen doorgeven aan hun erfgenamen

Een levensverzekering kan senioren op een aantal manieren helpen om hun vermogen door te geven.

Ten eerste is de overlijdensuitkering belastingvrij, waardoor een levensverzekering een potentieel krachtig onderdeel van een nalatenschapsplan is. Als u overlijdt, ontvangen uw erfgenamen meer van uw vermogen omdat ze geen belasting hoeven te betalen over de overlijdensuitkering.

Een andere manier om vermogen door te geven is via de groeicomponent van een permanente levensverzekering. Een deel van elke premie gaat naar deze component, die belastingvrij groeit tegen een bepaald tarief.

Zodra het genoeg is gegroeid, kun je het lenen of opnemen. Dit kan je een aanzienlijk vermogen opleveren waarmee je de studie van je kinderen of kleinkinderen kunt betalen en hen op andere manieren financieel kunt helpen.

3. Degenen die medische en langdurige zorgkosten hebben

Planning van de gezondheidszorg is een essentieel onderdeel van pensioenplanning. Je kunt op je 65e in aanmerking komen voor Medicare, maar dat biedt misschien niet genoeg voor alle mogelijke medische situaties.

Een levensverzekering met voordelen bij leven kan hier in je plan passen.

Ten eerste kan de contante waarde extra geld bieden om medische kosten te dekken door te lenen of op te nemen als dat nodig is.

Daarnaast zijn er de polisaanvullers, zoals de aanwinst voor langdurige zorg. Met deze rider kunt u bij leven uw overlijdensuitkering aanspreken als u een in aanmerking komende verwonding of ziekte oploopt. Hierdoor komen de kosten voor langdurige zorg niet ten laste van uw budget of dat van uw partner.

Een levensverzekering kan senioren in veel situaties helpen

Als je jezelf ooit hebt afgevraagd “wanneer moet ik een levensverzekering afsluiten?”, is het antwoord meestal zo snel mogelijk, vooral als je een senior bent.

Een levensverzekering helpt senioren om hun partners te beschermen door hen te helpen schulden af te betalen, pensioengelden aan te vullen en kosten aan het einde van het leven te dekken.

Het kan ook cruciaal zijn voor het maximaliseren van je nalatenschapsplan. Dankzij de belastingvrije overlijdensuitkering kunt u meer vermogen aan uw erfgenamen schenken en de contante waarde biedt een manier om geliefden financieel te helpen terwijl u nog leeft.

Een levensverzekering kan ook helpen bij de zorgbehoeften van ouderen. De contante waarde kan kosten dekken die Medicare en andere plannen niet dekken. Daarentegen kan een langdurige zorgverzekering je helpen om toegang te krijgen tot je overlijdensuitkering voor in aanmerking komende ziekten en verwondingen.

Onderzoek je huidige omstandigheden om te zien hoe een levensverzekering in je financiele plan kan passen.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige informatie, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac agent.

In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Leven (serie 68000) In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In New York, NY68100-NY68400. Dekking is mogelijk niet in alle staten beschikbaar. Uitkeringen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele polistoevoegingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen. Neem voor alle details, inclusief beschikbaarheid en kosten, contact op met je plaatselijke Aflac-agent.

Aflac-dekking wordt onderschreven door Aflac. In New York wordt de Aflac dekking onderschreven door Aflac New York.

WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

Aflac New York | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, New York 12211


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire