header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wie kan een begunstigde zijn voor een overlijdensrisicoverzekering?

Aug 3, 2023 1:12 PM ET

Een overlijdensrisicoverzekering is een soort verzekeringspolis die financiele bescherming biedt voor een specifieke periode. Je kunt de dekking die je nodig hebt gemakkelijk berekenen met financiele hulpmiddelen zoals een levensverzekeringscalculator.

Als je overlijdt tijdens de looptijd van de polis, is de overlijdensrisicoverzekering ontworpen om een vast bedrag uit te betalen aan je begunstigden.

De begunstigden die je kiest, ontvangen de uitkering bij overlijden, die eventuele openstaande schulden kan dekken, begrafeniskosten kan dekken of doorlopende financiele steun kan bieden aan dierbaren.

Wie kan een begunstigde zijn voor een overlijdensrisicoverzekering?

Het antwoord is eenvoudig: wie je maar wilt. Het is echter belangrijk om zorgvuldig te overwegen wie je wilt aanwijzen als je begunstigden, omdat deze beslissing een aanzienlijke invloed kan hebben op de mensen om wie je het meest geeft.

Hier zijn enkele voorbeelden van begunstigden die mensen vaak kiezen voor hun overlijdensrisicoverzekering:

  • Je echtgenoot of partner: Als je getrouwd bent of een langdurige partner hebt, kun je hem of haar als eerste begunstigde aanwijzen. Dit kan ervoor zorgen dat zij financieel worden ondersteund in het geval van uw overlijden.
  • Je kinderen: Als je kinderen hebt, kun je hen benoemen als je begunstigden om financiele steun te bieden voor hun opleiding of andere behoeften en eventuele uitstaande schulden of uitgaven te helpen dekken.
  • Een goed doel: Als je een doel of organisatie hebt waar je gepassioneerd over bent, zou je hen kunnen kiezen om ervoor te zorgen dat je nalatenschap voortleeft via je liefdadigheidssteun.
  • Een zakenpartner: Als je samen met een partner een bedrijf hebt, wil je hem of haar misschien tot begunstigde benoemen. Zo heeft je partner de financiele middelen om het bedrijf na jouw overlijden voort te zetten.

Waarop letten bij het kiezen van een begunstigde

Het kiezen van een begunstigde voor een levensverzekering is een belangrijke beslissing die zorgvuldig overwogen moet worden. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden:

  • Je relatie met de begunstigde: Het eerste waar je rekening mee moet houden is je relatie met de persoon die je overweegt. Zorg ervoor dat je iemand kiest die je vertrouwt en die het geld zal gebruiken waarvoor het bedoeld is.
  • Leeftijd en gezondheid van de begunstigde: Als je een begunstigde kiest die jong is of in goede gezondheid verkeert, heeft hij of zij misschien niet zoveel van de uitbetaling nodig als iemand die ouder is of gezondheidsproblemen heeft. In deze gevallen kun je overwegen om meerdere begunstigden te benoemen of een trust op te zetten om ervoor te zorgen dat het geld op de juiste manier wordt gebruikt.
  • Financiele situatie van de begunstigde: Als de persoon die je overweegt financieel stabiel is, heeft hij of zij de uitbetaling misschien niet zo hard nodig als iemand die het financieel moeilijk heeft.
  • Belastingimplicaties: Vergeet niet dat uitbetalingen van levensverzekeringen onderhevig kunnen zijn aan belastingen. Als je een begunstigde aanwijst die niet je echtgenoot/echtgenote is, kan dat fiscale gevolgen hebben. Het is belangrijk om een financieel adviseur of fiscalist te raadplegen om de belastingimplicaties van je keuzes te begrijpen.
  • Estate planning: Overweeg hoe de uitbetaling van de levensverzekering past in je algehele estate planning. Als je een groot vermogen hebt, kun je een trust oprichten om de uitbetaling te beheren en ervoor te zorgen dat deze op de juiste manier wordt gebruikt.

Je kunt ook secundaire of voorwaardelijke begunstigden benoemen als je hoofdbegunstigde je overlijdt of om welke reden dan ook de uitkering bij overlijden niet kan ontvangen. Het is heel belangrijk om je begunstigden regelmatig te herzien en bij te werken als je omstandigheden veranderen. Als u bijvoorbeeld gaat scheiden of een nieuw kind krijgt, kan het nodig zijn om uw begunstigden aan te passen aan deze veranderingen.

Kortom

Je kiest zelf wie je begunstigde wordt van je levensverzekering. Het is echter belangrijk om zorgvuldig te overwegen wie je wilt aanwijzen als je begunstigden en je begunstigden regelmatig te herzien en bij te werken als je omstandigheden veranderen. Door dit te doen, kunt u ervoor zorgen dat uw dierbaren financieel worden ondersteund in het geval van uw overlijden.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige informatie, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac agent.

Term Life (B60000-serie) In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Deze polissen zijn niet beschikbaar in DE, OR of NY. Groepsleven voor bepaalde tijd (Q60000-serie) In Delaware, polis Q60200C. In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Texas, Policies ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C Deze polissen zijn niet beschikbaar in NY, PA of VA. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten. Uitkeringen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele aanvullingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen. Neem voor alle details, inclusief beschikbaarheid en kosten, contact op met je plaatselijke Aflac-agent.

Aflac verzekeringsdekking wordt onderschreven door Aflac. In New York wordt de dekking verzorgd door Aflac New York.

Aflac | WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999Aflac New York | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, New York 12211


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire