header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 manieren om uw gezin te helpen leren over persoonlijke financien

Aug 7, 2023 2:40 PM ET

Door je gezin de middelen en kennis te geven om effectief met geld om te gaan, kunnen ze in de toekomst succesvol zijn bij het nemen van beslissingen zoals het aanvragen van een creditcard, het afsluiten van een persoonlijke lening of het kopen van een huis. Als je gezin samen leert omgaan met geld, kan iedereen zijn vaardigheden ontwikkelen en naar elkaar toegroeien. Laten we vier praktische manieren bespreken om familieleden van alle leeftijden te leren over persoonlijke financien.

1. Budgetteer samen

Je kinderen leren door het goede voorbeeld te geven. Je kunt het goede voorbeeld geven door ze uit te nodigen om mee te werken aan het huishoudbudget. Hoewel je jongere kinderen misschien niet wilt betrekken bij de meer uitdagende gesprekken over geld, kun je ze wel betrekken bij andere onderdelen van het budgetteringsproces, zoals het stellen van een financieel doel, bijvoorbeeld nieuwe schoolkleren. Elke week kun je je vooruitgang bespreken en mogelijke financiele keuzes die je dichter bij je doel brengen. Vergeet niet dat jullie huishoudbudget iedereen aangaat, dus het creeert een kans voor iedereen om betrokken te raken en te leren hoe het beheren van een budget kan helpen om het financiele vertrouwen te versterken.

2. Verken leeftijdsgeschikte boeken en media

Je gezin leren omgaan met geld kan overweldigend aanvoelen. Gelukkig zijn er allerlei boeken, programma\’s en podcasts voor kinderen van alle leeftijden die je hele gezin kunnen helpen om hun geldvaardigheden aan te scherpen. Als je kleine kinderen hebt, kun je beginnen met prentenboeken over basisbegrippen, zoals geld wisselen voor speelgoed of traktaties. Oudere kinderen vinden spelletjes zoals Monopoly misschien leuk om samen te spelen of podcasts met korte uitleg over financiele begrippen. En wie weet? Misschien leer jij ook iets!

3. Help je kinderen een bankrekening te openen

Als je kinderen zelf geld beginnen te verdienen – door zakgeld of parttime werk – kan een bankrekening meer inzicht geven in financieel beheer. Begin met het uitleggen van de basisprincipes van stortingen, opnames en betaalpassen. Daarna kun je langzaam concepten introduceren als rekeningen betalen, terugkerende betalingen en rente. Leer ze tot slot hoe een bankrekening kan worden gebruikt om een basisbudget te beheren. Met een bankrekening kunnen je kinderen zelfs geld sparen voor hun financiele doelen en kunnen ze nadenken over hun uitgaven. Deze stap helpt hen kritisch denkvermogen op te bouwen zodat ze in de toekomst doordachte financiele keuzes kunnen maken.

4. Praat thuis openlijk over geld

De manier waarop je gezin over geld praat, kan de houding van je kinderen ten opzichte van geld tot in hun volwassenheid bepalen. Helaas hebben veel gezinnen moeite om over geld te praten en dat stigma kan op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben. Door openlijk over geld te praten leren kinderen dat het geen beschamend onderwerp is en krijgen ze meer zelfvertrouwen als ze ouder worden. Dat betekent niet dat je per se financiele problemen met je kinderen moet bespreken. Maar door hun vragen eerlijk te beantwoorden in plaats van onderwerpen als salaris, uitgaven en schulden uit de weg te gaan, zijn ze beter voorbereid op de financiele beslissingen waar ze later mee te maken krijgen. Denk aan onderwerpen waar je als kind moeite mee had of misschien nog steeds moeite mee hebt. Jij en je gezin kunnen samen leren en werken aan een sterkere financiele toekomst.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire