header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


7 Tips om je 401k-bijdragen te maximaliseren

Aug 7, 2023 3:01 PM ET

Pensioensparen creeert een pensioeninkomen. Het is belangrijk om dat voor ogen te houden als je bedenkt hoeveel je elke salarisperiode opzij wilt zetten. De IRS staat fiscaal uitgestelde bijdragen toe tot $22.500 per jaar met een 401k pensioenplan. Als je ouder bent dan 50, gaat dat omhoog naar $30.000 per jaar. Hier zijn enkele tips over hoe je het maximale uit deze bijdragen kunt halen:

  1. Profiteer van matchprogramma\’s van werkgevers

Werkgevers kunnen een percentage van je pensioenbijdrage verdubbelen met geld of aandelen van het bedrijf. Dat is gratis geld. Als je werkgever tot 6% van je inkomen bijpast, zorg er dan voor dat je ten minste dat bedrag bijdraagt aan je 401(k). De matching telt niet mee voor de maximale bijdragelimiet die is vastgesteld door de IRS, dus je kunt nog steeds de volledige $22.500 (of $30.000) opzij zetten.

  1. Verlaag uw belastingschuld voor de huidige belastingperiode

401(k) bijdragen zijn belastingvrij en komen uit je salaris voordat je inkomstenbelasting wordt berekend. Dat betekent dat je belasting betaalt over een lager inkomen tijdens de huidige belastingperiode en misschien zelfs in een lagere belastingschijf terechtkomt. Inkomstenbelasting over de bijdragen is pas verschuldigd als je ze opneemt, wat je kunt doen na je 59e ¬Ĺe.

  1. Kies agressieve modellen om de groei te versnellen

De beheerder van het 401(k) plan zou je verschillende beleggingsmodellen moeten voorleggen waaruit je kunt kiezen. Ze worden over het algemeen geclassificeerd als conservatief, gematigd of agressief. De agressieve modellen zijn zwaar belegd in groei- en dividendaandelen, waar je de beste kans hebt op versnelde groei. Het is risicovoller, maar de beloning is veel hoger.

  1. Evalueer de fondskosten op je 401(k) overzicht

Je 401(k) overzicht zou alle fondsen moeten tonen waarin je belegd bent en hun respectievelijke kosten. Evalueer deze fondskosten en praat met je pensioenbeheerder om te zien of er een optie is om van de duurdere fondsen af te stappen. Dit kan een verandering in beleggingsmodellen vereisen, of de beheerder kan deze fondsen omruilen voor iets dat meer kosteneffectief is.

  1. Open een Roth IRA voor extra spaargeld

De IRS staat je toe om $ 6.500 extra te sparen in een Roth IRA of traditionele IRA als je extra geld over hebt na het maximaliseren van je 401(k). Het voordeel van een Roth IRA is dat de bijdragen worden gedaan nadat er inkomstenbelasting over is betaald, waardoor er een belastingvrij inkomen ontstaat bij pensionering. Er is ook geen vereiste minimum uitkeringsleeftijd voor een Roth IRA.

  1. Neem alleen geld op wanneer dat nodig is

De vereiste minimum uitkeringsleeftijd (RMD) voor een 401(k) plan is 73 jaar oud in 2023, en het gaat omhoog naar 75 in de komende jaren. De sleutel tot het behalen van het maximale rendement uit je pensioenfonds is om het geld zo lang mogelijk te laten staan. Rendementen worden na verloop van tijd opgebouwd. Wacht tot de RMD-leeftijd en neem dan alleen op wat je nodig hebt.

  1. Raak de hoofdsom nooit aan

Er zullen momenten in je leven zijn waarop je de behoefte voelt om je pensioenspaargeld aan te spreken. Bijvoorbeeld wanneer je je baan verliest of je keuken wilt verbouwen. Zoek een ander alternatief. De beste tip die we je kunnen geven over het maximaliseren van je 401(k) is om nooit de hoofdsom aan te raken. Spaar het voor je pensioen. Daar is het voor bedoeld.

De conclusie

Je kunt je 401(k) maximaliseren door het maximale bij te dragen dat de IRS toestaat. Dat is momenteel $22.500 per jaar, $30.000 als je ouder dan 50 bent. Je wilt ook je rendement maximaliseren door te profiteren van werkgeversmatches, een agressiever beleggingsmodel te kiezen en fondsen met hoge kosten te schrappen. Open een Roth IRA als je extra geld hebt en raak de hoofdsom van je 401(k) niet aan tot je de vereiste minimumleeftijd hebt bereikt.

Bronnen:

https://money.usnews.com/money/retirement/articles/how-to-max-out-your-401-k

https://www.sofi.com/learn/content/strategies-to-max-out-401k/

https://www.nerdwallet.com/article/investing/maxing-out-401k


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire