header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Basisprincipes voor geldbeheer die elke millennial moet weten

Aug 7, 2023 3:13 PM ET

Als je tussen 1981 en 1996 geboren bent, ben je een millennial. Oudere millennials zijn nu begin veertig. Jongere leden van de generatie maken hun studie af en beginnen aan hun carriere. Sommigen doen hun eerste 401k-rollover al. Die ervaring valt in de categorie “basiskennis van geldbeheer”. Hier zijn enkele andere acties die in die beschrijving passen.

  1. Begrijp hoe kredietscores werken

Je kredietscore bepaalt of je in aanmerking komt voor creditcards, leningen en hypotheken. Onderzoek hoe uw score wordt berekend. De bureaus die uw kredietgeschiedenis bijhouden, geven u positieve cijfers voor tijdige betalingen en lage saldi op uw creditcards. Betalingsachterstanden, hoge saldi en wanbetalingen op leningen zorgen ervoor dat je kredietscore omlaag gaat.

  1. Leer budgetteren

Er is een groot verschil tussen denken dat je je iets kunt veroorloven en berekenen of je het geld hebt om het uit te geven. Leer hoe je een budget maakt en beheert. Verschillende mobiele apps kunnen je hierbij helpen, of je kunt een spreadsheet maken om je totale inkomsten te vergelijken met je totale uitgaven. De cijfers kunnen je verrassen.

  1. Betaal contant in plaats van met je creditcard

Creditcards kunnen een geweldig financieel hulpmiddel zijn als je er verantwoordelijk mee omgaat. Helaas kan overmatig gebruik van creditcards schadelijk zijn voor je financiele gezondheid als je niet zeker weet hoe je ze op de juiste manier moet gebruiken. Creditcardbedrijven rekenen een variabele rente op uitstaande saldi die je aankoopprijs met 25% tot 30% kan verhogen. Je kunt beter contant betalen of een betaalpas gebruiken om geld te besparen en je credit score te verbeteren.

  1. Start een noodfonds met uw volgende salaris

Neem $20 van je volgende salaris en open een rentedragende spaarrekening die je kunt gebruiken als noodfonds. Als je meer hebt, zet het daar dan op. Je weet nooit wanneer het onverwachte gebeurt, zoals een noodreparatie aan je auto of plotseling baanverlies. Zet elke keer dat je betaald krijgt opzij wat je je kunt veroorloven. Het is beter om het te hebben en het niet nodig te hebben dan het nodig te hebben en het niet te hebben.

  1. Het is nooit te vroeg om plannen te maken voor je pensioen

Pensioen lijkt een verre droom als je in de 20 bent, maar de jaren vliegen sneller voorbij dan je denkt. Begin vroeg met sparen voor je pensioen. Wees consequent en draag zoveel mogelijk bij aan je pensioenrekeningen als je kunt. 401(k) rekeningen en IRA\’s groeien met samengesteld rendement en dividenduitkeringen. Hoe meer je inlegt, hoe hoger je inkomen zal zijn bij pensionering.

De bottom line

Enkele van de beste acties die je kunt ondernemen als je jong bent, zijn leren hoe het kredietscoresysteem werkt, je geld budgetteren en contant betalen als eerste optie. Start een noodfonds om te sparen voor het onverwachte en stort vroeg en vaak geld op je pensioenspaarrekening.

Bronnen:

https://www.investopedia.com/articles/younginvestors/08/eight-tips.asp

https://www.nerdwallet.com/article/credit-cards/millennials-take-your-money-beyond-the-basics

https://www.moneyunder30.com/bad-money-habits-every-millennial-should-put-behind-them


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire