header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Een creditcard aanvragen

Aug 7, 2023 2:42 PM ET

Als je erover denkt om een nieuwe creditcard te nemen, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Gelukkig is het aanvragen van een kaart een vrij eenvoudig proces. Creditcardmaatschappijen hebben altijd nieuwe kaarthouders nodig, dus ze vinden regelmatig nieuwe manieren om klanten met verschillende financiele achtergronden tegemoet te komen. Er komt echter meer bij kijken dan alleen het online invullen van een aanvraag. Hier volgen alle stappen die u moet nemen bij het aanvragen van uw volgende creditcard:

Overweeg uw behoeften

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waarom je uberhaupt een creditcard wilt. Creditcards kunnen uw uitgaven gemakkelijker en handiger maken, maar er kunnen ook andere belangrijke motieven zijn om te overwegen:

  • Krediet opbouwen: Als dit je eerste creditcard is, wil je misschien je kredietscore opbouwen. Of misschien heb je geen geweldige betalingsgeschiedenis met een eerdere creditcard en ben je op zoek naar manieren om je kredietgeschiedenis te herstellen.
  • Maak een saldotransfer: Als u een tegoed hebt op een kaart met een hoge rente, wilt u dit misschien overzetten naar een kaart met een lagere rente.
  • Verdien beloningen: Misschien heb je al gehoord over beloningen op creditcards zoals punten en geld terug, en wil je beloningen verdienen voor je dagelijkse aankopen.

Vergelijk soorten creditcards

Voordat u een creditcard aanvraagt, is het verstandig om verschillende soorten kaarten te identificeren waarin u geinteresseerd bent en ze naast elkaar te leggen. Kijk vooral naar bepaalde aspecten zoals:

  • Jaarlijkse kosten: Hoeveel moet je elk jaar betalen om kaarthouder te zijn?
  • Jaarlijks kostenpercentage (JKP): Als je een saldo op je rekening hebt, hoeveel rente kun je dan verwachten te betalen aan de creditcardmaatschappij?
  • Opties voor saldotransfer: Als u geinteresseerd bent in het overzetten van uw bestaande saldo van de ene kaart naar de andere, is deze functie beschikbaar?
  • Beloningen: Kun je met deze creditcard punten of geld terug verdienen? Zijn er introductiebonussen voor nieuwe kaarthouders?

Controleer uw kredietscore

Je kredietscore is een belangrijke bepalende factor voor het type creditcard dat je kunt aanvragen. In Canada is je kredietscore (ook wel FICO-score genoemd) een getal dat varieert van 300 tot 900. Hoe hoger je kredietscore, hoe meer krediet je krijgt. Hoe hoger je kredietscore, hoe kredietwaardiger je wordt geacht.

Veel conventionele creditcards vereisen dat je een kredietscore hebt van Good, Very Good of Excellent (minimum FICO-scores van respectievelijk 670, 740 en 800). Hoewel er creditcards zijn die u kunt krijgen met een lagere kredietscore, kunnen deze minder voordelen bieden en kan uw JKP aanzienlijk hoger zijn. Als u uw huidige kredietscore wilt weten, kunt u dit controleren bij Equifax en Transunion, de twee belangrijkste kredietbureaus in Canada.

Online aanvragen

Als je eenmaal weet welk type creditcard je wilt en hebt gecontroleerd of je in aanmerking komt, is het tijd om een aanvraag in te dienen. Veel uitgevers bieden online creditcardaanvragen aan en kunnen u binnen enkele minuten vertellen of u bent goedgekeurd.

Voordat u een aanvraag invult, moet u alle essentiele persoonlijke gegevens bij de hand hebben, zoals:

  • Uw wettelijke naam
  • Geboortedatum
  • Werkstatus
  • Hoeveel u verdient
  • Verblijfsstatus

Het is slim om alle informatie die je hebt ingevuld te controleren om er zeker van te zijn dat alles klopt. Zodra je je creditcardaanvraag hebt ingediend, hoor je misschien binnen een paar minuten of je bent goedgekeurd.

Wat moet u doen als u niet wordt goedgekeurd?

Als de creditcard die u hoopte te krijgen wordt geweigerd, kan het nuttig zijn om contact op te nemen met de kaartuitgever en de specifieke reden te achterhalen. Misschien heb je te veel schulden of is je krediet nog niet lang genoeg opgebouwd. Je kunt deze informatie dan gebruiken om de nodige verbeteringen aan te brengen of een kaart aan te vragen met minder strenge eisen. Houd er rekening mee dat als je een creditcard aanvraagt en niet wordt goedgekeurd, dit een negatieve invloed kan hebben op je kredietscore.

De conclusie

Het kan snel en gemakkelijk zijn om een nieuwe creditcard aan te vragen, maar er zijn enkele stappen die u vooraf moet nemen om ervoor te zorgen dat u de beste optie voor uw behoeften kiest. Zorg ervoor dat u verschillende producten vergelijkt en controleer de voorwaarden om in aanmerking te komen, zodat u uw kansen om in aanmerking te komen voor de creditcard die u wilt maximaliseert.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire