header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe u comfortabel met pensioen kunt gaan terwijl u uw schulden onder controle houdt

Aug 7, 2023 3:08 PM ET

Schulden nemen een deel van je maandelijkse budget in beslag, waardoor je minder overhoudt om te sparen voor je pensioen. Het kan ook voor onnodige stress zorgen tijdens je pensioen.

Denk er daarom bij het plannen van je pensioen aan hoe je met je schulden omgaat. Als je eenvoudige tactieken volgt, kan het beheren en afbetalen van schulden veel gemakkelijker worden.

In dit artikel bespreken we een paar manieren om schulden voor en tijdens je pensioen te beheren en een paar tips om schulden sneller af te betalen.

Drie manieren om schulden te beheren voor en tijdens pensionering

Hier zijn drie tips voor het beheren van je schulden tijdens en na je pensioen.

1. Zorg voor een noodspaarrekening

Een spaarrekening voor noodgevallen vervangt inkomen en dekt relevante kosten bij onverwachte gebeurtenissen, zoals verlies van werk of een auto-ongeluk. Dit fonds helpt je om schulden voor en tijdens je pensioen te voorkomen.

Streef naar drie tot zes maanden levensonderhoud op je noodspaarrekening. Overweeg meer als je meerdere personen ten laste hebt.

2. Verlaag je uitgaven

Bezuinigen helpt om meer geld vrij te maken voor het afbetalen van schulden.

Maak een maandelijks budget, evalueer je uitgaven en bezuinig waar mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld maaltijden koken in plaats van afhaalmaaltijden of je sportschoolabonnement afschaffen door thuis te trainen.

Overweeg inkrimping tijdens je pensioen. Je kunt bijvoorbeeld kleiner gaan wonen en een van je auto\’s verkopen. Dit kan de resterende hypotheek- of autoleningen verminderen of elimineren.

3. Verhoog je inkomen

Het verhogen van je inkomen creeert meer budgettaire ruimte voor het afbetalen van schulden. Als je nog steeds werkt, kun je beginnen met onderhandelen over loonsverhoging op je werk.

Een andere manier om je inkomen te verhogen is het starten van een bijbaan voor en tijdens je pensioen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Freelance in een vaardigheid (schrijven, grafisch ontwerp, programmeren, enz.)
  • Een parttime baan met een flexibel rooster vinden
  • Rijden voor rideshare of bezorgdiensten

Drie manieren om schulden af te betalen

Tot nu toe hebben we een paar manieren onderzocht om schuldbeheer gemakkelijker te maken door een financiele buffer te creeren en geld vrij te maken in je budget.

Laten we nu eens kijken naar een paar manieren om schulden sneller af te lossen.

1. Herfinancieren en consolideren

Schuldconsolidatie houdt in dat je verschillende schulden afbetaalt met een lening. Dit stroomlijnt je schuldbeheer en helpt betalingsachterstanden te voorkomen.

Schuld herfinancieren houdt in dat je een bestaande lening afbetaalt met een nieuwe lening tegen een lagere rente om rente te besparen.

In veel gevallen kun je tegelijkertijd herfinancieren en consolideren. Zorg ervoor dat de rente van de nieuwe lening lager is dan de gewogen gemiddelde rente van je oude leningen.

2. Voer een balansoverschrijving uit

Bij een saldotransfer worden een of meer creditcardtegoeden naar een andere kaart overgeboekt.

Saldo overboeking kaarten hebben promotionele inleidende 0 PR\’s op saldo overboekingen voor lange periodes, meestal 12-18 maanden. Hierdoor kunt u meerdere kaarten consolideren en herfinancieren tegen 0% rente.

Kaarten voor saldotransfers brengen meestal een 3-5ee in rekening op overgezette saldi, dus daar kun je het beste rekening mee houden.

3. Volg een strategie voor het aflossen van schulden

Een strategie voor het aflossen van schulden geeft je een duidelijk pad om schuldenvrij te worden. Er zijn twee populaire strategieen om te overwegen:

  • Debt Snowball: Betaal schulden af van het kleinste naar het grootste saldo. Betaal het minimum op alle schulden, behalve de kleinste, en zet extra in op de kleinste schuld totdat u deze hebt afbetaald. Herhaal dit totdat u alle schulden hebt afbetaald. Dit helpt je om sneller die eerste schuld af te betalen, maar het kan meer rente kosten.
  • Schulden lawine: Betaal schulden af van de hoogste naar de laagste rente. Betaal het minimum op alle schulden met de hoogste rente en zet extra geld op die schuld met de hoogste rente totdat u deze hebt afbetaald. Herhaal dit totdat u alle schulden hebt afbetaald. Deze methode minimaliseert de rentelasten, maar het kan langer duren om de eerste schuld af te betalen.

De kern van de zaak

Goed schuldenbeheer is cruciaal voor uw gemoedsrust en een comfortabele levensstijl, vooral tijdens uw pensioen. Het volgen van een paar goede persoonlijke financiele gewoonten kan het makkelijker maken om die schulden te beheren.

Bouw een spaarpotje voor noodgevallen op, bezuinig op uitgaven en verhoog je inkomen om meer ruimte te creeren voor het afbetalen van schulden.

Herfinancier en consolideer vervolgens schulden of doe een balansoverschrijving, afhankelijk van wat het beste bij jouw situatie past. Volg een strategie voor schuldaflossing als je daarna nog steeds meerdere schulden hebt.

Door proactief met je schulden om te gaan, kun je zorgeloos van je gouden jaren genieten.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire