header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Naar aanleiding van de uitdaging van de National Advertising Division wordt de reclame voor Project Makeover-videogames met schadelijke sociale stereotypen stopgezet.

Aug 7, 2023 1:56 PM ET

New York, NY – 28 juli 2023 – Naar aanleiding van een klacht die was ingediend door de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs als onderdeel van haar routinematige controleprogramma, heeft Magic Tavern, Inc. bepaalde reclame stopgezet die werd gebruikt om een mobiel videospel genaamd Project Makeover te promoten.

 

In de reclame, die wordt weergegeven in digitale advertenties en op YouTube, wordt een vrouw afgebeeld die wordt afgewezen en belachelijk wordt gemaakt omdat haar fysieke verschijning verandert van “mooi” naar “lelijk”. De overgang naar lelijk wordt benadrukt door een opvallende verandering in de kleding, hygiëne en make-up van het vrouwelijke personage. Al deze fysieke veranderingen aan het vrouwelijke personage gaan gepaard met een drastische zichtbare verandering in hoe het mannelijke personage in de reclame op haar reageert.

 

De NAD stelde vast dat de gewraakte reclame schadelijke negatieve genderstereotypen over het uiterlijk van een vrouw weergeeft, omdat het vrouwen afschildert als hulpeloos en sociale verschoppelingen als ze er niet in slagen er vrouwelijk uit te zien. Daarnaast merkte de NAD op dat de gewraakte advertenties geen afspiegeling zijn van de werkelijke gameplay en dat de negatieve stereotypen alleen lijken te worden gebruikt voor de schokkende waarde, om de aandacht op het spel te vestigen.

 

Tijdens de procedure stopte Magic Tavern met de advertenties en verklaarde dat het in de toekomst geen soortgelijke advertenties meer zou gebruiken. Omdat Magic Tavern echter op de hoogte was van het feit dat de reclame nog steeds door derden werd verspreid, adviseerde NAD de adverteerder stappen te ondernemen om te verzoeken de gestaakte reclame van websites van derden te verwijderen.

 

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Magic Tavern dat het “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD”. Magic Tavern verklaarde ook dat het, voorafgaand aan het toezichthoudende onderzoek van de NAD, “stappen heeft ondernomen om de gewraakte advertenties te staken en verschillende aanvullende stappen heeft ondernomen, waaronder het implementeren van een herziene set creatieve richtlijnen voor advertenties en het uitvoeren van een aanvullende beoordeling van creatives die door (of namens) Magic Tavern worden aangeboden”.

 

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de beslissingsbibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Deze uitgave mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

 

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

 

Contact:JennieRosenbergMediarelatiesBBBNational[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire