header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt wijziging aan van Optimum Internet “Snellere downloadsnelheden dan AT&T landelijk” claim

Aug 7, 2023 1:54 PM ET

New York, NY – 28 juli 2023 – In een rechtszaak aangespannen door AT&T Services, Inc., heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Altice USA, Inc. haar reclame aanpast om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat zij snellere downloadsnelheden heeft dan AT&T in markten waar Optimum Internet concurreert met AT&T.

 

NAD bepaalde dat de bewering van Altice, “Optimum heeft landelijk snellere downloadsnelheden dan AT&T,” in context, redelijkerwijs de boodschap overbrengt dat consumenten landelijk snellere snelheden zullen ontvangen als ze overstappen van AT&T naar Optimum, inclusief waar beide diensten beschikbaar zijn.

 

NAD merkte op dat, in tegenstelling tot draadloos internet, de vergelijkende snelheid van twee vaste internetnetwerken vooral betekenis heeft voor klanten die zich in een servicegebied bevinden of van plan zijn zich te vestigen waar de twee netwerken elkaar overlappen.

 

NAD heeft bepaald dat Altice een redelijke basis heeft verschaft voor de betwiste bewering door zich te baseren op de onbetwiste Ookla Speedtest-gegevens dat Altice hogere snelheden heeft op basis van een landelijk gemiddelde. De meer gedetailleerde gegevens die AT&T over het hele land heeft verstrekt, gaven echter aanleiding tot bezorgdheid over de werkelijke vergelijkende snelheid van de twee diensten wanneer wordt gekeken naar hun overlappende servicegebied.

 

De NAD concludeerde dat beweringen over hogere downloadsnelheden in markten waar de diensten elkaar overlappen, niet onderbouwd waren.

 

NAD oordeelde dat hoewel Altice’s bekendmaking “gebaseerd op analyse door Ookla van Speedtest Intelligence-gegevens die nationale mediane vaste downloadsnelheden van Optimum en AT&T Internet vergelijken, Q4 2022,” consumenten informeert over de bron van de bewering, het niet adequaat uitlegt dat de bewering geen snelheden vergelijkt in gebieden waar de twee diensten elkaar overlappen.

 

NAD heeft Altice aanbevolen haar reclame aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat zij snellere downloadsnelheden heeft dan AT&T in markten waar Optimum Internet concurreert met AT&T.

 

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Altice dat het “de aanbevelingen van de NAD waardeert en er rekening mee zal houden in toekomstige advertenties”.

 

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op het online archief. Deze uitgave mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

 

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

 

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire