header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt dat bepaalde claims van T-Mobile over de financiering van toestellen gegrond zijn; T-Mobile gaat in beroep tegen aanbevelingen om andere claims in te trekken of aan te passen

Aug 7, 2023 2:19 PM ET

New York, NY – 27 juli 2023 In een rechtszaak aangespannen door AT&T Services, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat bepaalde claims van T-Mobile US, Inc. in haar reclamecampagne “Phone Freedom” werden ondersteund. De NAD adviseerde T-Mobile echter bepaalde vergelijkende telefoonupgradeclaims te staken en claims aan te passen met betrekking tot de beschikbaarheid van toestelaanbiedingen voor zowel nieuwe als bestaande klanten en de informatie die werd gebruikt in verband met de aanbiedingen van T-Mobile voor uitbetaling en gratis telefoons.

De claims in kwestie verschenen in verschillende media, waaronder televisiespots, een radioreclame en op de website van T-Mobile. Om klanten te stimuleren over te stappen naar T-Mobile, wordt in de campagne “Phone Freedom” geadverteerd dat T-Mobile het telefooncontract van een klant zal afbetalen en een gratis 5G-smartphone zal geven aan klanten die overstappen naar het Go5G Plus Plan van T-Mobile.

Upgradeclaims

NAD vond dat de claim van T-Mobile “AT&T & Verizon vereist een toestelfinanciering voor drie jaar om hun beste aanbiedingen te krijgen & je verliest je promotiekrediet als je na twee jaar een upgrade uitvoert” werd ondersteund.

De NAD concludeerde dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door de beweringen van T-Mobile dat “AT&T en Verizon je in de luren leggen met telefoonaanbiedingen en je vervolgens binden aan een driejarig toestelcontract” en “Je bent een jaar eerder klaar voor een upgrade” is dat AT&T-klanten die hun telefoon bij AT&T financieren hun telefoon niet kunnen upgraden voordat hun driejarig toestelcontract afloopt. Omdat in deze boodschap de onmogelijkheid van een AT&T-klant om te upgraden en het door T-Mobile geboden upgradevoordeel wordt overdreven en niet wordt ondersteund door bewijs in het dossier, heeft de NAD geadviseerd om deze beweringen te schrappen en dat T-Mobile haar reclame aanpast om te voorkomen dat de ongenuanceerde boodschap wordt overgebracht dat AT&T-klanten hun telefoon slechts om de drie jaar kunnen upgraden en dat T-Mobile-klanten hun telefoon een jaar eerder kunnen upgraden dan AT&T-klanten.

NAD merkte op dat niets in haar beschikking T-Mobile verbiedt om waarheidsgetrouwe beweringen te doen dat haar contracten op afbetaling een standaardtermijn van twee jaar hebben, waardoor T-Mobile-klanten hun telefoon zonder verlies van promotiekrediet een jaar eerder kunnen upgraden dan AT&T-klanten die hun telefoon financieren op grond van een telefoondeal van AT&T.

Claim nieuwe en bestaande klanten

NAD heeft de claim “Introducing Go5G Plus, the first plan that always gives new and existing customers the same great device deals” beoordeeld en vastgesteld dat klanten redelijkerwijs de boodschap kunnen opvatten dat het Go5G Plus-plan van T-Mobile het eerste plan is waarbij nieuwe en bestaande klanten momenteel allemaal dezelfde toestelaanbiedingen krijgen – een boodschap die niet wordt ondersteund door de feiten.

NAD heeft T-Mobile aanbevolen de claim aan te passen en duidelijk te maken dat het Go5G Plus-plan het eerste plan is waarbij toekomstige aanbiedingen voor toestellen gelijkelijk beschikbaar zijn voor nieuwe en bestaande klanten.

Claims over uitbetaling en gratis telefoon

T-Mobile adverteert dat zij het telefooncontract van een klant zal afbetalen en een gratis 5G-smartphone zal geven aan klanten die overstappen naar het Go5G Plus-plan van T-Mobile. NAD heeft onderzocht of T-Mobile voldoende materiele beperkingen op deze aanbiedingen bekendmaakt.

NAD oordeelde dat T-Mobile in haar televisiecommercial Locked voldoende bekendmaakte dat haar uitbetalingsaanbod beperkt is tot een bedrag van maximaal $ 650, maar adviseerde T-Mobile om in haar advertenties op de radio en website de beperking tot $ 650 te vermelden in de claim zelf of in een lettertype van vergelijkbare grootte en in de onmiddellijke nabijheid van de claim.

Om te voorkomen dat de misleidende boodschap wordt overgebracht dat T-Mobile een nieuwe klant gratis een van de nieuwste 5G-smartphones zal leveren, heeft de NAD T-Mobile aanbevolen om de prijsbeperking tot $830 duidelijk en opvallend te vermelden in nauwe samenhang met de gratis telefoonclaims.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde T-Mobile dat zij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD omdat zij van mening is dat “de reclame van T-Mobile op waarheidsgetrouwe wijze de vele voordelen overbrengt die beschikbaar zijn voor klanten als gevolg van Phone Freedom”.

Tegen NAD-beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het beroepsorgaan voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Deze uitgave mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:Jennie RosenbergMediarelatiesBBB Nationaal[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire