header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Pensioenplanning voor beginners: Vier tips om te beginnen

Aug 7, 2023 3:10 PM ET

Pensioen is voor de meesten het grootste financiele doel, waardoor het op het eerste gezicht overweldigend kan lijken.

Maar een beetje planning in een vroeg stadium kan je helpen om er een eenvoudig, beheersbaar plan van te maken en goede gewoontes te creeren die je helpen om er te komen. Hierdoor wordt sparen voor je pensioen een stuk minder uitdagend.

In dit artikel bespreken we vier tips die je kunnen helpen bij het plannen van je pensioen.

1. Evalueer je huidige financiele situatie

Begin met het evalueren van je huidige omstandigheden. Dit helpt je te bepalen hoe ver je nog van je pensioendoel verwijderd bent.

Kijk naar je inkomsten, uitgaven en schulden om te zien of je een positieve kasstroom hebt (meer geld dat binnenkomt dan dat er uitgaat).

Kijk ook naar je huidige besparingen, investeringen en totale schulden om te zien waar je staat in je pensioenspaartraject.

2. Schat je pensioenbehoeften

Maak vervolgens een schatting van hoeveel je nodig hebt voor je pensioen. Hiervoor moet je even nadenken. Een paar dingen om te overwegen zijn:

  • Levensstijl: Wil je veel reizen? Zijn er hobby\’s die je wilt uitoefenen?
  • Inkomensstromen: Wil je blijven werken? Wil je een bedrijf of passief inkomen? Dit kan invloed hebben op hoeveel je moet sparen.
  • Locatie: Waar wil je wonen als je met pensioen gaat? De locatie kan van invloed zijn op je woonlasten en je belastingsituatie.
  • Gezondheid: Wat zijn je plannen om ziektekosten te dekken? Medische kosten hebben de neiging om te stijgen bij pensionering. Op je 65e kom je in aanmerking voor Medicare, maar dat dekt misschien niet alles.
  • Inflatie en de economie: Inflatie kan de waarde van je spaargeld verminderen. Daarom moet je een beleggingsstrategie ontwikkelen die de inflatie kan overtreffen. Naarmate je pensioen nadert, moet je misschien overschakelen naar meer conservatieve activa die gelijke tred houden met de inflatie.

3. Maak een budget

Budgettering helpt je om binnen je mogelijkheden te leven en gebieden te vinden waarop je kunt bezuinigen, zodat je geld vrijmaakt om te sparen voor je pensioen.

Als je bijvoorbeeld bezuinigt op ongebruikte abonnementsdiensten of uitgaven voor entertainment, kun je meer investeren voor je pensioen.

Budgetteren is ook een nuttige vaardigheid voor je pensioen. Als je een budget volgt, kun je ervoor zorgen dat je op de juiste manier je pensioenvermogen aanspreekt en manieren vinden om te bezuinigen zodat dit vermogen langer meegaat.

4. Maak een fiscaal aantrekkelijke pensioenrekening aan

Fiscaal gefaciliteerde pensioenrekeningen helpen je om meer te sparen door mogelijk je belastingdruk te verlagen als je bijdraagt.

Hier zijn enkele soorten rekeningen die je kunt overwegen:

  • 401k: Deze zijn beschikbaar bij veel werkgevers. Bijdragen worden voor belasting ingehouden op je salaris, waardoor je belastbaar inkomen daalt en je meer kunt sparen. Opnames worden belast als gewoon inkomen. De contributielimieten zijn hoog. Veel werkgevers passen de bijdragen aan tot een bepaald percentage van je salaris.
  • Traditionele IRA: Verkrijgbaar bij de meeste financiele instellingen. Bijdragen zijn voor belasting. Opnames worden belast als gewoon inkomen. Meer beleggingskeuzes dan 401ks.
  • Roth IRA: Verkrijgbaar bij de meeste financiele instellingen. Bijdragen zijn na belastingen, maar in aanmerking komende pensioenopnames zijn belastingvrij – meer beleggingskeuzes dan 401ks.
  • Gezondheidsspaarrekening: Deze zijn beschikbaar bij IRS-gedefinieerde High-Deductible Health Plans (HDHP\’s). Bijdragen zijn belastingvrij, de groei is belastingvrij en opnames voor in aanmerking komende medische kosten zijn belastingvrij. Je kunt opnamen voor niet-medische kosten op 65-jarige leeftijd boetevrij opnemen, maar deze kunnen worden belast als gewoon inkomen.

De kern van de zaak

Sparen voor een comfortabel pensioen is een enorm financieel doel, maar het is het harde werk en de toewijding waard.

Begin met het evalueren van je huidige financiele situatie en het inschatten van je pensioenbehoeften op basis van je doelen. Dit helpt je in kaart te brengen wat je moet doen om van hier naar daar te komen.

Maak vervolgens een budget om te bezuinigen en meer opzij te zetten voor je pensioen. Kijk daarna naar fiscaal aantrekkelijke pensioenrekeningen om je spaargeld verder te laten oplopen.

Overweeg ook om met een financieel adviseur te werken. Hij of zij kan je helpen om je situatie en doelen in kaart te brengen. Ze kunnen je ook helpen met het maken van een plan, het kiezen van rekeningen en het selecteren van beleggingen.

Het is nooit te vroeg om te beginnen met plannen voor de toekomst. Door deze tips te volgen, kun je de eerste stappen zetten op weg naar een prettig pensioen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire