header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Review Board beveelt Shark aan bepaalde reclameclaims voor de Shark Stratos stofzuiger te wijzigen of te staken

Aug 8, 2023 9:00 AM ET

New York, NY – 8 augustus 2023 Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft SharkNinja Operating, LLC aanbevolen bepaalde reclameclaims voor haar Shark Stratos Powered Lift-Away rechtstreekse stofzuiger te wijzigen of te staken. De claims hebben betrekking op de “superieure haaropzuigcapaciteit en geurneutraliserende technologie”.

Na een eerdere beslissing van de National Advertising Division (NAD)(zaak nr. 7151), ging Shark in beroep tegen de aanbevelingen van de NAD om de gewraakte reclameclaims te wijzigen of te staken die voorkomen in de 30 minuten durende infomercial van Shark voor de Stratos stofzuiger. De reclame in kwestie was aangevochten door Dyson, Inc., maker van concurrerende stofzuigers.

Claims over de beste haaropzuigkracht

Het NARB-panel was het eens met de NAD en concludeerde dat de tests van Shark met concurrerende stofzuigers de beweringen dat Shark de “beste haaropzuigkracht van alle stofzuigers” zou hebben, niet ondersteunden. Het NARB verwierp het argument van Shark dat het redelijk was dat de adverteerder de tests beperkte tot merken rechtopstaande stofzuigers waarvan de adverteerder beweerde dat ze “gespecialiseerd” waren in het opzuigen van haren, maar vond dat de tests ontoereikend waren omdat ze minder dan 3% van alle verkochte rechtopstaande stofzuigers evalueerden en ook dat de gebruikte testmethodologie niet acceptabel was omdat deze alleen haren van huisdieren testte.

Daarom adviseerde het NARB-panel Shark om zijn reclame aan te passen om te voorkomen dat de niet-onderbouwde boodschappen die de Stratos biedt, worden overgebracht:

  • “De beste haaropname van alle stofzuigers”.
  • “De beste haaropname van alle staande stofzuigers in Amerika” en
  • “De beste haaropname van vloer tot stofbeker van alle stofzuigers in Amerika.

Geurneutraliserende claims

Het NARB-panel vond ook dat Sharks infomercial de boodschap overbrengt dat alle geuren zijn geelimineerd. Het NARB-panel bepaalde dat de expliciete claim dat “Shark [het probleem van stofzuigergeur] oplost met een nieuwe en unieke baanbrekende geurneutralisatietechnologie. Deze technologie gaat een interactie aan met geurveroorzakende deeltjes en transformeert de slechte geuren in fris ruikende lucht. Het is zo krachtig dat het maand na maand blijft werken voor langdurige geurbestrijding” is niet onderbouwd en beval aan deze bewering te staken. Verder was het NARB-panel het eens met het NAD en vond dat de demonstratie in de infomercial van Shark, waarin verschillende geblinddoekte consumenten de geur van de Stratos en twee concurrerende stofzuigermodellen beoordelen, niet onderbouwd is.

Het NARB-panel concludeerde ook dat het NAD Shark terecht had aanbevolen te stoppen:

  • De impliciete bewering dat de Stratos de geur vermindert, zelfs als de stofzuigerkop niet is aangesloten, en
  • De bewering dat de Stratos “een nieuwe en unieke baanbrekende geurneutralisatietechnologie” bevatte.

Tot slot nam het NARB-panel de aanbevelingen van de NAD over om de volgende impliciete geurreductieboodschappen uit de infomercial te schrappen:

  • De meeste consumenten vinden de geur van de Stratos lekkerder ruiken dan die van de Bissell Powerforce Helix en de Dyson Ball Animal 2.
  • De meeste consumenten vinden de uitlaten van de Stratos aangenaam ruiken, terwijl dezelfde meerderheid de uitlaten van de Bissell Powerforce Helix en de Dyson Ball Animal 2 onaangenaam vindt ruiken.
  • De demonstratie van de “geurtest” in de Stratos infomercial van Shark weerspiegelt de resultaten van een solide en statistisch significant onderzoek onder representatieve consumenten.
  • De “geurneutralisator” cartridge van de Stratos vangt geuroverdragende deeltjes op of verwijdert op een andere manier volledig hun beledigende geuren, zodat er geen onaangename geuren of onaangenaam ruikende deeltjes verder de stofzuiger in gaan.
  • De “geurneutralisatietechnologie” van de Stratos is effectief in het voorkomen dat onaangename geuren zich verspreiden door of ontsnappen uit de Stratos, ongeacht de reinigingsstand of -configuratie van de stofzuiger, ook wanneer het product zonder zijn reinigingskop wordt gebruikt.

Als alternatief adviseerde het NARB-panel Shark om de claims aan te passen zodat de ondersteunde boodschap dat de geurneutralisatietechnologie van de Shark Stratos onaangename geuren vermindert, wordt weergegeven.

Shark verklaarde dat het “een groot voorstander is van vrijwillige zelfregulering door de industrie en ermee instemt om te voldoen aan de aanbevelingen van de NARB.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision samenvattingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke beoordeling door vakgenoten die helpt vertrouwen en naleving te creeren in NAD-, CARU- en DSSRC-aangelegenheden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire