header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


10 tips en strategieen om uw kredietscore te verbeteren

Aug 9, 2023 4:19 PM ET

Een hoge kredietscore hebben is om veel redenen belangrijk – van goedkeuring krijgen voor persoonlijke leningen en hypotheken tot lagere rentetarieven. Volgens de Canadese overheid ligt de gemiddelde kredietscore in Canada tussen 650 en 725. Zelfs als je niet van plan bent om binnenkort geld te lenen, is het de moeite waard om stappen te ondernemen om je kredietscore te verbeteren. Hier zijn 10 tips en strategieen om je daarbij te helpen.

1. Houd je kredietrapport in de gaten:

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er over u wordt gerapporteerd door de drie belangrijkste kredietbureaus: Equifax, Experian en TransUnion. Controleer uw kredietrapport regelmatig om er zeker van te zijn dat er geen fouten of onnauwkeurigheden in staan die uw score kunnen schaden.

2. Betaal rekeningen op tijd:

Dit ligt voor de hand, maar het is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van je kredietscore. Ook al betaalt u alleen het minimaal verschuldigde bedrag, zorg ervoor dat u op tijd betaalt. Stel indien mogelijk automatische betalingen in om ervoor te zorgen dat rekeningen elke maand op tijd worden betaald.

3. Houd het saldo op uw creditcard laag:

Idealiter zou uw saldo altijd lager moeten zijn dan 30% van de totale kredietlimiet. Dit laat zien dat u verantwoord met schulden om kunt gaan en kan een positieve invloed hebben op uw kredietscore. Als u merkt dat uw creditcardschuld uit de hand loopt, kijk dan of u een creditcard kunt herfinancieren tegen een lagere rente. Dit kan de hoeveelheid rente die je betaalt verlagen en je sneller uit de schulden helpen.

4. Sluit geen oude rekeningen:

Het sluiten van slapende rekeningen kan uw totale beschikbare krediet verlagen en mogelijk uw kredietwaardigheid schaden. Als u niet van plan bent om de rekening te gebruiken, is het raadzaam om deze open maar inactief te houden. Deze aanpak draagt bij aan het behouden van een hogere kredietscore.

5. Sluit kleine leningen af:

Door een kleine lening af te sluiten (denk aan een persoonlijke lening) en deze volledig en op tijd af te betalen, laat je zien dat je verantwoordelijk omgaat met schulden en kun je je kredietscore verbeteren. Zorg ervoor dat je rondkijkt voor de beste tarieven voordat je een persoonlijke lening afsluit.

6. Word toegevoegd als gemachtigde gebruiker op de rekening van iemand anders:

Vraag een vertrouwd familielid of vriend om jou toe te voegen als gemachtigde gebruiker op een van hun bestaande rekeningen. Deze strategie kan een positieve invloed hebben op je kredietscore omdat de geschiedenis van de rekening wordt opgenomen in die van jezelf.

7. Betwist negatieve items:

Als er fouten op uw kredietrapport staan, betwist deze dan onmiddellijk en zorg ervoor dat ze worden gecorrigeerd. Negatieve punten blijven zeven jaar lang op een kredietrapport staan, dus het is belangrijk om ze snel te corrigeren.

8. Vraag niet te veel krediet aan:

Let op het aantal kredietaanvragen dat je indient, of het nu gaat om persoonlijke leningen of creditcards, want elke aanvraag genereert een onderzoek op je kredietrapport. Te veel aanvragen kunnen na verloop van tijd een negatieve invloed hebben op je kredietscore.

9. Houd de doorlopende schuld laag:

Kredietgebruik, of de verhouding tussen schuld en beschikbaar krediet, is een belangrijke factor bij het bepalen van uw score. Door uw doorlopende schuld laag te houden – ten minste onder 30% van het totale beschikbare saldo – kunt u uw score na verloop van tijd verbeteren.

10. Meld u aan voor een kredietbewakingsdienst:

Zoals we al hebben besproken, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er over u wordt gemeld en een kredietbewakingsdienst biedt realtime waarschuwingen over activiteit op uw rekeningen en stelt u in staat om eventuele onjuistheden snel te betwisten.

Het verbeteren van uw kredietscore kost tijd, maar het is mogelijk door een plan te hebben en georganiseerd te blijven. Als u deze 10 tips en strategieen volgt, kunt u op weg gaan naar een betere kredietgezondheid. Vergeet niet je kredietrapport in de gaten te houden en blijf op de hoogte van alle wijzigingen die van invloed kunnen zijn op je score.

Heb jij het gevoel dat je een goede kredietscore hebt, klik dan hier en vraag nu persoonlijke leningen aan!


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire