header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Review Board verwijst bepaalde reclameclaims voor Xfinity Mobile naar de Federal Trade Commission

Aug 9, 2023 9:00 AM ET

New York, NY – 9 augustus 2023 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft reclameclaims van Comcast Cable Communications Management, LLC ter beoordeling doorverwezen naar de Federal Trade Commission (FTC) nadat het bedrijf weigerde te voldoen aan de aanbevelingen van de NARB om bepaalde reclameclaims voor Xfinity Mobile te wijzigen of te staken.

Na de beslissing van de NAD (zaak nr. 7160) ging Comcast in beroep tegen de aanbevelingen van de NAD om bepaalde aangevochten reclame-uitingen te wijzigen of te staken. De betreffende reclame was aangevochten door AT&T Services, Inc.

Comcast maakt (onder de merknaam Xfinity Mobile) gebruik van het netwerk van Verizon Wireless om zijn mobiele klanten cellulaire diensten aan te bieden. Klanten van Xfinity Mobile gebruiken spraak- en datadiensten op hun mobiele apparaten via (i) hun Xfinity-internet thuis, (ii) miljoenen openbare Xfinity WiFi-hotspots als de klant binnen bereik is, of (iii) het mobiele netwerk van Verizon Wireless.

 

Het NARB-panel bevestigde het besluit van de NAD in zijn geheel en beval Comcast aan:

  • Wijzig haar reclame om duidelijk en opvallend te vermelden dat haar “snelste mobiele service” claim gebaseerd is op gecombineerde WiFi- en cellulaire snelheden en dat de claim alleen waar is binnen haar WiFi-footprint of wanneer verbonden met WiFi;
  • haar beweringen over de “betrouwbaarste”, “hoogst geklasseerde” en “beste netwerk” voor Xfinity Mobile intrekken; en
  • Duidelijk en opvallend in haar reclame vermelden dat Xfinity Internet vereist is om in aanmerking te komen voor een abonnement op Xfinity Mobile.

Tot slot concludeerde het NARB-panel dat het gebruik van een hyperlink op de website van Xfinity Mobile om een van de aanbevolen bekendmakingen te doen niet zou voldoen aan de norm voor opvallen.

Comcast verklaarde dat zij “het niet eens is met de beslissing van de NARB en blijft erbij dat al haar beweringen waarheidsgetrouw en niet-misleidend zijn”. Verder verklaarde Comcast dat “de NARB relevante informatie en bewijzen met betrekking tot de betrouwbaarheid van het netwerk dat Xfinity Mobile-klanten ontvangen, buiten beschouwing heeft gelaten” en “omdat de beslissing van de NARB Comcast zou verbieden om het netwerk dat Xfinity Mobile-klanten ontvangen, waarheidsgetrouw te promoten, kan Comcast niet voldoen aan de aanbeveling van de NARB om deze beweringen te staken”.

Gezien de beslissing van Comcast om niet te voldoen aan de aanbevelingen van het NARB panel, verwijst NARB de reclame door naar de FTC voor mogelijke handhavingsmaatregelen.

Alle samenvattingen van de beslissingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB Nationale Programma’s: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke beoordeling door vakgenoten die helpt vertrouwen en naleving te creëren in NAD-, CARU- en DSSRC-aangelegenheden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire