header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wanneer moet je een creditcard gebruiken om je huur te betalen?

Aug 9, 2023 4:01 PM ET

Creditcardmaatschappijen richten zich op Gen Z en maken het makkelijker om een creditcard te gebruiken om huur te betalen. De Bilt Mastercard is bijvoorbeeld ontworpen om beloningen te verdienen wanneer je huur betaalt – zonder kosten. Maar is huur betalen met plastic eigenlijk wel een goed idee? Voordat we dieper ingaan op de beste creditcards voor het betalen van nutsvoorzieningen en rekeningen, zijn hier een paar factoren om in gedachten te houden.

De voordelen van betalen met een creditcard

Creditcards hebben vaak beloningsprogramma\’s die geld terug, airline miles of andere voordelen bieden voor elke dollar die je uitgeeft aan huur. Aangezien huur waarschijnlijk je grootste uitgave is, kunnen deze beloningen na verloop van tijd flink oplopen, vooral als je gebruikmaakt van introductieaanbiedingen met royale bonussen. Daarnaast kan het betalen van huur met een creditcard helpen bij het opbouwen of verbeteren van je kredietgeschiedenis, omdat tijdige betalingen positief bijdragen aan je kredietscore.

De gevaren van het gebruik van een creditcard om huur te betalen

Het gebruik van een creditcard om de huur te betalen brengt bepaalde risico\’s met zich mee. Een belangrijk gevaar is de mogelijkheid om een hoge renteschuld op te bouwen als je een saldo op je kaart hebt staan. De rente is hoger op creditcards, wat betekent dat je saldo elke maand groter kan worden. Er zijn ook verwerkingskosten verbonden aan het betalen van huur met een creditcard – dit kan de voordelen van het verdienen van potentiele voordelen tenietdoen.

Als je een betaling mist, kan dit ook een negatieve invloed hebben op je kredietscore en leiden tot kosten voor betalingsachterstand of boeterente. Overbesteding kan ook een risico zijn, omdat de beschikbaarheid van krediet u in de verleiding kan brengen om meer te betalen dan u zich kunt veroorloven, wat kan leiden tot financiele druk.

Wanneer moet je een creditcard gebruiken om je huur te betalen?

Een creditcard gebruiken om je huur te betalen kan een goed idee zijn als aan deze twee voorwaarden wordt voldaan: 1) je bent in staat om het saldo elke maand volledig af te betalen en 2) je verdient meer aan beloningen dan de verwerkingskosten van de transactie. Als je jezelf niet vertrouwt met krediet of geen noodfonds hebt opgebouwd, is het misschien niet de moeite waard.

Conclusie

Het is niet omdat je de huur met een creditcard kunt betalen dat je dat ook moet doen. Aan de andere kant kun je met de juiste kaart en de juiste aanpak aanzienlijke beloningen verdienen. Doe eerst je onderzoek.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire