header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wanneer wordt een creditcardgeschil vriendelijke fraude?

Aug 9, 2023 4:05 PM ET

Hoewel creditcards gemak en veiligheid bieden, kunnen er af en toe geschillen ontstaan tussen u en de verkoper. Deze geschillen kunnen via de juiste kanalen worden opgelost, maar het is cruciaal om te begrijpen wat de grens is tussen legitieme geschillen en gevallen van vriendelijke fraude. Laten we eens kijken wanneer een creditcardgeschil overgaat in vriendschappelijke fraude en bespreken wat de stappen zijn om een creditcardgeschil te beslechten.

Creditcardgeschillen begrijpen

Er is sprake van een creditcardgeschil wanneer een kaarthouder een ongeautoriseerde of onjuiste afschrijving op zijn creditcardafschrift vaststelt. Niet bij alle geschillen gaat het om frauduleuze activiteiten. Veel geschillen ontstaan door factureringsfouten, leveringsproblemen of misverstanden tussen de kaarthouder en de verkoper. In dergelijke gevallen kan de kaarthouder het probleem oplossen door een geschil aan te gaan met de creditcardmaatschappij.

Wat is vriendelijke fraude?

Friendly Fraud, ook bekend als terugboekingsfraude, is misbruik van de geschillenprocedure door de kaarthouder. Dit gebeurt meestal wanneer een legitieme kaarthouder opzettelijk een geschil of terugboeking indient terwijl hij zich volledig bewust is van de geldigheid van de betaling. Dit misleidende gedrag leidt tot financiele verliezen voor de handelaar en kan leiden tot hogere kosten voor andere consumenten.

Wanneer wordt een geschil vriendelijke fraude?

Het onderscheid tussen een echt geschil en vriendelijke fraude kan soms lastig zijn, maar hier zijn een paar voorbeelden om te overwegen:

  • Opzettelijke onjuiste voorstelling van zaken: Als een kaarthouder tijdens het geschilproces bewust valse informatie verstrekt of de aard van de transactie verkeerd voorstelt, kan dit worden beschouwd als vriendelijke fraude.
  • Het niet annuleren van een creditcard: Sommige kaarthouders kunnen proberen te voorkomen dat ze voor legitieme kosten moeten betalen door hun creditcard te annuleren nadat ze een aankoop hebben gedaan. Deze handeling ontslaat hen niet van hun betalingsverplichtingen op die kaart en kan daarom worden beschouwd als vriendelijke fraude.
  • Geldige kosten betwisten: Er is sprake van vriendelijke fraude wanneer een kaarthouder een bedrag betwist waarvoor hij toestemming heeft gegeven en waarvoor hij de goederen of diensten heeft ontvangen, wat vaak resulteert in een terugboeking voor de verkoper.

Stappen voor het betwisten van een bedrag op een creditcard

Wanneer een kaarthouder een echt verschil of een niet-geautoriseerde betaling op zijn creditcardafschrift ziet, moet hij de volgende stappen nemen om een legitiem geschil te starten:

  • Bekijk het bedrag: Bestudeer het creditcardafschrift zorgvuldig en bevestig de geldigheid van het bedrag. Zorg ervoor dat het niet gaat om een eenvoudig misverstand of een factuurfout.
  • Neem contact op met de verkoper: Neem, voordat u het probleem laat escaleren, rechtstreeks contact op met de verkoper om het probleem te bespreken en een oplossing te zoeken. Vaak kan deze directe communicatie het geschil in der minne oplossen.
  • Neem contact op met de creditcardmaatschappij: Als de verkoper het probleem niet oplost of als het bedrag niet geautoriseerd is, neem dan onmiddellijk contact op met de creditcardmaatschappij. Geef hen alle relevante details, inclusief documentatie en eventuele communicatie met de verkoper.
  • Volg het proces van de uitgever: Elke creditcardverstrekker heeft zijn eigen proces voor het oplossen van geschillen. Werk volledig mee met je creditcardmaatschappij door gevraagde informatie of bewijs zo snel mogelijk te verstrekken.
  • Blijf op de hoogte: Houd de geschillenprocedure en eventuele updates van de creditcardmaatschappij in de gaten. Wees bereid om indien nodig aanvullende informatie te verstrekken.

Conclusie

Creditcardgeschillen zijn nodig voor consumentenbescherming, omdat kaarthouders hiermee ongeautoriseerde kosten of factureringsfouten kunnen aanpakken. Als u opzettelijk een transactie verkeerd voorstelt, maakt u zich schuldig aan vriendschappelijke fraude, die niet alleen financiele schade toebrengt aan handelaren, maar ook illegaal en onethisch is. Om een eerlijk en veilig financieel ecosysteem te behouden, moeten kaarthouders de juiste stappen volgen om een betaling op een creditcard te betwisten en ervoor zorgen dat hun claims geldig en gerechtvaardigd zijn.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire