header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat je moet weten over het nieuwe inkomensafhankelijke vergevingsplan voor studieleningen

Aug 9, 2023 4:13 PM ET

Het landschap van de studieleningen heeft onlangs belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt, waarbij het oorspronkelijke plan van president Joe Biden om studieleningen kwijt te schelden juridisch werd aangevochten. Het Witte Huis geeft de strijd echter niet op om de meer dan 40 miljoen mensen in de VS met een studieleningschuld te helpen. Laten we eens kijken naar de huidige stand van zaken met betrekking tot studieleningen, inclusief de uitspraak van het Hooggerechtshof, de nieuwe initiatieven van de regering Biden en mogelijke wegen voor leners die op zoek zijn naar schuldverlichting.

De beslissing van het Hooggerechtshof

Het Hooggerechtshof heeft het kwijtscheldingsplan voor studieleningen van president Biden verworpen, omdat het zijn uitvoerende bevoegdheden overschreed. Het plan was erop gericht om tot $10.000 aan federale studieleningen per lener kwijt te schelden voor leners met een inkomen van minder dan $125.000 of koppels die minder dan $250.000 per jaar verdienden. Leners die een Pell Grants ontvingen zouden in aanmerking komen voor een kwijtschelding van maximaal $20.000. Toen het plan werd aangekondigd, waren kredietnemers dolblij. De zaken veranderden echter snel. Het initiatief had het potentieel om ongeveer $441 miljard aan uitstaande studieschuld te verlichten. De rechtbank concludeerde echter dat Biden zijn bevoegdheid had overschreden toen hij het plan aankondigde, gebaseerd op de Higher Education Relief Opportunities for Students (HEROES) Act van 2003.

De reactie van de regering Biden

Er is echter ook positief nieuws voor leners: het Witte Huis werkt aan een nieuw plan voor kwijtschelding van leningen onder de Higher Education Act van 1965 (HEA), die het Ministerie van Onderwijs de bevoegdheid geeft om leningen “te compromitteren, kwijt te schelden of vrij te geven”. De voorgestelde regel richt zich op inkomensafhankelijke afbetalingsplannen en zou meer dan 800.000 leners nog meer kunnen helpen dan het oorspronkelijke plan van Biden.

Een zo\’n plan is het Saving on a Valuable Education (SAVE) plan, dat de maandelijkse betalingen van leners tot nul kan terugbrengen of kan halveren. De regering introduceert ook het “on-ramp” aflossingsprogramma om te voorkomen dat kwetsbare leners negatieve gevolgen ondervinden als ze hun aflossing niet betalen.

Dit nieuwe plan zou niet alleen voor de kredietnemers, maar ook voor hun ouders een ommekeer kunnen betekenen. Credello heeft onlangs een enquete gehouden onder 600 ouders die gedeeltelijk of volledig hebben mee betaald aan de studieleningen van hun kinderen. 42% van hen gaf aan dat het betalen van de studieleningen van hun kinderen of het financieren van hun collegegeld het sparen bemoeilijkte, 51% zei dat het hun besteedbaar inkomen verminderde en 38% zei dat het hun stressniveau verhoogde.

Kwalificatie en opties voor leners

Het is belangrijk om te weten dat deze programma\’s voornamelijk van toepassing zijn op federale studieleningen. Als je een prive-studielening hebt, kom je waarschijnlijk niet in aanmerking voor een federaal aflossingsprogramma. Je kunt echter wel andere opties onderzoeken om je schuld effectief te beheren. Als je priveleningen hebt met een hoge rente, kun je overwegen om je leningen te herfinancieren, waardoor je een lagere rente krijgt en je maandelijkse betalingen kunt verlagen.

Vooruitblik

Hoewel de inspanningen van de regering Biden om verlichting te bieden prijzenswaardig zijn, moeten we erkennen dat de weg naar een alomvattende hervorming van studieleningen tijd zal kosten – meer tijd dan we hebben. Het voorgestelde regelgevingsproces en de implementatie van nieuwe aflossingsprogramma\’s zullen zorgvuldig overwogen en geevalueerd moeten worden. Terwijl leners wachten op verdere ontwikkelingen, is het essentieel om op de hoogte te blijven van mogelijke updates en gebruik te maken van de beschikbare middelen om de schuld van studentenleningen effectief te beheren.

Conclusie

Hoewel het recente besluit van het Hooggerechtshof niet verrassend was, is het wel verwoestend voor tientallen miljoenen leners in het hele land. Het is enigszins geruststellend dat de regering Biden nog steeds hoopvol is over de mogelijkheid van verlichting voor studieleningen, maar leners moeten hier niet op vertrouwen. Leners moeten op de hoogte blijven van de aflossingsdata en zo snel mogelijk contact opnemen met hun kredietverstrekkers om een plan uit te werken. Zolang je met je kredietverstrekker communiceert over je situatie, kun je waarschijnlijk een betalingsplan uitwerken waar jij baat bij hebt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire