header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat je moet weten over Swipe Fees op creditcards

Aug 9, 2023 4:07 PM ET

Achter de schermen van schijnbaar probleemloze creditcardtransacties gaat een complex systeem van vergoedingen en kosten schuil. Swipevergoedingen zijn een van de belangrijkste om te begrijpen, omdat ze meer invloed kunnen hebben dan je zou denken. Een beter begrip beschermt u ook tegen onnodige kosten, wanbetaling op uw creditcard en helpt u een verlaging van uw kredietlimiet te voorkomen.

Wat zijn veegkosten?

Swipevergoedingen zijn kosten die de creditcardmaatschappijen aan handelaren of winkeliers in rekening brengen. Ze staan ook bekend als afwikkelingsvergoedingen. Elke keer dat u uw creditcard gebruikt, wordt de winkelier een klein percentage van de transactie in rekening gebracht. Ook al is het een klein percentage van die transactie, ze kunnen snel oplopen, vooral voor bedrijven die voornamelijk afhankelijk zijn van creditcardtransacties. Deze kosten kunnen indirect ook gevolgen hebben voor jou als consument.

Voor creditcardhouders kunnen de veegkosten zich op verschillende manieren manifesteren. Sommige banken kunnen een deel van deze kosten doorberekenen aan hun klanten door hogere rentetarieven of meer jaarlijkse kosten in rekening te brengen. Als winkeliers te maken krijgen met hogere kosten door swipe fees, kunnen ze hun prijzen verhogen om alle extra kosten te compenseren. De klant voelt dat dan wanneer hij een aankoop doet.

Inzicht in de gevolgen van veegkosten is cruciaal voor mensen die het risico lopen op wanbetaling met een creditcard. Dit gebeurt wanneer een kaarthouder gedurende een langere periode niet het minimaal vereiste bedrag op zijn creditcard betaalt. Wanbetalingen kunnen een ravage aanrichten op uw kredietscore, waardoor het moeilijk wordt om toekomstige leningen of andere vormen van krediet te krijgen. Swipevergoedingen kunnen op een indirecte maar belangrijke manier bijdragen aan dit probleem. Als swipe fees de operationele kosten voor winkeliers verhogen, kunnen ze reageren door de prijzen van goederen en diensten te verhogen. Als gevolg daarvan kunnen consumenten moeite hebben om hun creditcardbetalingen bij te houden, waardoor ze dichter bij een wanbetaling komen.

Hoe voorkomt u een wanbetaling op uw creditcard?

Om een wanbetaling met een creditcard te voorkomen en uw kredietscore te beschermen, is het van cruciaal belang om uw uitgaven bij te houden en rekening te houden met veegkosten. Hier volgen enkele tips om u te helpen met deze kosten om te gaan en een gezonde kredietstatus te behouden:

  • Budgetteer verstandig: Maak een maandelijks budget met een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Houd uw creditcardgebruik zorgvuldig bij en zorg ervoor dat u zich de aankopen die u doet gemakkelijk kunt veroorloven. Vermijd onnodige uitgaven, vooral aan dure artikelen die uw financien onder druk kunnen zetten.
  • Kies de juiste creditcard: Sommige creditcards hebben lagere transactiekosten dan andere, vooral voor specifieke soorten transacties. Doe onderzoek en kies een kaart die bij uw bestedingsgewoonten en financiele doelen past. Zoek naar kaarten met lagere kosten en gunstige voorwaarden om de impact van de transactiekosten op uw financien te minimaliseren.
  • Betaal op tijd, elke keer: Tijdige creditcardbetalingen zijn cruciaal voor het behouden van een goede kredietscore. Stel herinneringen in of gebruik automatische betalingen zodat u nooit een vervaldatum mist. Te late betalingen resulteren in extra kosten voor u en kunnen ertoe leiden dat uw rentetarief voor een bepaalde periode naar de boeterente gaat, waardoor u aanzienlijk meer betaalt dan wanneer u op tijd had betaald.
  • Bekijk regelmatig uw afschriften: Houd uw creditcardafschriften elke maand goed in de gaten. Zorg ervoor dat u alle kosten herkent en meld eventuele afwijkingen aan uw creditcardmaatschappij. Dit beschermt u tegen foutieve kosten en frauduleuze activiteiten.

Conclusie

Je hebt waarschijnlijk nooit eerder nagedacht over veegkosten, maar je kunt nu zien dat ze een aanzienlijke impact kunnen hebben op zowel winkeliers als consumenten. Het is dus belangrijk om deze vergoedingen en hun werking te begrijpen, zodat u zich bewust bent van hun invloed op uw financien.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire