header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Welke kredietscore willen autodealers dat je hebt?

Aug 9, 2023 4:09 PM ET

Wanneer je een aanvraag voor een autolening indient, is een van de belangrijkste gegevens die de dealer in overweging zal nemen je kredietscore. Als je een daling van je kredietscore hebt meegemaakt en je je zorgen maakt over de kosten van kredietherstel, is het nog belangrijker om te begrijpen welke kredietscore autodealers willen dat je hebt. Laten we eens kijken naar het bereik van de kredietscore waar autodealers de voorkeur aan geven en hoe je kunt herstellen van een daling van je kredietscore om een betere deal te sluiten bij je volgende autoaankoop.

De gewenste kredietscore

Autodealers geven meestal de voorkeur aan kopers met een goede tot uitstekende kredietscore. De specifieke goedkeuringseisen hangen af van de dealer, maar over het algemeen moet je streven naar een kredietscore van 700 of hoger. Als je een goede kredietscore hebt, laat je autodealers zien dat je een verantwoordelijke lener bent, die in staat is om op tijd te betalen en die minder snel in gebreke zal blijven bij het aflossen van de lening. Dit betekent dat je waarschijnlijk in aanmerking komt voor lagere rentetarieven, flexibelere leningsvoorwaarden en zelfs speciale financieringsaanbiedingen van fabrikanten.

Als je kredietscore onlangs is gedaald, ben je niet de enige. Als je de kans wilt vergroten dat je wordt goedgekeurd voor een goede lening met goede voorwaarden, moet je werken aan het verbeteren van je score voordat je een aanvraag indient.

Herstellen van een gedaalde kredietscore en betalen voor kredietherstel

Herstellen van een gedaalde kredietscore vereist toewijding, geduld en discipline. Eerst moet u uw kredietrapport van alle drie de kredietbureaus Equifax, Experian en TransUnion bekijken. Bekijk ze grondig om te controleren op fouten of onnauwkeurigheden, want die kunnen je score negatief beinvloeden. Als je afwijkingen ziet, meld ze dan bij de betreffende kredietbureaus om ze te laten corrigeren.

Maak vervolgens een budget en financieel plan om bestaande schulden af te betalen. Door het saldo van je creditcards te verlagen en op tijd te betalen, zal je kredietscore na verloop van tijd geleidelijk verbeteren. Vermijd daarnaast het openen van nieuwe kredietlijnen tenzij dit absoluut noodzakelijk is, omdat meerdere kredietaanvragen uw score negatief kunnen beinvloeden.

Als u het een uitdaging vindt om zelfstandig aan kredietherstel te doen, kunt u de hulp inroepen van gerenommeerde kredietadviesbureaus of -bedrijven. Sommige bureaus brengen kosten in rekening voor hun diensten, maar andere bieden gratis adviessessies aan om u te helpen inzicht te krijgen in uw kredietsituatie en een persoonlijk plan voor verbetering te ontwikkelen.

Een positieve kredietgeschiedenis opbouwen

Het opbouwen van een positieve krediethistorie is de sleutel om autodealers en kredietverstrekkers te behagen. Als je geen lange kredietgeschiedenis hebt of een beperkte kredietmix, overweeg dan om je kredietportefeuille te diversifieren. Dit kun je bereiken door op verantwoorde wijze een mix van soorten krediet te gebruiken, zoals creditcards, leningen op afbetaling en retailrekeningen.

Om uw kredietscore te verbeteren, moet u ernaar streven om alle betalingen op tijd te doen, aangezien de betalingsgeschiedenis uw kredietscore aanzienlijk beinvloedt. Het instellen van automatische betalingen of herinneringen kan ervoor zorgen dat u nooit een vervaldatum mist.

U kunt ook gemachtigde gebruiker worden op de creditcard van een vriend of familielid met een sterke kredietgeschiedenis om uw kredietscore te verbeteren. U moet er alleen voor zorgen dat u een primaire kaarthouder kiest met een goede betalingsgeschiedenis en een laag kredietgebruik.

Conclusie

Hoewel autodealers over het algemeen de voorkeur geven aan kopers met een kredietscore van 700 of hoger, moeten degenen die te maken hebben gehad met een daling van hun kredietscore zich niet ontmoedigd voelen. Onthoud dat geduld en doorzettingsvermogen de sleutel zijn en na verloop van tijd zal je verbeterde kredietscore de weg vrijmaken voor een meer naadloze en betaalbare ervaring met het kopen van een auto.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire