header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Armored Dawn verrast met nieuwe single “Brand New Way”

Aug 10, 2023 8:46 AM ET

Single zet de toon voor de release van het vierde studioalbum van de band

Afgelopen vrijdag, 4 augustus, bracht de Braziliaanse band Armored Dawn hun nieuwste single “Brand New Way” uit, die deel uitmaakt van het vierde album van de band dat in de tweede helft van 2023 zal verschijnen. Anders dan het zware thema van de laatste singles “S.O.S.” en “Tides”, brengt “Brand New Way” een meer optimistische kijk op het leven, over hoe we ons niet moeten laten overweldigen door nederlagen of door degenen die ons naar beneden willen halen, want er is altijd een nieuw begin en een nieuw pad om te volgen.

Net als de vorige singles werd “Brand New Way” gemixt door Chris Lord Alge (Muse, Green Day, Nickelback) en gemasterd door Ted Jensen (Bring Me The Horizon, Evanescence, Metallica), en laat wederom een grote evolutie in het geluid van de band horen. De muziek brengt de karakteristieke identiteit die het geluid van Armored Dawn kenmerkt, verbreedt de horizon en verrast degenen die de muziek van de band nog niet kennen.

Luister naar de single “Brand New Way “: https://bfan.link/brand-new-way

Zoals gebruikelijk bij Armored Dawn is de nieuwe single ook voorzien van een super geproduceerde videoclip, geregisseerd door Rafael Agostino, tevens de toetsenist van de band. De huidige line-up bestaat uit Eduardo Parras (zang), Tiago de Moura en Timo Kaarkoski (gitaar), Heros Trench (bas), Rafael Agostino (toetsen) en Chris Oliveira (drums).

Bekijk de videoclip: https://youtu.be/Qkv5vyNgUq4

Armored Dawn ontstond in 2014 en werd relevant in de Braziliaanse metalscene. Ze speelden immers tours en shows naast grote bands als Saxon, Megadeth, Scorpions, Whitesnake, Europe, Hammerfall, Rhapsody, Fates Warning, Sabaton en Tarja.

De eerste twee albums Power of Warrior (2016) en Barbarians in Black (2018), werden geproduceerd door grote namen als Tommy Hansen (Helloween, Jorn), Bruno Agra (We Are Harlot) en Kato Khandwala (The Pretty Reckless, Papa Roach).

Het derde album, Viking Zombie, werd geproduceerd, gemixt en gemasterd door Rodrigo Oliveira en Heros Trench, de laatste een veteraan producer met meer dan 200 bands onder zijn riem en een Latin Grammy.

Met een verfijnde en veelzijdige metal verzamelt de band geweldig werk in video\’s, zoals “Sail Away”, dat een filmische productie had, evenals “Beware of the Dragon”, vertoond in alle bioscopen in Brazilie tijdens de trailers voor de film Aquaman, in 2018. “Ragnarok” en “Animal Uncaged” (opgenomen op het Rockfest festival, in Allianz Parque, Sao Paulo, toen ze speelden voor ongeveer 37.000 mensen) zorgen voor miljoenen views op YouTube.

Tijdens de pandemie brachten ze de single “Stronger Together” uit, die erg goed werd ontvangen door het publiek.

Daarna, al bezig met de voorbereidingen voor het komende vierde album, “Brand New Way”, brachten ze de singles “S.O.S.” uit, met een geweldige videoclip, en het zware en melancholische “Tides”.

Het album is opgenomen in de Dharma Studios, gemixt door Chris Lord Alge (Muse, Green Day, Nickelback) en gemasterd door Ted Jensen (Bring Me The Horizon, Evanescence, Metallica) en komt later dit jaar uit.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire