header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Coca-Cola gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om Powerade “50% meer elektrolyten”-claims te staken of aan te passen

Aug 10, 2023 9:00 AM ET

New York, NY – 10 augustus 2023 De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft The Coca-Cola Company aanbevolen claims voor haar Powerade sportdrank te wijzigen of te staken met de tekst:

  • “50% meer elektrolyten* vergeleken met de toonaangevende sportdrank”.
  • “50% meer elektrolyten in vergelijking met Gatorade Thirst Quencher”.

 

De claims in kwestie, die te zien zijn op Powerade-verpakkingen, twee videocommercials en op sociale media-pagina\’s van Powerade, werden aangevochten door Stokely-Van Camp, fabrikant van Gatorade. Tot voor kort hadden zowel Powerade als Gatorade Thirst Quencher hetzelfde elektrolytgehalte. Eerder dit jaar introduceerde Coca-Cola een geherformuleerd product met een hoger gehalte aan elektrolyten.

Hoewel Powerade 50% meer kalium en natrium per gewicht bevat dan Gatorade, concludeerde de NAD dat de claims van Coca-Cola over “50% meer elektrolyten” het belang van het verschil in voedingsstoffen overdreven en dat het op zichzelf en in de context van haar reclamespots en sociale media redelijkerwijs de impliciete boodschap overbracht dat Powerade betere prestaties en hydratatie levert dan Gatorade.

Verder bepaalde de NAD dat de emoji-post “Strong Arm” van Coca-Cola in de sociale media een extra boodschap overbracht, namelijk dat Powerade je sterker maakt dan Gatorade.

Deze boodschappen werden niet ondersteund door het bewijs in het dossier, dus beval de NAD Coca-Cola aan om de “50% meer elektrolyten”-claims te staken of te wijzigen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Powerade een wezenlijke toename van elektrolyten of betere prestaties of hydratatie biedt dan Gatorade of dat het drinken van Powerade je sterker maakt dan het drinken van Gatorade.

De NAD concludeerde ook dat de claims van Coca-Cola over “50% meer elektrolyten” geen boodschap overbrengen dat Powerade gezonder is dan Gatorade.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Coca-Cola dat het in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD in zijn geheel. Coca-Cola verklaarde verder, “hoewel we het NAD proces respecteren en haar inspanningen om tot een passende oplossing te komen waarderen, zijn we het niet eens met haar redenering en analyse, en geloven we dat consumenten recht hebben op accurate informatie over de ingredienten in voedsel en dranken die ze kopen.”

Tegen NAD-beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het beroepsorgaan voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Deze uitgave mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:Jennie RosenbergMediarelatiesBBB Nationale Programma\’s pres[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire