header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe bezorgers hun fooi kunnen maximaliseren

Aug 10, 2023 8:22 AM ET

Als bezorger kan een grote fooi je werk echt verbeteren. Omgekeerd kan het krijgen van geen fooi je echt naar beneden halen. Bezorgers die op zoek zijn naar “bezorgjobs bij mij in de buurt” om extra geld te verdienen, kunnen onderstaand advies gebruiken om hun fooi te maximaliseren. En vergeet niet dat zelfs als de fooi is vastgesteld voordat een bestelling wordt afgeleverd, de ervaring van de klant van invloed kan zijn op de fooi voor toekomstige bestellingen of zelfs op de mogelijkheid om een extra geldelijke fooi te krijgen bij het afleveren van hun huidige bestelling. Het is belangrijk om het onderstaande advies in gedachten te houden, ongeacht hoe of wanneer je de fooi ontvangt.

Lees de instructies van de klant

De meeste bestelplatforms hebben een gedeelte waar de klant details over zijn bestelling kan geven, of het nu gaat om hoe hij een gerecht bereid wil hebben of wat de bezorger moet doen als hij de bestelling aflevert. Als je de instructies zorgvuldig doorneemt, kun je een betere fooi krijgen. Als de klant om extra ketchup heeft gevraagd, maar het restaurant is dat vergeten, dan kun je wat ketchup pakken voordat je het restaurant verlaat. Of een klant die in een flatgebouw woont, kan speciale instructies hebben over hoe het gebouw binnen te gaan. Als je hun instructies opvolgt, kunnen ze je belonen omdat je oplet en hen wat gedoe bespaart.

Grotere bestellingen

Normaal gesproken geeft een klant een fooi op basis van een percentage van de totale bestelling. Grotere restaurantbestellingen, boodschappenbestellingen of cateringbestellingen leveren je waarschijnlijk een grotere fooi op dan iemand die een ontbijtsandwich van $3 bestelt. Opgemerkt moet worden dat sommige apps alleen grotere bestellingen ontgrendelen voor chauffeurs die een bepaald niveau of een bepaalde rang in de app hebben bereikt. Dus door kleinere bestellingen uit te voeren, kun je nieuwe niveaus bereiken waarmee je nog meer kunt verdienen met grotere bestellingen.

Professioneel overkomen

We snappen het. Urenlang eten bezorgen in je auto of op de fiets kan vermoeiend zijn. En je wilt je comfortabel voelen. Maar als het erop aankomt, is het een baan als vele andere. Als je er professioneel uitziet – je draagt een overhemd of uniform dat bij je past; je begroet je klant met een glimlach – kan dat je helpen om een grotere fooi te verdienen als de klant denkt dat je echt geeft om wat je doet en er trots op bent.

Bezorgen als het regent

Als het regent, is de kans groot dat meer mensen afhaalmaaltijden bestellen, wat betekent dat er meer kansen zijn om bestellingen aan te nemen. En omdat klanten niet naar buiten willen in de regen, kunnen ze je belonen met een extra fooi omdat je hen een rit naar buiten bespaart. Als je ervoor kiest om te bezorgen tijdens slecht weer, houd dan altijd rekening met de toestand van de wegen en vermijd reizen als de omstandigheden het toelaten.

Houd extra specerijen, bestek en servetten bij je

Een andere tip die je kan helpen om extra fooi te verdienen, is om altijd bezorgbenodigdheden bij de hand te houden. Als je een klant hebt die condimenten, keukengerei of servetten mist omdat het restaurant ze vergeten is in te pakken, kun je beloond worden omdat je ze helpt te krijgen wat ze nodig hebben.

Let op de klok

Late bestellingen hebben bijna zeker een negatieve invloed op je bezorgtip. Soms kan het onvermijdelijk zijn, bijvoorbeeld als er een vertraging is in het restaurant, maar als je constant te laat bent omdat je te veel bestellingen hebt aangenomen of ongeplande stops maakt voordat je je eten aflevert, kan dat leiden tot een lagere fooi, of erger nog, helemaal geen fooi. Als de vertraging niet iets is waar je iets aan kunt doen, wil je misschien met de klant communiceren waarom je te laat bent. Door ze op de hoogte te houden van de status van de bezorging, zorg je ervoor dat ze tevreden zijn.

Ga verder bij het bezorgen van boodschappen

Veel voedselbezorgplatforms bieden nu diensten aan waarbij bezorgers boodschappen doen bij supermarkten, apotheken of buurtwinkels. Deze bestellingen kunnen een geweldige manier zijn om te verdienen wanneer je geen restaurantbestellingen aflevert, en ze bieden meer manieren om je fooien te verhogen.

Let er bij het boodschappen doen goed op dat je de juiste artikelen meeneemt, noteer het als je een artikel niet kunt krijgen en help de klant bij het naar binnen brengen van de tassen als je denkt dat hij hulp nodig heeft.

Als je je tips voor het bezorgen van levensmiddelen wilt maximaliseren, zijn er een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om je eigen zaak te helpen. Deze kleine trucjes kunnen je helpen om van een standaard fooi naar een uitzonderlijke fooi te gaan elke keer dat je bezorgt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire