header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Moet je alternatieve creditcards gebruiken?

Aug 10, 2023 9:11 AM ET

Als consument worden we vaak overspoeld met creditcardaanbiedingen die lucratieve beloningen, cashback en exclusieve voordelen beloven. Het navigeren door de wereld van creditcards vereist echter een zorgvuldige afweging, vooral als je meerdere kaarten aanvraagt. Het is belangrijk om de basisprincipes van creditcards te begrijpen, zodat je weet waar je aan begint als je er een gebruikt.

Het is belangrijk om te weten dat je moet wachten met het aanvragen van meerdere kaarten. Wanneer u een nieuwe creditcard aanvraagt, wordt er een hard onderzoek uitgevoerd op uw kredietrapport. Meerdere harde onderzoeken in een korte periode kunnen een negatieve invloed hebben op uw kredietscore, omdat dit aan kredietverstrekkers het signaal geeft dat u een potentieel hoger risico loopt om buitensporig veel krediet aan te vragen. Een algemene vuistregel is dat u uw creditcardaanvragen spreidt en op uw kredietgebruiksratio let om een gezonde kredietscore te behouden.

Creditcard grondbeginselen

Wanneer u een creditcard gebruikt, leent u in feite geld van de uitgever om een aankoop te doen of geld op te nemen. Vervolgens moet u het geleende bedrag binnen een bepaalde tijd terugbetalen. Als je je saldo niet volledig terugbetaalt, brengt de uitgever je rente in rekening totdat het is afbetaald. Sommige kaarten brengen jaarlijkse kosten in rekening, maar bieden dan andere voordelen zoals uitgebreide beloningsstructuren, verzekeringen, afschriftkredieten of reisvoordelen.

Wat zijn alternatieve creditcards?

Alternatieve creditcards worden aangeboden door niet-traditionele financiele instellingen, fintech-bedrijven of online platforms. Deze kaarten hebben vaak unieke kenmerken en voordelen die ze onderscheiden van traditionele creditcards die door banken worden uitgegeven. Zo kunnen alternatieve creditcards soepelere toelatingscriteria hebben, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breder scala aan consumenten, waaronder mensen met een beperkte kredietgeschiedenis of een lagere kredietscore. Sommige alternatieve creditcards bieden ook innovatieve beloningsprogramma\’s die zijn afgestemd op specifieke levensstijlen of bestedingsgewoonten.

Voordelen

Het meest opvallende voordeel van alternatieve creditcards is dat ze toegankelijk zijn voor mensen die een traditionele creditcard geweigerd is of voor mensen die aarzelen om een aanvraag in te dienen vanwege hun kredietgeschiedenis. Veel uitgevers van alternatieve creditcards gebruiken alternatieve gegevensbronnen om de kredietwaardigheid van aanvragers te beoordelen, naast de conventionele kredietscores. Dit kan inkomen, arbeidsverleden en betalingsgedrag voor diensten als huur en nutsvoorzieningen omvatten. Het resultaat is dat deze kaarten mensen in staat stellen om hun krediet op te bouwen of opnieuw op te bouwen als ze er verantwoordelijk mee omgaan.

Een ander aspect dat alternatieve creditcards aantrekkelijk maakt, is hun mogelijkheid om concurrerende beloningen en cashbackprogramma\’s aan te bieden. Omdat uitgevers van alternatieve kaarten zich vaak richten op specifieke niches of doelgroepen, kunnen ze hun beloningen afstemmen op de interesses van klanten, zoals reizen of online winkelen.

Nadelen

Net als alle financiele producten hebben alternatieve creditcards echter hun eigen overwegingen en mogelijke nadelen. Omdat deze kaarten minder strenge goedkeuringscriteria hebben, kunnen ze hogere rentetarieven en kosten met zich meebrengen om het hogere risico voor de uitgever te compenseren. Voordat u zich verbindt aan een alternatieve creditcard, is het essentieel om de voorwaarden zorgvuldig door te nemen, inclusief het jaarlijkse kostenpercentage (JKP), jaarlijkse kosten, kosten voor buitenlandse transacties en boetes voor te late betalingen of overschrijding van de kredietlimiet.

Conclusie

Of u alternatieve creditcards moet gebruiken, hangt af van uw individuele financiele situatie, bestedingsgewoonten en kredietdoelen. Als je krediet wilt opbouwen, op maat gemaakte beloningen wilt ontdekken of als traditionele creditcards zijn geweigerd, kunnen alternatieve creditcards een haalbare optie zijn.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire