header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 dingen om over te onderhandelen die geen salaris zijn

Aug 11, 2023 6:04 PM ET

Onderhandelen opent deuren naar betere salarissen en helpt veel kandidaten om hun baan op de juiste manier te beginnen. Toch missen jonge professionals soms de kans om te onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden. Voordelen en extraatjes verschillen van organisatie tot organisatie; de meeste bedrijven bieden zaken als ziektekosten- en levensverzekeringen (anders dan je individuele levensverzekering ), en kunnen ook zaken als flexibele uren of verzorgde maaltijden aanbieden. Hier zijn een paar dingen waarover kandidaten kunnen onderhandelen als ze een vacature overwegen.

Flexibel werken

“Vooral sinds de COVID-19 pandemie bieden bedrijven meer flexibele werkomgevingen aan met volledig externe of hybride instellingen”, zegt Wealth Management Advisor Thomas Beebe uit Omaha. “Dit soort situaties zorgt voor meer balans tussen werk en prive en kan je zelfs helpen om tijd en geld te besparen in je dagelijkse leven omdat je niet vijf dagen per week hoeft te pendelen.” De optie van flexibel werk kan vooral waardevol zijn als je jonge kinderen hebt of andere verantwoordelijkheden buiten je werk die baat kunnen hebben bij dit niveau van flexibiliteit. Als dit opties zijn waarin je geinteresseerd bent, vraag er dan naar wanneer je onderhandelt over een aanbod.

Persoonlijke diensten

Soms bieden bedrijven kortingen op persoonlijke diensten, zoals schoonmakers of grasmaaiers, als voordeel voor hun werknemers. “Deze verschillende diensten zijn waardevol voor individuen, want na de hele dag op het werk te zijn geweest, is het laatste wat iemand wil doen zich zorgen maken over de klusjes rondom het huis,” zegt Beebe. “Met deze aanbiedingen bieden werkgevers hun werknemers meer balans tussen werk en prive en geven ze hen de tijd om te doen waar ze van houden, van het oppakken van een nieuwe hobby tot tijd doorbrengen met familie.”

Aanmeldbonus

Een tekenbonus is een forfaitair bedrag dat het bedrijf aan een werknemer geeft wanneer hij of zij voor het eerst bij de organisatie komt werken. Dit wordt meestal gegeven aan mensen met een functie waar veel vraag naar is of die speciale vaardigheden of ervaring hebben. Tekenbonussen kunnen gepaard gaan met voorwaarden – je kunt bijvoorbeeld gevraagd worden om de bonus terug te betalen als je binnen een jaar ontslag neemt. Maar als onderhandelen over salaris geen optie is, kan een tekenbonus een geweldige manier zijn om wat extra waarde te krijgen.

Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling

Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling kunnen de groei van je carriere versnellen. Vraag potentiele werkgevers tijdens de onderhandelingen of ze de kosten van certificeringen, opleidingen of andere cursussen om vaardigheden op te bouwen vergoeden. “Mogelijk maken professionele ontwikkelingsmogelijkheden deel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket, maar je kunt misschien ook onderhandelen over extra leermogelijkheden”, zegt Beebe. “Is er een conferentie die je wilt bijwonen? Of een cursus die je in de eerste zes maanden wilt volgen? Als dat iets is waarin je geinteresseerd bent, vraag dan naar die mogelijkheden tijdens het sollicitatieproces.”

Vakantie

Zelfs als een bedrijf geen hoger salaris kan bieden, kunnen ze misschien wel meer vakantiedagen aanbieden. Sommige bedrijven hebben een vast aantal vakantiedagen op basis van het aantal jaren dat je in dienst bent, maar ze zijn misschien bereid om te onderhandelen of om je op een ander niveau te plaatsen – vooral als je geen starter bent. Misschien kun je ook verwijzen naar andere aanbiedingen of een vorige baan. Het is gebruikelijk dat kandidaten andere vacatures gebruiken om een hoger salaris te krijgen, maar deze aanpak kan ook werken voor PTO. Een potentiele werkgever zal je verzoek eerder in overweging nemen als hij weet dat je elders meer vakantiedagen zou hebben.Northwestern Mutual is de marketingnaam voor The Northwestern Mutual Life InsuranceCompany(NM) en haar dochterondernemingen in Milwaukee, WI.Source: Northwestern Mutual


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire