header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe te sparen voor je financiele doelen met een budget

Aug 11, 2023 5:14 PM ET

Doelen zijn een noodzakelijke eerste stap om iets te bereiken in het leven. Het stellen van financiele doelen vereist inzicht in je financien. Je kunt een pensioencalculator gebruiken om te bepalen hoeveel je nodig hebt om met pensioen te gaan, maar het doel kan pas worden bereikt als je begint met sparen. Daarvoor heb je een plan nodig. We raden je aan om het hier beschreven plan te proberen.

Stap 1: Bepaal je budget

Het maken van een budget is eenvoudig. Maak een lijst van al je uitgaven. Neem alles op, zelfs de schijnbaar onbelangrijke kosten. Behoudens loonsverhoging of een tweede baan, is je inkomen eindig. Elke dollar die je uitgeeft, vermindert het bedrag dat je overhoudt om te sparen. Als je dat uitzoekt en beseft, kun je een spaarplan opstellen.

Stap 2: Elimineer niet-essentiele uitgaven

Door prioriteiten te stellen en niet-essentiele uitgaven te elimineren, komt er meer geld vrij om te sparen en te beleggen. Misschien vind je zelfs een paar extra dollars voor ontspanning. Schrap zaken als dure kabel-tv-pakketten en telefoonabonnementen. Probeer thuis te koken in plaats van afhaalmaaltijden te bestellen of naar een restaurant te gaan. Bij deze stap gaat het erom de juiste manier van uitgeven te vinden.

Stap 3: Betaal contant voor goederen en diensten

Door je budget te beperken door niet-essentiele uitgaven te schrappen, krijg je meer bandbreedte voor je uitgaven. Gebruik het verstandig. Weeg elke aankoop zorgvuldig af en betaal contant in plaats van uw creditcards te gebruiken. Een oplopende creditcardschuld met een hoge rente kan je spaarplannen een flinke deuk geven. Contant betalen zorgt er ook voor dat je beter nadenkt over wat je koopt.

Stap 4: Creeer een noodfonds

Geld opzij zetten voor het onverwachte moet prioriteit krijgen boven andere spaarplannen. Als je je noodfonds als een bijzaak behandelt, kan dat het bereiken van je doelen op andere gebieden in de weg staan. Stel je voor dat je ergens anders spaart voor een grote aankoop en je moet uit dat geld putten voor een onverwachte autoreparatierekening. Een noodfonds zou dat hebben gedekt.

Stap 5: Maximaliseer je pensioensparen

De mentaliteit om te wachten tot later in je leven om je pensioen “aan te pakken” kan je verarmen in je gouden jaren. Volgens de belastingdienst mag je $22.500 per jaar bijdragen aan je 401(k). Stop er het maximale bedrag in dat je je kunt veroorloven. Je kunt ook $6.500 extra bijdragen aan een IRA als je dat wilt.

Stap 6: Scheid je doelspaargeld

Als je stap 1 tot en met 5 op deze lijst hebt voltooid, kun je comfortabel sparen voor andere financiele doelen. Segregeer dit spaargeld door een aparte rekening of subrekening te openen om het te laten opbouwen. Meng ze niet met je noodfonds of pensioensparen en geef ze pas uit als je je doel hebt bereikt. Laat het geld rente opleveren.

Stap 7: Herzie je budget en uitgaven regelmatig

Dit plan is geen wondermiddel om al je financiele problemen op te lossen. Er zullen onderweg nog steeds tegenslagen zijn. Inkomsten kunnen veranderen. Uitgaven kunnen stijgen. Herzie je budget en spaarplannen regelmatig om te voorkomen dat je te ver ontspoort. Misschien ontdek je dat een paar eenvoudige gedragsveranderingen je problemen kunnen oplossen. Wees objectief en ruimdenkend als je naar de cijfers kijkt.

De bottom line

Sparen is eenvoudiger als je een budget hebt. Ontwikkel een mentaliteit waarin je voortdurend probeert te bezuinigen, contant betaalt voor goederen en diensten en spaargeld opslaat in je noodfonds, pensioenplannen en rekeningen voor specifieke financiele doelen. Bekijk je budget en uitgaven regelmatig en je geeft jezelf de best mogelijke kans om je doelen te bereiken.

Bronnen:

https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/100516/setting-financial-goals/

https://www.bankrate.com/banking/savings/how-to-set-savings-goals/

https://www.nerdwallet.com/article/finance/how-to-set-financial-goals


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire