header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Onderzoek onthult belangrijke generatieverschillen in het geven van liefdadigheid

Aug 11, 2023 6:08 PM ET

Jong versus oud: Wie is er tegenwoordig liefdadiger? Credello analyseerde bestaand onderzoek[Young vs Old: Who is More Charitable] om deze vraag te beantwoorden en vergeleek de verhouding tussen het mediane inkomen en liefdadigheid voor verschillende generaties: Babyboomers, de Stille Generatie, Gen X en Millennials. De resultaten zijn behoorlijk onthullend.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof oudere generaties meer bijdragen aan liefdadigheid ondanks het feit dat ze minder verdienen dan hun jongere tegenhangers. Maar dat is niet omdat jongere generaties geen waarde hechten aan liefdadigheid. Ze geven wat ze kunnen geven in deze huidige economie of hechten waarde aan verschillende soorten bijdragen. Dit is wat je moet weten.

Generatieverschillen in liefdadigheid

Benieuwd welke generatie het meest geeft? Volgens gegevens van Bridgeworks geven babyboomers 43% van alle dollars in het land. De Stille Generatie – oudere mensen die zijn opgegroeid tijdens de Depressie – is echter het meest gul als het gaat om de gemiddelde jaarlijkse bijdrage per persoon ($1.367).

Hoewel Gen X-ers veel verdienen, geven ze minder: 732 dollar per persoon per jaar en 20% van de dollars die in de VS worden gedoneerd. Volgens Charitable Impact hebben Gen X-ers het hoogste percentage vrijwilligers in Noord-Amerika (29% in de VS en 44% in Canada).

Millennials leveren geen grote financiele bijdragen – slechts 11% van alle liefdadigheid – maar ze hebben ook niet de middelen om dat te doen vanwege hun studieschuld en de kosten van levensonderhoud. Toch geven ze wat ze kunnen: 60% van de millennials draagt bij aan liefdadigheid, alleen in kleinere bedragen ($481 per persoon per jaar).

Empathie, sociale impact en andere factoren om te overwegen

Er zijn een paar mogelijke verklaringen voor de bovenstaande verschillen. De Stille Generatie groeide op in moeilijke tijden, waaronder armoede en slijtage. Misschien hebben ze daarom de neiging om terug te geven. Boomers bevinden zich in een betere positie om te geven – zij waren in staat om een financiele toekomst veilig te stellen op een manier die millennials en Gen Zers simpelweg niet hebben.

Gen X-ers hebben een goede financiele positie – ze hebben het hoogste mediane inkomen – maar ze zijn mogelijk sceptischer over grote instellingen, omdat er tijdens hun vormingsjaren nogal wat publieke schandalen waren op het gebied van bedrijven en non-profitorganisaties. Ze hechten veel waarde aan filantropie, maar helpen liever door zelf actie te ondernemen. Tot slot zijn millennials zo vrijgevig als ze maar kunnen zijn gezien de huidige economische omstandigheden. Het zal interessant zijn om te zien hoe de zaken zich ontwikkelen naarmate hun verdienpotentieel toeneemt.

Conclusie

Hoewel de statistieken laten zien dat oudere generaties meer geven dan jongere, is het belangrijk om rekening te houden met de context achter de voorkeuren voor liefdadigheid en het inkomen. Elke generatie lijkt het belangrijk te vinden om uiteindelijk een positieve impact te hebben, ook al geven ze anders of kunnen ze niet zoveel geven als ze zouden willen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire