header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt een claim voor RevWood vloeren gegrond en beveelt aan andere claims te staken; Mohawk gaat in beroep

Aug 15, 2023 9:00 AM ET

New York, NY – 15 augustus 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vastgesteld dat de claim van Mohawk Industries Inc. “Authentic imprint of Hardwood” voor de RevWood laminaatvloeren niet misleidend was. Het NAD heeft Mohawk echter geadviseerd de claims niet langer te gebruiken:

  • “Hout zonder compromis
  • “De perfecte houtsoort voor uw huis”.

 

De claims in kwestie werden aangevochten door de Decorative Hardwoods Association, die de hardhouten multiplex-, hardhouten fineer- en parketindustrie vertegenwoordigt.

“Authentieke afdruk van hardhout

De NAD concludeerde dat de claim van Mohawk “Authentic imprint of Hardwood” niet misleidend was omdat de boodschap die wordt overgebracht is dat RevWood producten een vergelijkbare structuur hebben als echt hardhout. De NAD vond met name dat deze boodschap wordt versterkt door afbeeldingen en informatie in de buurt van de claim.

“Hout zonder compromis

De NAD vond dat consumenten in de context van de reclame van Mohawk de misleidende boodschap dat RevWood een houten vloer is, kunnen afleiden uit de slogan “Wood Without Compromise”. RevWood is echter een laminaatvloer die het uiterlijk en de textuur van hout nabootst. Hoewel in sommige advertenties wordt vermeld dat “RevWood de schoonheid van hardhout combineert met de stevigheid van laminaat”, heeft de NAD bepaald dat deze vermeldingen niet voorkomen dat de claim misleidend is, omdat ze de claim tegenspreken.

Om deze redenen adviseerde de NAD Mohawk om de slogan “Wood Without Compromise” niet langer te gebruiken.

“Het perfecte hout voor uw huis

De NAD stelde vast dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door Mohawk\’s gebruik van de claim “The Perfect Wood for Your Home” in de gewraakte reclame is dat RevWood hout is. De NAD merkte op dat de vermeldingen dat RevWood producten laminaat zijn op de website staan in verschillende secties ver van de hoofdclaim en in tegenspraak zijn met de hoofdclaim. Daarom adviseerde NAD Mohawk de claim te schrappen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat RevWood hout is.

In zijn adverteerdersverklaring gaf Mohawk aan dat het in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD met betrekking tot “Wood Without Compromise” omdat het van mening is dat “de NAD niet het juiste gewicht heeft toegekend aan de context waarbinnen de slogan wordt gebruikt, die het product duidelijk identificeert als laminaathout, of aan de aanzienlijke zorg die consumenten besteden aan de aankoop van vloerproducten, die beide elke realistische kans op verwarring bij de consument wegnemen.” Mohawk is ook van mening dat de NAD niet het juiste gewicht heeft toegekend aan bewijs dat “de productnaam \’laminaat houten vloeren\’ is” en dat “er geen bewijs is dat ook maar een consument in verwarring is gebracht…ondanks het feit dat we de slogan al meer dan vijf jaar prominent gebruiken.”

Tegen NAD-beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief.

Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire