header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Geldmarkt: Gewaarborgde vs. ongedekte leningen: Wat is het verschil?

Aug 16, 2023 1:08 PM ET

Leningen behoren over het algemeen tot een van de volgende twee categorieen: gedekte leningen en ongedekte leningen. Gewaarborgde leningen vereisen dat de lener een onderpand biedt waartegen kredietverstrekkers een lening verstrekken. Leningen zonder onderpand worden verstrekt op basis van het krediet van de lener.

Hoewel onderpand het belangrijkste verschil is tussen deze leningen, zijn er ook andere verschillen. Dit artikel onderzoekt hoe gedekte leningen en ongedekte leningen van elkaar verschillen.

Onderpand

Wanneer een lener een ongedekte lening aanvraagt, onderzoeken kredietverstrekkers nauwgezet factoren zoals hun kredietwaardigheid, verifieerbaar inkomen en huidige schuld. Een goede kredietwaardigheid en een lage schuld/inkomstenratio zijn meestal voldoende om een kredietverstrekker ervan te overtuigen dat de aanvrager een goede kandidaat is voor een ongedekte lening. Studieleningen en de meeste persoonlijke leningen in Canada zijn meestal ongedekte leningen.

Aanvragers die grote bedragen lenen of mensen met een slechte kredietwaardigheid moeten een onderpand geven om het risico van de leningverstrekker te verminderen. De kredietverstrekker kan het onderpand in beslag nemen als ze de lening niet terugbetalen. Hypotheken, leningen met eigen vermogen en autoleningen zijn veel voorkomende voorbeelden van gedekte leningen.

Rentetarieven

Leningen met onderpand hebben meestal lagere rentetarieven. Daarom zijn ze minder riskant voor kredietverstrekkers die snel hun geld kunnen terugkrijgen door het onderpand van de kredietnemer op te eisen.

Als de lener echter in gebreke blijft bij een ongedekte lening, moet de kredietverstrekker een lang incassoproces starten om het geld terug te krijgen. Het risico ligt dus aan de kant van de kredietverstrekker. Een goede kredietwaardigheid vermindert een deel van het risico van de kredietverstrekker, dus bieden ze kredietnemers met een goede kredietwaardigheid lagere rentetarieven voor ongedekte leningen.

Verwerkingstijd

Het kan een week of twee duren om aanvragen voor ongedekte leningen te verwerken en goed te keuren. Kredietverstrekkers kunnen verschillende tijdschema\’s hanteren, maar doorgaans neemt het verwerken van ongedekte leningen weinig tijd in beslag.

Leningen met onderpand kunnen langer duren om te verwerken, omdat er extra stappen bij komen kijken. De kredietverstrekker moet het onderpand verwerken en verifieren, wat een tijdje kan duren, vooral voor hypotheken en leningen met eigen vermogen.

Leninglimiet

Aanvragers die kiezen voor gedekte leningen kunnen in aanmerking komen om meer geld te lenen dan degenen die ongedekte leningen aanvragen. De leenlimiet kan echter afhankelijk zijn van het aangeboden onderpand en het beleid van de kredietverstrekker.

Iemand die leent met de waarde van zijn huis kan meer geld lenen dan iemand die leent met zijn auto. Ter vergelijking: de meeste kredietverstrekkers bieden ongedekte leningen aan tot een maximum van $50.000 in Canada.

Kredietvereisten

Leners met een slecht krediet hebben meestal meer succes met het aanvragen van gedekte leningen dan ongedekte leningen. Slecht krediet maakt elke lener een riskant vooruitzicht voor een kredietverstrekker. Hoewel sommige kredietverstrekkers gespecialiseerd zijn in het verstrekken van ongedekte leningen aan mensen met een slecht krediet, zullen de meeste kredietverstrekkers aanvragers met een slecht krediet afwijzen. Omdat een onderpand echter een groot deel van het risico voor een kredietverstrekker wegneemt, zijn ze meestal bereid om gedekte leningen uit te geven aan kredietnemers met minder dan perfect krediet.

Uiteindelijk moeten leners hun financiele situatie in overweging nemen om te bepalen welk type lening voor hen de juiste keuze is.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire