header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Na een uitdaging van de National Advertising Division voegt Ginsey een verduidelijkende vermelding toe aan de reclame voor haar antibacteriele toiletzittingen.

Aug 16, 2023 7:17 AM ET

New York, NY – 3 augustus 2023 – In een rechtszaak aangespannen door Bemis Manufacturing Company, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat aanvullende verduidelijkende taal nodig was om de beweringen van Ginsey Industries, Inc. met betrekking tot de antimicrobiele bescherming die haar Clorox Antimicrobial lijn van toiletbrillen biedt, te kwalificeren. Ginsey is een licentiehouder van The Clorox Company, die geen partij was in deze zaak.

De onderliggende werkzaamheid van de antimicrobiele eigenschappen van de toiletbril stond niet ter discussie in de zaak, die ging over de manier waarop het antimicrobiele voordeel aan consumenten werd gecommuniceerd.

Tijdens de wraking heeft Ginsey vrijwillig toegezegd:

  • Op haar productverpakking en in haar reclame en alle beschrijvingen voor producten waarin “antimicrobieel” wordt gebruikt, een vermelding (verduidelijkende verklaring) toe te voegen dat “Dit product beschermt gebruikers niet tegen bacterien, virussen of andere ziekteorganismen. Reinig en was dit product altijd grondig voor en na elk gebruik”; en
  • alle online productvermeldingen aanpassen om de afbeelding van een schild met een antimicrobieel vinkje in het chevronlogo van Clorox te verwijderen.

Daarnaast heeft de NAD aanbevolen dat Ginsey haar reclame aanpast om ervoor te zorgen dat de verduidelijkende verklaring duidelijk en opvallend is, waaronder dat Ginsey:

  • De reclame op haar website aanpast door de verduidelijking in de nabijheid van de “antimicrobiele” claims te plaatsen; en
  • samenwerkt met detailhandelaren om soortgelijke wijzigingen aan te brengen in de reclame voor haar producten op websites van detailhandelaren.

De NAD overwoog maar was niet overtuigd door Bemis\’ argument dat de gewraakte reclame de impliciete claim communiceert dat een Clorox product (waarschijnlijk bleekmiddel) het actieve ingredient is in het bieden van antimicrobiele bescherming. NAD vond dat het gebruik van de merknaam Clorox niet misleidend is wanneer het samen met de verduidelijkende verklaring wordt gebruikt.

Ten slotte heeft NAD aanbevolen dat de verduidelijkende verklaring duidelijk en opvallend is en in de nabijheid wordt geplaatst van elke claim waarin de producten van Ginsey worden aangeprezen als zijnde antimicrobieel of antimicrobiele eigenschappen bevatten, inclusief wanneer de claim wordt gekoppeld aan het beroemde Clorox chevron logo op sites van derden.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Ginsey dat, hoewel zij het er met alle respect niet mee eens is dat “verdere aanpassingen aan haar online productvermeldingen noodzakelijk zijn om consumenten te beschermen”, zij ermee instemt zich te houden aan de beslissing van de NAD.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision samenvattingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van de beslissingen van de NAD, NARB en CARU kunt u zich abonneren op het online archief. Deze uitgave mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de Amerikaanse onafhankelijke zelfregulering van de industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

About the National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire