header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Nieuw onderzoek toont aan dat millennials BNPL gebruiken voor alledaagse benodigdheden

Aug 16, 2023 11:42 AM ET

Millennials gebruiken Buy Now, Pay Later (BNPL) platforms voor alledaagse benodigdheden zoals boodschappen doen. Volgens het onderzoek “The Credit Economy: How Younger Consumers Make Credit Decisions” van PYMNTS zegt 15% van de millennials die via BNPL betalen dat hun laatste dergelijke transactie voor boodschappen was.

“De toename van het gebruik van Nu kopen, later betalen voor boodschappen vertelt ons dat consumenten waarschijnlijk grotere aankopen online doen om te profiteren van speciale promoties en om een voorraad basisproducten aan te leggen, waardoor ze hun levensonderhoud op een flexibelere manier kunnen beheren”, zegt Vivek Pandya, hoofdanalist van Adobe Digital Insights, in een persbericht van Adobe Analytics.

De beste Buy Now, Pay Later apps zijn tegenwoordig inderdaad flexibel en bieden je de mogelijkheid om voor van alles te betalen, van benzine tot vluchten. Maar is het eigenlijk wel een goed idee om betaalplannen te gebruiken voor dagelijkse uitgaven? Of kan het je krediet schaden? Dit is wat je moet weten.

Hoe BNPL je kan helpen je geld te beheren

BNPL-apps kunnen een slimme keuze zijn voor dagelijkse benodigdheden als je ze strategisch gebruikt. Serviceproviders werken vaak samen met verschillende retailers, zowel online als offline, om gebruikers exclusieve kortingen, promoties en speciale aanbiedingen te bieden. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op aankopen, waardoor je je budget verder kunt oprekken.

Met BNPL kun je betalingen spreiden in de tijd en ze opdelen in kleinere, beheersbare termijnen. Deze functie kan u helpen om uw cashflow beter te beheren door grote betalingen vooraf te vermijden. Het kan vooral handig zijn als je een grote aankoop wilt doen, maar liever niet al je spaargeld in een keer opmaakt. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je vaak in termijnen renteloos kunt betalen voor een bepaalde periode, wat beter is dan een lening afsluiten of een creditcard aanvragen.

Daarnaast bieden BNPL-apps vaak een gestroomlijnde en handige aankoopervaring. Met een paar klikken kunnen gebruikers een transactie voltooien, waardoor het langdurige proces van traditionele financieringen of kredietaanvragen wordt omzeild. Deze efficientie maakt het makkelijker voor gebruikers om onderweg aankopen te doen en te profiteren van tijdgevoelige kortingen.

De potentiele valkuilen van BNPL-apps

Toch zijn er potentiele nadelen aan het worden van een regelmatige BNPL gebruiker als je niet voorzichtig bent. Een risico is de verleiding om te veel uit te geven. Het gemak van het opsplitsen van betalingen in kleinere termijnen kan ertoe leiden dat gebruikers impulsieve aankopen doen die hun middelen te boven gaan, waardoor ze schulden opbouwen. Te late betalingen kunnen resulteren in hoge rentetarieven of laattijdige kosten, wat gevolgen heeft voor de financiele stabiliteit.

Daarnaast kan het gebruik van meerdere BNPL-apps tegelijk het lastig maken om betalingsschema\’s en -verplichtingen bij te houden. Het niet nakomen van betalingsverplichtingen kan een negatieve invloed hebben op de kredietscore. Tot slot kan te veel vertrouwen op BNPL-apps het ontwikkelen van gedisciplineerde bestedingsgewoonten en spaarstrategieen in de weg staan, wat gevolgen kan hebben voor de financiele doelen op de lange termijn.

Conclusie

Zorgvuldig budgetteren, verantwoord lenen en het regelmatig controleren van betalingsverplichtingen zijn cruciaal om te voorkomen dat je schulden maakt en om je financiele welzijn te behouden. Dat gezegd hebbende, kunnen millennials iets op het spoor zijn door BNPL te gebruiken voor alledaagse benodigdheden, omdat deze apps vaak kortingen bieden en een gezond cashflowbeheer kunnen ondersteunen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire