header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Slecht krediet: de ultieme gids

Aug 16, 2023 11:40 AM ET

Slecht krediet kan je leven op veel manieren beinvloeden. Het maakt het moeilijker om persoonlijke leningen, autoleningen, hypotheken en creditcards met slecht krediet te krijgen. Daarnaast kan slecht krediet ook een negatieve invloed hebben op je vermogen om een appartement te huren of je gewenste baan te vinden.

Als je dringend geld nodig hebt, overweeg dan om leningen voor slecht krediet te vinden of een medeondertekenaar te nemen om je te helpen een lening af te sluiten. Je kunt je leenvooruitzichten op de lange termijn echter verbeteren door je kredietscore te verhogen. Het begint allemaal met leren wat slecht krediet is en wat de oorzaken ervan zijn.

Wat is slecht krediet?

De twee grootste kredietbureaus van Canada maken een kredietdossier aan voor iedereen die een lening of creditcard heeft gekregen. Dit dossier bevat een overzicht van je schulden en betalingsgeschiedenis. Kredietbureaus gebruiken deze informatie om een kredietscore te maken, een getal van drie cijfers tussen 300 en 900. Het getal geeft aan hoe goed of slecht je krediet is. Het getal geeft aan hoe goed of slecht je financiele gewoonten zijn.

Op tijd betalen, schulden volledig aflossen en ongeveer een derde of minder van uw beschikbare krediet gebruiken resulteert in een hogere kredietscore en duidt op “goed krediet”. Gemiste betalingen, late betalingen en aanzienlijke schulden kunnen een lage kredietscore opleveren die op “slecht krediet” duidt.

De oorzaken van slecht krediet

Je kunt slecht krediet hebben als je niet veel kredietgeschiedenis hebt. Als een 18-jarige bijvoorbeeld voor het eerst een creditcard aanvraagt, kan het moeilijk zijn om die te krijgen omdat hij of zij geen kredietdossier heeft met een goede betalingsgeschiedenis.

Slecht krediet is ook het gevolg van slechte financiele gewoonten. Je kunt een slecht krediet hebben als je in het verleden vaak leningen of creditcards niet hebt betaald, je creditcards hebt uitgeput, te laat hebt betaald, in gebreke bent gebleven of in korte tijd te veel creditcards hebt aangevraagd.

Waarom slecht krediet belangrijk is

Wanneer je een lening of creditcard aanvraagt, onderzoeken kredietverstrekkers je kredietrapport nauwkeurig om te bepalen of je een verantwoordelijke kredietnemer bent. Slecht krediet kan ervoor zorgen dat kredietverstrekkers jouw kredietaanvragen afwijzen, waardoor het moeilijker wordt om een huis/auto te kopen of toegang te krijgen tot geld via persoonlijke leningen en creditcards. Je mist mogelijk de lage rentetarieven die een goede kredietwaardigheid kan opleveren als deze wordt goedgekeurd.

Omdat verzekeraars vaak kredietrapporten controleren, kan een slechte kredietwaardigheid het kopen van een verzekering duurder maken. Je zult waarschijnlijk te maken krijgen met hogere premies dan mensen met een goede kredietwaardigheid. Net als kredietverstrekkers en verzekeraars zoeken verhuurders een huurder die zijn maandelijkse betalingen op tijd kan doen. Als je slecht krediet hebt, heb je misschien een medeondertekenaar nodig om een appartement of huis te kunnen huren.

Omgaan met slecht krediet

Het verbeteren van je kredietwaardigheid kan veel voordelen bieden. Overweeg deze tips om je krediet te verbeteren.

  • Voer maandelijkse betalingen (zoals betalingen voor creditcards of leningen) volledig en op tijd uit.
  • Vermijd het hebben van een saldo op uw creditcard of beperk het tot 30% van uw kredietlimiet.
  • Consolideer meerdere schulden met een hoge rente om de maandelijkse betalingen te stroomlijnen.
  • Werk aan een strikt budget en een agressieve schuldaflossingsstrategie als je veel schulden hebt.

iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire