Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
Cyberveilig blijven met DMARC
Nu malware, ransomware, phishing-e-mails en andere kwaadaardige aanvallen steeds vaker voorkomen, is het voor bedrijven en gebruikers van cruciaal belang om hun gevoelige gegevens te beschermen. DMARC (Domain-based Message Authentication Reporting & Conformance) beschermt tegen deze aanvallen door verificatie van de afzender te vereisen voor alle berichten.
Organisaties kunnen profiteren van de implementatie ervan om online veilig te blijven – hier lees je hoe:
DKIM, SPF en DMARC werken samen
DMARC, wat staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance, werkt nauw samen met DKIM en SPF om een extra verificatielaag te bieden voor e-mailberichten.
DKIM, of DomainKeys Identified Mail, voegt een digitale handtekening toe aan een e-mailbericht om de authenticiteit ervan te verifieren. Tegelijkertijd zorgt SPF, of Sender Policy Framework, ervoor dat een inkomende e-mail die beweert afkomstig te zijn van een bepaald domein, afkomstig is van een geautoriseerde server.
DMARC gebruikt DKIM en SPF om te bevestigen dat elk e-mailbericht afkomstig is van een legitieme afzender en dat er niet mee geknoeid is.
Sterk authenticatiebeleid instellen
DMARC stelt gebruikers in staat om beleidsregels in te stellen voor e-mailverificatie, waardoor ze meer controle hebben over onbevoegd gebruik van hun domein en het risico op cyberaanvallen verkleinen.
Door van e-mailverzenders te eisen dat ze zich verifieren met SPF- en/of DKIM-protocollen, helpt DMARC ervoor te zorgen dat alleen legitieme e-mails worden afgeleverd bij ontvangers, wat extra beveiliging biedt tegen frauduleuze e-mails die ernstige gevolgen kunnen hebben, zoals gegevensverlies of reputatieschade.
Investeren in DMARC en een sterk authenticatiebeleid kan een organisatie of individu effectief beschermen tegen e-mailfraude en kwaadwillenden op afstand houden.
Stap voor stap: DMARC instellen
DMARC instellen is niet ingewikkeld en vereist slechts een paar eenvoudige stappen. Hier zijn enkele stappen die gebruikers zouden moeten volgen:
- Stap #1: DMARC-beleid bepalen: Beslis of u geen, quarantaine of afwijzingsbeleid wilt gebruiken.
- Stap 2: Maak een DMARC record: Voeg een DMARC record toe aan de DNS zone met het gewenste beleid.
- Stap 3: DMARC-rapporten controleren: Monitor DMARC-rapporten om e-mailverkeer te bekijken. Dit zal de gebruiker helpen om verdachte activiteiten in het e-mailverkeer te identificeren en de nodige acties te ondernemen.
- Stap #4: DMARC-rapporten analyseren: Analyseer de rapporten om te zien welke e-mails door de verificatiecontroles komen en welke niet. Noteer ook welke e-mails niet correct worden geverifieerd.
- Stap #5: Pas het beleid dienovereenkomstig aan: Als een gebruiker besluit zijn DMARC-beleid aan te passen, zorg er dan voor dat ook het DNS-record wordt aangepast.
Waarom zouden gebruikers DMARC implementeren?
Het verbeteren van de beveiliging van e-mail is de belangrijkste reden voor organisaties en individuen om DMARC te implementeren. Dit protocol helpt
- Spoofing-aanvallen te stoppen
- Het merk en de reputatie van een bedrijf beschermen
- CEO-fraude/whaling-aanvallen te voorkomen
- De bezorgbaarheid van legitiem e-mailverkeer te verhogen
- Zichtbaarheid in het e-mailsysteem te verbeteren
DMARC biedt inzicht in e-mailmisbruik onder een zakelijk of persoonlijk domein, zodat gebruikers stappen kunnen ondernemen om cyberaanvallen te voorkomen. Door DMARC te gebruiken, kunnen organisaties hun e-mailbeveiligingsprogramma\’s opstellen, hun merknaam beschermen en voorkomen dat hun e-mail kwaadwillig wordt gebruikt.
Conclusie: DMARC voor cyberbeveiliging
Het is van cruciaal belang om het e-maildomein van een gebruiker te beschermen tegen phishing en andere online bedreigingen. Het instellen van DMARC vergt een paar eenvoudige stappen, maar kan het risico op frauduleuze e-mails en cyberaanvallen drastisch verlagen.
Door samen te werken met andere e-mailverificatieprotocollen zoals DKIM en SPF, geeft DMARC eigenaars van e-maildomeinen meer inzicht in het succes van hun e-mailbeleid. Het implementeren van DMARC kan een geweldige manier zijn om e-mailbeveiliging te verbeteren, de merkreputatie te beschermen en meer gemoedsrust te bieden.