header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Gasprijzen houden stand ondanks extreme hittegolf in V.S.

Aug 17, 2023 12:50 PM ET

De benzineprijzen blijven stabiel ondanks een niet aflatende hittegolf in de VS. Terwijl de temperaturen stijgen, zetten veel huishoudens hun airconditioners hoger, wat leidt tot hogere energierekeningen. Inwoners met een laag inkomen, die afhankelijk zijn van programma\’s die bedoeld zijn voor hulp bij verwarming in de winter, worstelen met de toegenomen vraag naar elektriciteit in de zomer. Als je moeite hebt om de gestegen kosten als gevolg van de hittegolf bij te houden, kun je een winkelcreditcard overwegen. Als je gebruikmaakt van een rentevaste aanbieding voor aankopen, kun je in de loop van de tijd betalingen doen zonder rente op te lopen, zodat je alles kunt krijgen wat je nodig hebt om koel te blijven.

Hoe de hittegolf consumenten beinvloedt

Hoewel de aardgasprijzen sinds de vorige zomer met ongeveer 60% zijn gedaald als gevolg van een zachte winter, heeft de hoge vraag naar elektriciteit deze besparingen de afgelopen weken tenietgedaan. Het beperkte vermogen van hernieuwbare energiebronnen, zoals windmolens en zonne-energie, om bij te dragen aan het elektriciteitsnet tijdens hittegolven heeft de situatie nog verergerd. Als gevolg hiervan zullen Amerikaanse consumenten deze zomer naar verwachting bijna 12% hogere energierekeningen krijgen dan vorig jaar.

De gevolgen van deze aanhoudende hittegolf beperken zich niet tot hogere energiekosten. Hulporganisaties in staten die niet gewend zijn aan een wijdverspreid gebruik van airconditioning hebben nu te maken met een toename van de vraag naar hulp bij het betalen van rekeningen. De aanhoudend hoge temperaturen hebben sommige hulpprogramma\’s ertoe aangezet om het hele jaar door te werken, terwijl andere worstelen met de financieringstoewijzingen.

De huidige financiering voor het Low Income Home Energy Assistance Program (LIHEAP), ontworpen om Amerikanen te helpen hun huizen te verwarmen, blijkt onvoldoende voor de groeiende vraag in zowel zomer als winter. LIHEAP wordt tot september gefinancierd met $6,1 miljard en het House Appropriations Committee heeft onlangs $4,1 miljard goedgekeurd voor het volgende jaar, ver onder de gevraagde $9 miljard.

De wanverhouding tussen de beschikbare fondsen en de stijgende vraag leidt tot moeilijke beslissingen voor de beheerders, die mogelijk moeten inleveren op verwarmingshulp in de winter om aan de vraag in de zomer te kunnen voldoen. Slechts 19 staten en Washington D.C. verbieden het afsluiten van nutsvoorzieningen in de zomer, terwijl dit in meer dan 40 staten in de winter verboden is.

Hoewel sommige staten erin geslaagd zijn om de koeltoelagen voor gezinnen met een laag inkomen met federale hulp te verhogen, is het algemene federale beleid met betrekking tot LIHEAP niet adequaat aangepast aan de veranderende realiteit van de klimaatverandering. De gevolgen van de klimaatverandering maken bewoners in kwetsbare situaties afhankelijker van energiehulpprogramma\’s, waardoor een heroverweging nodig is van de manier waarop hulpgelden worden toegewezen.

Conclusie

Ondanks de voordelen van creditcards voor gas in de vorm van lagere gasprijzen, resulteert de aanhoudende extreme hittegolf in de VS in hogere energierekeningen voor veel huishoudens. Vooral bewoners met een laag inkomen hebben moeite om hun energiekosten te dekken door het toegenomen gebruik van airconditioning. Omdat de klimaatverandering de weerspatronen blijft bepalen, is het duidelijk dat energiehulpprogramma\’s zoals LIHEAP opnieuw moeten worden geevalueerd en van voldoende middelen moeten worden voorzien om mensen die het hele jaar door met extreme temperaturen te maken hebben, verlichting te kunnen bieden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire