header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoeveel creditcards moet je hebben in 2023?

Aug 17, 2023 1:15 PM ET

Er is geen gemakkelijk en eenduidig antwoord op de vraag hoeveel creditcards je zou moeten hebben. Hoewel creditcards gemak, beloningen en zelfs geld terug mogelijkheden bieden, komen ze ook met een aantal verantwoordelijkheden. Als je ze niet goed gebruikt, kun je snel financieel geruineerd raken. Laten we eens kijken met welke factoren je rekening moet houden bij het bepalen van het optimale aantal creditcards in 2023.

Dingen die u moet overwegen voordat u een nieuwe creditcard neemt

Denk aan zaken als een uitgebreide garantie op de creditcard, bonuscategorieen voor het verdienen van punten, welkomstbonussen en andere extraatjes. Je moet ook rekening houden met emittent-specifieke extraatjes. Er zijn bijvoorbeeld een aantal Wells Fargo creditcardvoordelen die Bank of America misschien niet heeft, en omgekeerd.

Houd er ook rekening mee hoe het openen van een nieuwe creditcard uw kredietscore beinvloedt. Elke keer dat u een nieuwe creditcard aanvraagt, wordt er een hard onderzoek gedaan op uw kredietrapport. Meerdere harde onderzoeken binnen een korte periode kunnen uw kredietscore negatief beinvloeden, omdat het voor kredietverstrekkers een aanwijzing kan zijn dat u bij verschillende bronnen op zoek bent naar krediet en mogelijk een hoger kredietrisico vormt. Daarnaast kan het openen van meerdere nieuwe rekeningen de gemiddelde leeftijd van uw kredietgeschiedenis verkorten, wat een andere factor is die uw kredietscore beinvloedt. Probeer daarom selectief en strategisch te zijn bij het aanvragen van nieuwe creditcards.

U moet uw bestedingsgewoonten en financiele discipline evalueren – als u de neiging heeft om saldo\’s te hebben en worstelt met creditcardschulden, kan het hebben van meerdere kaarten de situatie verergeren. In plaats van nog een kaart toe te voegen, kunt u zich beter richten op het afbetalen van bestaande saldi en een verantwoord gebruik van uw creditcard. Aan de andere kant, als je ijverig bent in het maandelijks volledig afbetalen van je creditcardrekeningen en een sterke kredietgeschiedenis hebt, kan het hebben van meerdere creditcards meer voordelen dan nadelen bieden.

Het hebben van verschillende kaarten kan u helpen de beloningen in verschillende uitgavencategorieen te maximaliseren. Zo kan de ene kaart bijvoorbeeld uitstekende cashback bieden op boodschappen, terwijl een andere kaart reisvoordelen biedt voor vluchten en hotels. Je kunt je beloningspotentieel optimaliseren door verschillende kaarten strategisch te gebruiken voor specifieke uitgaven.

Als u meerdere creditcards hebt, verhoogt u ook uw totale kredietlimiet. Als u het saldo laag houdt, verbetert u uiteindelijk uw kredietgebruikratio, die de hoeveelheid krediet meet die u gebruikt in vergelijking met uw totale beschikbare krediet. Dit is een van de belangrijkste factoren die uw kredietscore beinvloeden. Door deze laag te houden, idealiter onder de 30%, kunt u uw score verbeteren.

Tot slot

Het aantal creditcards dat u in 2023 zou moeten hebben, hangt af van uw huidige financiele situatie en uw toekomstige doelen. Door de juiste balans te vinden en rekening te houden met deze doelen, kunt u het meeste halen uit creditcards en tegelijkertijd een gezond en solide kredietprofiel behouden in 2023 en daarna.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire