header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: wat te overwegen bij downsizing

Aug 17, 2023 1:36 PM ET

Een leeg nest, pensionering of een nieuwe toewijding aan minimalistisch leven kan leiden tot de beslissing om kleiner te gaan wonen. Mensen die zich aangetrokken voelen tot kleinere huizen kunnen het fijn vinden dat ze makkelijker schoon te maken of te onderhouden zijn, vaak met minder tuinwerk. Downsizen kan een enorm positieve verandering zijn voor mensen die op zoek zijn naar een andere levensstijl, maar het brengt wel een aantal belangrijke overwegingen met zich mee. Hier zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je de sprong waagt.

Ruimte

Hoeveel ruimte een gezin nodig heeft is subjectief, maar er moet vaak over gepraat worden en er moeten compromissen gesloten worden, vooral als inkrimpen een doel is. Gezinnen van drie of vier personen kunnen het soms redden in een klein huis, maar zelfs een appartement met twee slaapkamers kan klein aanvoelen voor een stel dat jarenlang in een uitgestrekte eengezinswoning heeft gewoond.

Uiteindelijk is het belangrijk voor huiseigenaren en hun gezinnen om realistisch te zijn over hoeveel ruimte ze nodig hebben en een huis te kiezen dat past bij hun behoeften. Wonen in een kleine ruimte is niet voor iedereen geschikt, vooral niet voor grotere gezinnen en gezinnen met tieners en jongvolwassenen (die veel waarde hechten aan privacy). Het is belangrijk dat iedereen in het gezin meedenkt voordat je een huis kiest.

Financien

De financiele voordelen van kleiner wonen maken het een goede optie voor gezinnen die willen bezuinigen. Dat gezegd hebbende, kan kleiner wonen ook kosten met zich meebrengen. Heeft het nieuwe huis nieuwe meubels nodig die passen bij de grootte en de stijl van het huis? Wat zijn de verpakkings- en verhuiskosten? Moet het huis worden gerepareerd voor de verhuisdag? Kijk naar financieringsmogelijkheden, vooral als het huis nieuwe apparaten of meubels nodig heeft. Een creditcard zou kunnen werken voor kleinere, kortetermijnuitgaven. Voor grotere uitgaven kun je overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten of te lenen tegen de contante waarde van een permanente levensverzekering, zoals een levensverzekering of universal life-verzekering.

Benodigdheden

Huiseigenaren moeten bedenken welke spullen mee kunnen naar hun nieuwe, kleinere huis. Het identificeren van de essentiele spullen kan lastig zijn – perfect goede spullen wegdoen is dat meestal wel – en het kan enige tijd duren voordat huiseigenaren precies weten wat ze regelmatig gebruiken. Zoek uit wat je weg kunt gooien, kunt doneren of verkopen. Houd er rekening mee dat een kleiner huis ook minder ruimte kan hebben voor grote verlichtingsarmaturen, decoratieve voorwerpen en meubels en dat het nodig kan zijn om deze items ook te verkopen of te doneren.

Speciale overwegingen

De behoeften en prioriteiten van elke huiseigenaar zijn uniek. Als familieleden vaak langskomen voor een kort verblijf, kan het zinvol zijn om prioriteit te geven aan een logeerkamer of een afgewerkte kelder, zelfs in een kleiner huis. Iemand die vanuit huis werkt, kan een apart kantoor of een rustige ruimte nodig hebben. Inkrimpen hoeft niet te betekenen dat je deze eisen opgeeft; een huis moet voldoen aan de behoeften en levensstijl van de bewoners. Huiseigenaren moeten een lijst samenstellen van must-haves en nice-to-haves voor hun nieuwe woning. Geef eventuele speciale vereisten door aan de makelaar en benadruk hoe belangrijk ze zijn voor het gezin.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het bieden van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering verlaagt de uitkering bij overlijden en kan andere aspecten van de polis beinvloeden.

Northwestern Mutual is de marketingnaam voor The Northwestern Mutual Life Insurance Company (NM) en haar dochterondernemingen in Milwaukee, WI.

Bron: Northwestern Mutual


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire