header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat u moet overwegen voordat u met vervroegd pensioen gaat

Aug 17, 2023 1:06 PM ET

Eerder met pensioen gaan is voor veel mensen een spannend vooruitzicht – het kan meer tijd betekenen voor hobby\’s, vrije tijd, familie of vrijwilligerswerk. Zoals bij elke belangrijke carriere- en financiele beslissing, is het belangrijk om deze keuze van alle kanten te bekijken. Hoewel iedereen zijn eigen unieke zorgen heeft over vervroegd pensioen, zijn hier een paar dingen die iedereen zou moeten overwegen voordat je de sprong waagt:

Heb je spaargeld voor noodgevallen?

Je hebt waarschijnlijk al een sterk pensioenspaarplan als je overweegt vervroegd met pensioen te gaan. Maar noodgevallen, zoals plotselinge reparaties aan je huis of medische kosten, kunnen een flinke deuk in je spaargeld slaan. Een noodfonds kan helpen. Mensen met een permanente levensverzekering weten ook dat ze kunnen lenen tegen de contante waarde van hun levensverzekering of universele levensverzekering voor extra cashflow, maar vergeet niet dat dit de overlijdensuitkering van de polis kan verlagen totdat de lening volledig is terugbetaald.

Hoe besteed je je tijd?

Hoewel financiele voorbereiding op je pensioen cruciaal is, zijn mentale en sociale voorbereiding ook belangrijk. Veel vrije tijd hebben kan voor sommige mensen bevrijdend zijn, maar voor anderen kan het snel leiden tot verveling en isolatie. Bedenk hoe je je dagen wilt doorbrengen – misschien wil je reizen, een nieuwe sport proberen, nieuwe talen leren, meer tijd doorbrengen met kinderen of kleinkinderen, of thuis tijd doorbrengen met koken en tuinieren. Vergeet niet dat vrienden en buren van jouw leeftijd misschien nog werken, dus misschien moet je je sociale kring uitbreiden en nieuwe mensen zoeken om je weekdagen mee door te brengen. Wat je ook wilt doen of leren, een visie voor je vervroegde pensioen kan je helpen om je dagen beter te plannen.

Waar ga je wonen?

Veel stellen (en alleenstaanden) willen een verandering in hun woonsituatie na hun pensionering. Sommigen willen een rustiger, langzamer leven, weg van de stad; anderen willen gewoon kleiner en compacter gaan wonen. Wat je ook in gedachten hebt, het kan een goed idee zijn om te proberen je oude huis klaar te maken terwijl je nog werkt. Dit stelt je in staat om noodzakelijke reparaties uit te voeren of renovaties te voltooien terwijl je nog steeds een stabiel inkomen hebt, omdat het moeilijker kan zijn om deze minder voorspelbare uitgaven te beheren als je voornamelijk vertrouwt op je pensioenspaargeld.

Heb je de juiste ziektekostenverzekering gevonden?

De meeste Amerikanen krijgen een ziektekostenverzekering via hun werkgever, dus als je overweegt om met vervroegd pensioen te gaan moet het vinden van een geschikte ziektekostenverzekering bovenaan je to-do lijstje staan. De Affordable Care Act (ACA) stelt vroeggepensioneerden en andere Amerikanen in staat om een ziektekostenverzekering af te sluiten via de Health Insurance Marketplace. Toch moet je misschien wat rondkijken voordat je een verzekering vindt die voor jou werkt.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het bieden van een overlijdensuitkering. Als je de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering gebruikt om je pensioeninkomen aan te vullen, daalt de overlijdensuitkering en kunnen andere aspecten van de polis veranderen.

Bron: iQuanti


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire