header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waar moet je aan denken als je van carriere verandert?

Aug 18, 2023 6:36 PM ET

Voor veel professionals waren de sluitingen een gelegenheid om hun eigen carrieredoelen en -aspiraties opnieuw te evalueren. Veel mensen namen ontslag ten gunste van een betere baan; sommigen verlieten de beroepsbevolking helemaal om een zakelijke onderneming te beginnen. Grote carriereveranderingen zijn niet meer zo ongewoon als vroeger, maar het is nog steeds belangrijk dat mensen goed nadenken over hun leven en werk voordat ze van carriere veranderen. Hier zijn een paar factoren om te overwegen.

Interesses en waarden

Iedereen die overweegt om van loopbaan te veranderen, moet zich afvragen waar hij of zij gepassioneerd over is, waar hij of zij voldoening uit haalt en waar hij of zij de meeste waarde aan hecht in een werkomgeving. Het beantwoorden van deze vragen kan helpen om de carrieremogelijkheden te beperken en een baan te vinden die bij je past. Niet iedereen heeft een droombaan, maar werk dat spannend is, voldoening geeft en rijk is aan leer- en groeimogelijkheden ligt waarschijnlijk voor de meeste mensen binnen bereik. Het is ook een goed idee om te onthouden dat het beginnen aan een carriere in een interessegebied (zoals interieurontwerp of contentcreatie) een voordeel kan zijn. Eerdere interesse kan betekenen dat iemand al wat weet over de sector en niet helemaal vanaf nul hoeft te beginnen.

Denk aan de financiele gevolgen

Een grote carriereswitch zal waarschijnlijk financiele gevolgen hebben. Is het nodig om terug naar school te gaan om de nodige opleiding of certificering te krijgen? Is het nodig om minder te verdienen om een baan te krijgen? Professionals moeten zich verdiepen in de carriere die ze willen en de vereisten van de functie begrijpen. Zelfs het opzetten van een nieuw bedrijf kan een financiele investering vereisen. Maak een lijst van alle financiele veranderingen die gepaard gaan met een potentiele carriereverandering en denk na over de haalbaarheid ervan.

Er is meer om over na te denken voor iemand die een gezin of afhankelijke personen onderhoudt. Ze kunnen overwegen om een permanente levensverzekering af te sluiten, zoals een levensverzekering met een heel leven of een universele levensverzekering. Een permanente levensverzekering biedt begunstigden een overlijdensuitkering om ervoor te zorgen dat ze beschermd zijn als de polishouder iets overkomt. Een bijkomend voordeel is dat als de contante waarde van de polis groeit, de polishouder deze kan lenen als hij geld nodig heeft.

Wees voorbereid op verandering

Als je van carriere verandert, gaan de dingen niet altijd zoals gepland, dus is het belangrijk om flexibel en ruimdenkend te zijn. Wees bereid om je aan te passen en nieuwe dingen te leren, en wees niet bang om hulp te vragen als dat nodig is. Veel jonge professionals vertrouwen op mentoren voor advies als ze grote carrierebeslissingen overwegen.

Iedereen die zich overweldigd voelt door de gedachte om van carriere te veranderen, kan ook professionele hulp zoeken bij een loopbaanadviseur of -coach. Zij kunnen helpen met het beoordelen van vaardigheden, het identificeren van mogelijke loopbaanopties en het opstellen van een actieplan. Ze kunnen ook begeleiding en ondersteuning bieden tijdens de overgang.

Een plan maken

Nadat je voor een nieuwe carriere hebt gekozen, is het belangrijk om een plan te maken voor de overgang naar dat vakgebied. Welke stappen zijn er nodig? Het kan beginnen met het behalen van een certificaat voor nieuwe software of vaardigheden, en dan op zoek gaan naar een baan in het gewenste vakgebied. Tussendoor kan het helpen om een nieuw professioneel netwerk op te bouwen om ondersteuning te krijgen en inzicht te krijgen in de nieuwe sector.

Het is ook belangrijk om realistische verwachtingen te hebben wanneer je van carriere verandert. Begrijp dat het wat tijd kan kosten om in de nieuwe rol te geraken en verwacht niet dat alles meteen perfect zal verlopen. Iedereen die van carriere verandert, moet zichzelf de tijd geven om te leren en te groeien in zijn nieuwe functie en onthouden dat Rome niet op een dag is gebouwd!

Bron: iQuanti


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire